EĞİTİM SİSTEMİ !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yaso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tüm suç okulların ve üniversitelerin. Öğrencilerin, velilerin hiçbir suçu yok değil mi :) Sabahtan akşama kadar pc-konsol oyunları oynayan, instagram, facebook, twitter beğeni fav alacağım diye gün boyu ışığı doğru ayarlayan filtre yapan öğrencilerin değil suç. Kitap okumayı cool olmak zanneden öğrencilerde değil suç. Sınavın son günü çalışan da değil suç. İçki&Sigara içmeyi marifet sananlarda değil suç. Sırf karşı cinsten insanlarla konuşma, tanışma fırsatım olacak diye cafelerde 7/24 nöbet bekleyenlerde değil suç. Derste telefonuyla uğraşan, arkadaşıyla konuşanlarda değil suç. Derse defter&kitapsız gelende değil suç. Kullandığı her şey neredeyse yurtdışından gelmesine rağmen ingilizceyi önemsemeyip onlar türkçe öğrensin diyenlerde değil suç. Sırf millete hava atacağım diye 3.5 bin liralık telefon için ders çalışması gerekirken part-time eşek gibi çalışıp gece uyuyakalanlarda değil değil suç. Öğrenmeyi, araştırmayı, sorgulamayı sevmeyenlerde değil suç. Tüm suç eğitim sisteminin :D Yaşasın! aylak aylak durup eğitim sistemine laf atalım :)
Evet dediğinde haklısın. (Bundan sonra yazacaklarımı lütfen ego ve kendini beğenmişlik olarak algılamayın. Kendimi anlatmaya çalışıyorum). Benim hiçbir sosyal hesabim yok. Bazen whatsapp bile kullanmıyorum. Oturduğum şehirdeki kafeleri sadece kulaktan duyma biliyorum, yerleri hakkında hiçbir fikrim yok. Hiçbir kötü alışkanlığım yok çok şükür. Pc ve ps oyunlarıyla aram acayip kötü. Bana Pes'e gidelim dediklerinde " Yok la ben sevmiyorum, siz oynayın ben izlerim" derim her zaman. Pc'ye veya telefona sadece "Otopark.com" a girmek için veya, en sevdiğim hobim olan "Arabalarla" ilgili birkaç video izlemek ve onlar hakkında bilgi edinmek için girerim, o da sık denmeyecek kadar az yani. Benim yaşımdaki arkadaşlarım hergün telefonunu şarja takarken, ben 2veya 3 günde bir takıyorum. Cebimde de öyle 3.5 bin liralık telefon yok. Durumumuz kötü olmadığımı halde her zaman para harcarken düşünürüm,babamda olsa kimseye muhtaç olmak istemem. Yazları çalışırım o parayla az çok senelik eğitimimi tamamlarım. Öyle kız peşinde de koşmam. Sizin anlattığınızla çok zıt bir karakterim. Peki bende mi suç?

Ülkemizde ki çoğu okulda yurt dışına nazaran daha çok imkan var, benim mezun olduğum meslek lisesinde 5 ayrı atölye vardı, Mıtsubishi-Ford-Fiat-Kia-Volkswagen bu markaların atölyeleri bugün ki çoğu servis boyutunda ve hepsinde araca özel arıza cihazından tutun da son donanımlı takımhane ve çalışan test araçlarından Bosch cihazlarına kadar vardı, şuanda okuduğum üniversite de aynı şekilde hidrolik liftten, V6 Taunus motorlarından, Rover CVT şanzımana kadar her imkan var ve buna rağmen daha ateşleme sistemi ayarlayamayan öğrenciler var, benim atölye hocam bizzat kendisi dedi bizde ki sistem Avrupadan daha iyi diye bizde nasıl olur diye şaşkınlıkla bakakaldık.
Ülkemize maalesef her sene farklı bir sınav sistemi geliyor ben sbs ile girdim ertesi sene başka oldu ondan sonra başka başka... birde 4+4 bilmem nesi getirdiler ki halen aklım almıyor, sık sık bakan değiştirip duruyorlar bu konuda zayıfız zaten.
Okullar güzel, her türlü imkan mevcut okumak isteyene kimse hayır demiyor, sistemde ki bazı eksikliklerle öğrenci kendi eksikliğini birleştirip " bu ne biçim sistem yaaa " diyor, akşam 5 dersine geç gelen öğrenci olur mu ya sonra okullar kötü okullar kötü..

Bu konuda hükümet seviciliğine kaymaya başlamış..
Abi ben bunun sebebinin artık hic yurtdisi görmemiş, oradaki okullarin icine girmemis nedir ne değildir bilmedikleri icin öyle olduğunu düşünüyorum.
Çünkü sözde avrupadan daha iyi imkanların burda olmasi gercekleri değiştirmiyor maalesef.

Yazılan başlık ile bahsedilen mevzuların aslında pek bir alakası yok. İnsanlar okulda anlatılan derslerin ve bunların işleniş biçimlerinin oluştuğu sistemi eğitim zannediyor ama bu aslında öğretimdir.
Bizim hem bireysel olarak hem toplum olarak öğretim mevzusunda geri kalmamızın en büyük sebebi eğitimdir. Eğitemediğin hiç bir insana bu hayatta en iyi sistemle bile bir şey öğretemezsin. Eğitim denilen şey ise 5 yaşında başlar, bütün bir ömür devam eder. Aile, çevre ve okuldaki öğretmenler bu konuda etken roldedir. Öğretmen giriyor dersini anlatıyor çıkıyor, insan eğitmek konusunda çoğu bir şey bilmiyor. Keza aileler kendilerini eğitememiş ki çocuğu nereye eğitecekler.
Avrupa ülkelerine bakıyorsun eğitimli insan sayısı çok. Çalışkan olmak, disiplinli olmak, sorumluluk sahibi olmak, işinde ahlaklı ve adaletli olmak gibi eğitimle kazanılabilecek olguların kaçı bizim gençliğimizde, yetişkinlerimizde var. Devleti yönetenlerin kaçı eğitimli insanlar ? Bizim öğretmekten önce eğitmeye, insanlarımızı eğitmeye ihtiyacımız var. O sebeple Türkiye'de okullar için imkan var, okuyan okuyor demek yeterli değil. Öğretmek için belki imkanın vardır ama onu kapacak eğitimli insanın yok.

Son düzenleme:
Tüm suç okulların ve üniversitelerin. Öğrencilerin, velilerin hiçbir suçu yok değil mi :) Sabahtan akşama kadar pc-konsol oyunları oynayan, instagram, facebook, twitter beğeni fav alacağım diye gün boyu ışığı doğru ayarlayan filtre yapan öğrencilerin değil suç. Kitap okumayı cool olmak zanneden öğrencilerde değil suç. Sınavın son günü çalışan da değil suç. İçki&Sigara içmeyi marifet sananlarda değil suç. Sırf karşı cinsten insanlarla konuşma, tanışma fırsatım olacak diye cafelerde 7/24 nöbet bekleyenlerde değil suç. Derste telefonuyla uğraşan, arkadaşıyla konuşanlarda değil suç. Derse defter&kitapsız gelende değil suç. Kullandığı her şey neredeyse yurtdışından gelmesine rağmen ingilizceyi önemsemeyip onlar türkçe öğrensin diyenlerde değil suç. Sırf millete hava atacağım diye 3.5 bin liralık telefon için ders çalışması gerekirken part-time eşek gibi çalışıp gece uyuyakalanlarda değil değil suç. Öğrenmeyi, araştırmayı, sorgulamayı sevmeyenlerde değil suç. Tüm suç eğitim sisteminin :D Yaşasın! aylak aylak durup eğitim sistemine laf atalım :)
Niye okusun çocuk? Niye bir tarafını yırtsın? Ona yamanır, yalakalık yagcılık yapar ileride olur bir seyler. Nasilsa her ilde universite binasi var ama üniversite yok, girer bir bölüme. Olmadı kredi çeker özel okur, namimiz yürüsün. Özellikle üniversiteye hazırlanan arkadaşlara bu lafım, bu ülkede üniversite yok (1 2 istisna hariç ). Emin olun hayallerinizdeki gibi değil üniversite ortamı.

Lakiyatın olmadığı bir yerde kimseyi zorla okutamazsın, okuyup ne olacağım en fazla okumus kole olurum der. Öğrenme isteğini, araştırma sevgisini önce aile sonra okul verir insana. Ağaç yaşken eğilir diye bir deyiş var dilimizde, boşuna söylenmemiş bu.
Velilerin de çoğu akilsiz. Çocuk başarısız mı oldu, nasıl olur yahu bizim çocuk çok akıllı da çalışmıyor teyzesi. Nah akıllı senin çocuğun....! çocuğunu seni kitap okurken gördü mü, sorduğu soruya hiç adam akıllı cevap verdin mi, başka bir ülkeye götürdün mü çocuğunu, haydi çocuğum deyip müzeyi gezdin mi evladınla hiç? Anca akşam eve gel g.tünü devir acun izle.

İşte bu zihniyet sorun çözemez. Bir kere problemin ne olduğunu anlayamaz daha doğrusu anlamak istemez, sorunu hep başkalarında arar. Küçükken savunması "hoca bana taktı, hocam öğleciler yapmıştır"olur, büyüyünce de "dış güçler, onun lobisi, bunun organizasyonu" olur.

yok üstüme alınmadım, sadece herkes yorum katarken birden bu fantastik yorum değişik geldi
Yorum yapmaya değer birşey olsa katardım:)Önceki sayfada kısaca fikrimi belirrtim zaten.Ünlü profesör doktorlar bile eğitim sistemimizin yanlış olduğunu vurgularken bunun aksini söylemek bana kendimizi kandırmaktan başka bir anlam ifade etmiyor.

Bir de ülkemiz ile ilgili bir gözlemimi paylaşayım, katılıp katılmamak size kalmış. Bu ülkede herkes her şeyi biliyor ama kimse işini düzgün yapmıyor.

Yorum yapmaya değer birşey olsa katardım:)Önceki sayfada kısaca fikrimi belirrtim zaten.Ünlü profesör doktorlar bile eğitim sistemimizin yanlış olduğunu vurgularken bunun aksini söylemek bana kendimizi kandırmaktan başka bir anlam ifade etmiyor.
benim Doc.dr hocam maşallahı var muazzam kalite ve seviye de bilgili gezmediği gitmediği ülke kalmadı adamın, direk alıntı yapıyorum " bizim imkanlarımız çok daha fazla " bunu duyunca bizde şaşırdık ee imkanlar fazla da neden böyle? işte neden böyle olduğunu da yazımda belirttim, her sene bir bakan geliyor ve hepsi sistemi kendi kafasına göre düzenliyor + bir ülke de her sene sınav sistemi değişir mi ya? değişince durum bu..
ben bunu yazdım zaten yukarıda

İmkan mevzusunada bir açıklık getirelim.Hangi ve kaç tane okulda bu imkanlar ve atölyeler var?Şahsen yaşadığım şehirdeki meslek lisesinde 1 tane atölye var atölyenin içindeki motorlar 70-80'lere ait Karbüratörlü tofaş ve renoult motorları..Kenarda Enjeksiyon sistemli toyota motorları var ancak öğretmenler elletmiyormuş bile..Öte yandan öğrenciler pratikten çok teori ve kağıt üzerinde öğrenim görüyorlar.Sen 2017 Yılında Karbüratörlü motorları anlatarak ve söküp,taktırarak ne öğretebilirsin?Çocuk Motorlu taşıtlar bölümünden mezun oluyor benim gogıl amcadan 5 dk'da öğrendiğim kadar elektrikli motorlar hakkında bilgisi yok.

Son düzenleme:
İmkan mevzusunada bir açıklık getirelim.Hangi ve kaç tane okulda bu imkanlar ve atölyeler var?Şahsen yaşadığım şehirdeki meslek lisesinde 1 tane atölye var atölyenin içindeki motorlar 70-80'lere ait Karbüratörlü tofaş ve renoult motorları..Kenarda Enjeksiyon sistemli toyota motorları var ancak öğretmenler elletmiyormuş bile..Öte yandan öğrenciler pratikten çok teori ve kağıt üzerinde öğrenim görüyorlar.Sen 2017 Yılında Karbüratörlü motorları anlatarak ve söküp,taktırarak ne öğretebilirsin?Çocuk Motorlu taşıtlar bölümünden mezun oluyor benim gogıl amcadan 5 dk'da öğrendiğim kadar elektrikli motorlar hakkında bilgisi yok.
Nerede yaşıyordunuz

Evet dediğinde haklısın. (Bundan sonra yazacaklarımı lütfen ego ve kendini beğenmişlik olarak algılamayın. Kendimi anlatmaya çalışıyorum). Benim hiçbir sosyal hesabim yok. Bazen whatsapp bile kullanmıyorum. Oturduğum şehirdeki kafeleri sadece kulaktan duyma biliyorum, yerleri hakkında hiçbir fikrim yok. Hiçbir kötü alışkanlığım yok çok şükür. Pc ve ps oyunlarıyla aram acayip kötü. Bana Pes'e gidelim dediklerinde " Yok la ben sevmiyorum, siz oynayın ben izlerim" derim her zaman. Pc'ye veya telefona sadece "Otopark.com" a girmek için veya, en sevdiğim hobim olan "Arabalarla" ilgili birkaç video izlemek ve onlar hakkında bilgi edinmek için girerim, o da sık denmeyecek kadar az yani. Benim yaşımdaki arkadaşlarım hergün telefonunu şarja takarken, ben 2veya 3 günde bir takıyorum. Cebimde de öyle 3.5 bin liralık telefon yok. Durumumuz kötü olmadığımı halde her zaman para harcarken düşünürüm,babamda olsa kimseye muhtaç olmak istemem. Yazları çalışırım o parayla az çok senelik eğitimimi tamamlarım. Öyle kız peşinde de koşmam. Sizin anlattığınızla çok zıt bir karakterim. Peki bende mi suç?
Her şeyin farkındasın ama hala gençlik parkındasın be alperciğim :D şaka bi yana elinde internet denen nimet var onu kullanmayı öğrenmelisin. Yoksa hiçbir sistem mükemmel değildir :) İnsanın içinde olacak öğrenme duygusu.

@ilhan55 enteresanmış doğrusu, ben gezdiğim her okulda imkanları gördüm bu kadar yoklukta olan okulu daha önce duymamıştım
İmkan'lardan kasıt'da önemli burada..İmkanlar ve kullandırılan,öğrenciye sunulan imkanlar..Lift,bir markanın atölyesi vs var o bahsettiğim okulda ancak bunların öğreciler ile bir ilgisi yok öğrenciler 75 ps karbüratörlü motor söküp takıyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...