PTT Kargo Sorunu

maximaorhan

Dispatcher
5,510
34
Beyler iyi akşamlar.
Gün geçmiyor ki dertsiz başıma yine bi dert açılmasın.
Durumun özeti şu;
27 aralık salı gününde Samsun'dan tarafıma bir kargo gönderildi. Biraz önce sistemden kargo takip nosu ile kontrol ettiğimde "teslim edildi" ibarisi girilmiş.
Fakat ben kargoyu teslim almadım. Komşulardan da gören duyan yok. Eve geldip beni bulamadıklarına dair bi ibare de bırakmamışlar.
Şimdi ortada kargodan eser yok. Gün boyu evdeydim eve gelen kargocu da yok. Fakat sisteme teslim edildi yazılmış.
Tahmin edersiniz ki benim icin önemli bir kargo idi.
Kısa ve öz bi sorum var;
Kargomu benden başka birine teslim ettiler ise ptt'den kan alabilir miyim?
Bu durumda ne yapabilirim?
Müşteri Hizmetleri mesai saatleri haricinde çalışmıyormuş o yüzden arayamıyorum da sizlere sorayım dedim yol gösterin bana.

Belki Sakarya'ya gelmiştir dağıtıma çıkmıştır fakat yetişmemiştir merkezde bir yerde bekliyordur,.

Bazen olabiliyor öyle, Ptt Kargo'nun ne yapacağı belli olmuyor.

Merkezde bi yerde beklese niye teslim edildi ibaresi girsinler ki?
Abi bir çok ihtimal var bu kargoculara ve şirketlere akıl sır ermez yemin ediyorum.
Kargon kaybolmaz, büyük ihtimal teslimatı yetiştiremediler veya üşendiler. PTT kargo biraz daha hantal bu konuda.

Dağıtım yapan araçta olabilir. Yarın kapıdan dışarı çıkmadan PTT şubesiyle telefon yoluyla iletişime geç erken saatte. Eğer "e vermişiz, bizi mi koparıyorsun" diye yaklaşımları olursa o zaman kan alabilirsin.

Dağıtıma çıkınca sapıtıyo ptt kargo, büyük ihtimal dağıtıma çıkmıştır sana gelmemiştir yarın gelir başkan :)

Peki o zaman sisteme "teslim edildi" ibaresini giren memurun parmaklarını seveyim :):)
Mail yağmuruna tuttum ptt'yi bakalım ne olacak.
Bir de bu kargo ben evde yokken gelirse, şubeden kaç gün içinde almam gerekiyordu 3 müydü?

Bazen yetistiremiyorlar, işlerinden olmamak icin teslim edildi deyip aslinda bekletiyorlar, sirf mudurden azar yememek icin, ptt kargoda isler duzensiz adam evde yok deyip muhtara veriyor. Mumkun olduunca özel sektor ile calisiniz. Zaten ptt kargo kısmından hic para kazanmadigi icin işler böyle düzensiz. Sadece ptt kargo gümrük kısmı cok titizdir. Yurt dısindan gelen hemen hemen herseye vergi gecirirler, affetmezler.

ptt kargo biriminde bazı şehirlerde taşeronlar çalışıyor. Şehre ulaştı dağıtıma çıktı bulunamadı dağıtımdan geldi bilmemne hepsi ayrı ayrı işlemler olduğu için tek seferde iletildi falan diyip geçtikleri de oluyor, yetiştiremezse üstlerinden azar işitmemek için @onurdk 'nın dediği gibi teslim edildi bahanesine de sığınıyor. yarın sabahtan da gelebilir, öğleden sonra çemkirebilirsinde. takıl kafana göre orhan baba :))

abi ben 1.5 ay önce elazığdan ptt kargo ile bi ürün istedim yolladılar takıp no ile gelmesini bekliyorum evdeyim ve ptt kargo aracı yanaştı sitenin otoparkına adam indi kapıya etiket yapıştırdı ve gitti bir süre sonra sistemden baktım ve evde yoktunz teslim edilemedi ibaresi vardı, birdünya telefon mail hiç bi halta yaramadı birde şubeden gittim aldığımda kolim paramparçaydı

Haydaaaa ağızını hayra aç be panpa
Gerci benimki koli falan değil ufak bi paket ama parcalanma durumu olmaz inşallah
Benim kapıda ne etiket var ne de sistemde evde yoktunuz diye bi yazı.
Direk teslim edildi yazıyo bende.