Aracınızda olmasa da olur dediğiniz donanımlar

Audi için:
cd changer, günümüz için eski teknoloji artık.
far yıkama, fara su sıktığında herhangi bir fark hissetmiyoruz, tam tersine her taraf cam suyu oluyor.
üç bölgeli klima, hep tek bir sıcaklık değerinde çalıştırıyoruz.

Polo için:
zaten aksesuar olarak kıt, kullanmadığım bir şey yok :D .

Son düzenleme:
Hız limitleme..

Gaza az bassan o hızdan aşağı düşüyor, biraz fazla bassan uyarı verip limiti geçtin diyor. Ne diye var anlamadım..

• elektrikli katlanır yan ayna. zaten soguk iklimde ve tasrada yasiyorum. benim icin tamamen gereksiz bir ozellik. bu yuzden daimi devre disi. arkadas etkin halde unutmustu. sabahleyin don yapmis. katir kutur ses geldi ve ayna motorunu eline aldi. laftan da anlasa cok guzel olacak kendisi icin :)
  • otomatik uzun farlar. dusunce iyi ama implementasyon denyo. kac kere elalemin uzerine uzun cakti ben saymayi biraktim. isin kotusu arabayi her calistirdigimda lanet stop/start gibi kendini etkinlestiriyor.
  • lane departure assist. seritte tutma mi deniyor buna turkce? seridi takip edemiyor ama iste cizgi uzerine gelince direksiyonu titretiyor. sukur allaaama kendim serit icinde arabayi surebiliyorum :) devre disi!

Hız limitleme..

Gaza az bassan o hızdan aşağı düşüyor, biraz fazla bassan uyarı verip limiti geçtin diyor. Ne diye var anlamadım..
dip gaz yapılmadığı sürece o hızı geçmiyor aslında, ort hızın olduğu yerde hız sınırın %10 yukarısına ayarlayarak radara yakalanma ihtimalini azaltıyor. Acemi biri için iyi.

AM radyo (eskiden yasal zorunluluğu vardı, devam ediyor mu bilmiyorum)
içeriden merkezi kilit butonu. 10cm yukarıda sürücü kapısının mekanik kilit butonu var. o da aynı işi yapıyor, ikinci bir buton olmasa da olurdu. =)
orta konsolda önde kalan bardaklıklar olmasa da olurmuş. Nitekim söktüm, yerine çöp kutusu koydum, kalan boşluğa da güneş gözlüğü ve kolonya koydum. (diğer 8 bardaklık yetiyor)
bir de ön park lambaları. Yerlerine gündüz farı konsa daha iyi olurdu. Geri kalan hemen hemen tüm donanımlarını sürekli kullanıyorum ya.

Benim arabada buraya yazılan gereksiz diye nitelendirilen hiçbir özellik olmadığı için yazacak bir şey bulamadım :D