Araçlarınızın Ortalama Yakıt Tüketimi

Accent Admire al dediler, 1.3 az yakar dediler. Yanılmışız dostlar 😅 Aracın arada sırada yaktığı yakıtı falan not ediyordum, yol bilgisayarı olmadığı için manuel hesaplamak gerekiyordu. Bunların çoğunluğu uzun yol ve hafif şehir içi tüketimler. Klima aşırı sıcak olmadıkça kullanılmadı. Yakıt da çoğunlukla Aytemiz'den alındı. Buyurunuz 1.3 G4EA ve 4 ileri tam otomatiğin benzin tüketim karnesi. Şu anda araca lpg montajı yapılıyor olması da işin ayrı bir boyutu :) Ekli dosyayı görüntüle 56641
Ben bu değerleri 4 ileri tk Honda Accord CG8 1.8i ile LPG'de göeüyorum bence kullanımla alakalı.

4 ileri tk şanzımana göre normal duruyor. Manuel olsa 100 km'de 2 litre daha az yakardı belki.
4 ileri tk hem Brava 1.6 hem de Accord 1.8i sürüyorum lakin Brava şehir içi LPG'de 8lt civarı yakıyorken Accord sakin kullanınca 10lt ve altı yakıyr bence sürüş tarzı önemli.

Zonguldak - İstanbul arası bir kaç kez otobanda 180 kmh hızlara çıkmalı ve 200 km'si İstanbul içinde trafikli, akıcı vs kullanımla birlikte

800 km'lik toplam yolun ortalaması 6.4 litre

1.2 tsi 105 hp 7 ileri DSG jetta

Ben bu değerleri 4 ileri tk Honda Accord CG8 1.8i ile LPG'de göeüyorum bence kullanımla alakalı.

4 ileri tk hem Brava 1.6 hem de Accord 1.8i sürüyorum lakin Brava şehir içi LPG'de 8lt civarı yakıyorken Accord sakin kullanınca 10lt ve altı yakıyr bence sürüş tarzı önemli.

Hocam araç 1.3 ve ara vites yok. Birazcık çekişten düşünce dayıyor ibreyi 3.5 - 4 bin devire. Tır sollamaya kalkarken arkada mini trafik oluşturuyor uzun yolda 😅 1.6 olsa eyvallah, toparlanması kolay olacak da 1.3 ve 4 ileri sıkıntı.

Accent Blue bile 2014 e kadar 4 ileri geldi hatırlatırım :)
Hyundai çok garip bi marka. Getirse yok satacak yeni kasa Accenti ısrarla getirmez, Elantra getirir onu da sadece 1.6 mpi getirir hybrid falan getirmez, tuhaf bir marka yani.

Hocam araç 1.3 ve ara vites yok. Birazcık çekişten düşünce dayıyor ibreyi 3.5 - 4 bin devire. Tır sollamaya kalkarken arkada mini trafik oluşturuyor uzun yolda 😅 1.6 olsa eyvallah, toparlanması kolay olacak da 1.3 ve 4 ileri sıkıntı.

Hyundai çok garip bi marka. Getirse yok satacak yeni kasa Accenti ısrarla getirmez, Elantra getirir onu da sadece 1.6 mpi getirir hybrid falan getirmez, tuhaf bir marka yani.
Accenti akıllanıp 2014 ve sonrası CVT getirip i20 leri 2018 e kadar 4 ileriye terk eden de bir marka. Distribütörde iş yok, yoksa farklı kombinasyonlar var. Adamların elinde potansiyel de var ama kullanmıyorlar.