Araçlarınızın Ortalama Yakıt Tüketimi

ort hız kaç hocam?
Ortalamayı keşke görebilsek hocam😂 gösterge paneli çok kısıtlı, devri bile doğru düzgün göremiyorum.

Kiralık 0.9 turbo clio 4'te şehir içi 10 litre yakıyordu, ortalama hız 20 km/h idi diye hatırlıyorum.

Sıkışık trafiğe çoğu benzinli gelemiyor maalesef..
Bununla İstanbul'da Ataşehir Başakşehir arası işe gidip gelirken köprü trafiğinde 7.5-8 litre arası yakıyordum.

Benzer arabayı kullandım bu kadar yakmaması lazım, acaba sıkıştırarak mı kullanıyorsunuz?
Evet hocam şuan anadoluda dağda kullanıyorum, araba gitmiyor basınca da yakıyor. bugün benzin aldım pompa hesabı da 9.75 lt yakmış. Deposu da küçük 326km yol yapmışım 60km menzil vardı.

WhatsApp Image 2026-05-28 at 19.52.26 (1).jpegWhatsApp Image 2026-05-28 at 19.52.26 (2).jpegWhatsApp Image 2026-05-28 at 19.52.26.jpeg

😃 , kaç saat gittiğide mi yok 😃,

@Toprak hocam sizin clioda ort hız gösteriyordu sanki, yanlış mıyım?
Sıfırlamadan itibaren
-yapılan yol
-yakılan litre
-ortalama tüketim
-ortalama hız

-anlık tüketim
-kalan menzil ve bilmediğim bi kaç şey daha gösteriyor

Yol bilgisayarı işi bi garip ya arkadaşımın 99 model w210 da hiç yok mesela

Son düzenleme:
IMG_9254.png

Megane 1.3 TCe EDC Touch Plus 2023

1600 küsür km ortalaması, full şehir içi, klimalı, tamamen dikkatsiz kullanım ortalaması. Araç haftada 3 kere Maslak-Tuzla yapıyor. Arabanın ortalamasını hiçbir zaman 7.5 tan yüksek görmedim, benimki aynı koşullarda net 9-10 litre lpg yakıyor. Aynı koşullarda daha az yakan benzinli çok az gördüm.

Son düzenleme:
Clio5 1.0tce cvt kombinini istanbu içinde çok kullandım. 8.1-8.2 civarlarından aşağı düşüremedim. Şanzıman motora ihanet ediyor, maalesef 10 ortalam filan çok kolay.
Abi ben İstanbul'da 3 farklı Clio V 1.0TCe CVT ile 5.5-6.5 arası çok ortalama yaptım abi ya. Biraz alışmaya düşürülür aslında.

Abi ben İstanbul'da 3 farklı Clio V 1.0TCe CVT ile 5.5-6.5 arası çok ortalama yaptım abi ya. Biraz alışmaya düşürülür aslında.
gece vakti mi dolaştınız hocam 😃, bayramda yollar büyük oranda boş olmasına rağmen ort hızı 25'in üstüne çıkaramadım hâla. Hâliyle 9 litre üstü yakıyo araba hâla.

5.5-6.5 için akıcı yollarda gidiyor olmanız lazım, biraz istanbul trafiğini koklayınca tüketim değerleri 7-8'e çıkıyor rahat

ata katıra mı çektirdin nasıl başardın onu :D azıcık trafikte dur-kalkta vaziyet çirkinleşiyor, değerler 8-10'a yürüyor :')
Abi kullanımına alışınca cidden düşüyor tüketim. Bir tanıdığım var İstanbul'da günlük 100km yol yapıyor sıfırdan beri ortalaması 6.8lt/100km. Ben biraz daha akıtarak kullanıyorum çok sıkıştırmıyorum. Ha trafik oluyor mu oluyor ama alışınca o kadar artmıyor tüketim.

gece vakti mi dolaştınız hocam 😃, bayramda yollar büyük oranda boş olmasına rağmen ort hızı 25'in üstüne çıkaramadım hâla. Hâliyle 9 litre üstü yakıyo araba hâla.

5.5-6.5 için akıcı yollarda gidiyor olmanız lazım, biraz istanbul trafiğini koklayınca tüketim değerleri 7-8'e çıkıyor rahat
Şindi İstanbul'da değilim zaten ama kullandığım rotalar Anadolu yakası sahil yolundan D100, oradan Boğaziçi köprüsü falan. Çok akıcı trafik olan yerler sayılmazlar.

Arabaya bindigin zaman bile 8 lt ile açılışı yapıyor hocam. Sen nasil yapiyorsun bu veriyi hemde İstanbul'da??
Ben biraz yakıt tüketimi ve araç akıtma konusunda kıl bir insanım ondan dolayı olabilir. Malatya şehir içinde W212 E350CDI 4matic 18 jantlar ile 7lt/100km ortalama ile falan geziyordum. 😁

Abi kullanımına alışınca cidden düşüyor tüketim. Bir tanıdığım var İstanbul'da günlük 100km yol yapıyor sıfırdan beri ortalaması 6.8lt/100km. Ben biraz daha akıtarak kullanıyorum çok sıkıştırmıyorum. Ha trafik oluyor mu oluyor ama alışınca o kadar artmıyor tüketim.

Şindi İstanbul'da değilim zaten ama kullandığım rotalar Anadolu yakası sahil yolundan D100, oradan Boğaziçi köprüsü falan. Çok akıcı trafik olan yerler sayılmazlar.

Ben biraz yakıt tüketimi ve araç akıtma konusunda kıl bir insanım ondan dolayı olabilir. Malatya şehir içinde W212 E350CDI 4matic 18 jantlar ile 7lt/100km ortalama ile falan geziyordum. 😁
Bu işin içinde bir şeyler var, Onatygt araştırılsın 😂

• Haha
Tepkiler: bt ve Onatygt
Ee o zaman clio falan almanın bi anlamı yok ya yani bi sen az yakıyorsun abi ben anlamadım. Accord bile daha mantıklı şuan
Şimdi Accord'u alıp İstanbul trafiğine koysan Clio'dan fazla yorar adamı onu da düşünmek lazım. Aslında daha az yakarda ben biraz sıkıştırarak kullanıyorum.