Arkadan itiş vs Karlı yollar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1akd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

1akd

Asfalt Kurutucu
35
Dik bir yokuşu tractionu kapatarak mı çıkmalıyım yoksa dengeli gaz ile traction açık mı çıkmalıyım? Hiç deneme fırsatım olmadı. Traction açık çıkmaya kalksam araba patinaja düşşe dsc gaz kestiği için yokuşta kalıp kaya kaya aşağı inmek istemiyorum

En sagliklisi dsc kapali, 1000-2000 devir araliginda gazi hafif ezerek cikmak, baktin olmuyo otur gaza manuel e al vitesi yanlaya yanlaya cık babuş, cok patinaja dusersen vites arttir, bi sekilde cikiliyor, fazla abartma zarar verirsin aracina

Dscyi kapatmak yerine bir kere basarım tractionu kapatırım. Dscyi kapatmak tehlikeli :D

Önce normal olarak denenmelidir.

Olmuyorsa DTC'yi açıp patinaja bir noktaya kadar izin vererek denenmelidir.

Yine olmuyorsa DSC'yi tamamen kapatıp denenmelidir.

Yine olmuyorsa çıkmak için uğraşılmamalıdır.

Tüm bunları yaparken dengeli gaz vermek gerekir.

Hiçbiriyle uğraşmak istemiyorum denilirse çivili lastik alıp en fazla DTC açma seçeneği tercih edilmelidir.

Çivili lastik ile DSC kapanıp tam güç ile rampa çıkmak çivilere zarar vermek ve kopmalarına sebep olmakla sonuçlanır. Kar çok yoğunsa bu seçenek geçerli olabilir.

Dscyi kapatmak yerine bir kere basarım tractionu kapatırım. Dscyi kapatmak tehlikeli :D
Yeterli tecrübe yoksa tehlikeli, arkadan çekerde ciddi iyi lastik lazım, ben epey çektim Michelin ile, arkadaşım Nokian aldı, patinajsız her yeri çıkıyor, çoğunda DTC moduna bile geçmediğini söylüyor.

Son düzenleme:
Arkadan itişi bilmiyorum ama önden çekişli araba karda buzda vs. ESP açıkken sürekli fren yapıyor. ESP'yi kapatmak gerekiyor yani. Ayrıca araba yokuş aşağı kalınca yapacak bir şey yok arabayı kaldırıma doğru yönlendirip öyle durmaya çalışmak gerekiyor. Buza dikkat etmek lazım.

Arkadan itişli arabada lastik gerçekten çok önemli babama sottozero almış arabayı siteden çıkarmamız 20-25dk sürdü. Alacak olan varsa uzak durun derim.

Tanesi 150 liradan petlas snow master aldım gayet memnunum. Ama ankaraya lastikleri zorlayacak kadar kar yağmadı o faktör de memnun olmamı etkilemiş olabilir

Aynı arabanın şöfürüyüz galiba, fotoğraftan da belli ben test ettim. DTC açıkken gaz kesiyor o sıkınıtı, Sinanın dediği gibi Traction moduna alıp denersen çıkabiliyor olman lazım. En son bi komple kapayıp dene ama zaten o da olmaz hani Tractionda olmadıysa(muhtemelen). İnat etme yani :) Normalde bile çok dik kabul ettiğim bir yokuşu geçen sene ilk kar tuttuğu gün "ben bu kışlıkları denerim aga" mottosuyla tırmandım ordan yazıyorum. :) özellikle yokuş ortasında durarak yaptım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...