Garanti bittikten sonra Bakımı Servisde yaptırıyormusunuz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hyundai i30 marka aracımın sene olarak 5 senelik garantisi devam ediyor, araç 77 bin km de ve araç 50 bin bakımından beri serviste bakıma girmiyo. Ve buna ragmen gecen hafta direksiyonumu vites topuzumu garantiden değiştirdiler. Dışarda bakım yaptırmamın sorun olmadığını söylediler.

Hyundai de durum böyle gerçekleşti sizde bi arayın bakımları dışarda yaptırıyorum garantiyi kullanmaya devam edebilir miyim, sorusuna evet yanınıtını alıyosanız güvendiğiniz usta da varsa servise para vermeye gerek yok

Son düzenleme:
Biz garanti süreci bitse dagi Volkswagen Yetkili Servis veya Bayisine götürüyoruz. Daha doğrusu Avek Otomotiv'e veriyoruz. Hem aracımızı evimizden alıyorlar hemde 1 2 gün sürecekse ikame araç veriyorlar. Hatta Golf'ümüz bakıma ve ufak bi kazası icin servise gittiğinde bize 1 hafta boyumca kullanabileceğimiz A3 Cabrio 1.4 TFSI tahsis ettiler. E ben daha ne isteyeyim zaten. (538TL Bakım ücreti aldılar). Sanayide de tanıdığımız pek yok ve böyle bir hizmet alabiliyorken pekde gerek görmüyoruz sanayiye daha dogrusu kendimiz servise götürmeye.

Son düzenleme:
Biz garanti süreci bitse dagi Volkswagen Yetkili Servis veya Bayisine götürüyoruz. Daha doğrusu Avek Otomotiv'e veriyoruz. Hem aracımızı evimizden alıyorlar hemde 1 2 gün sürecekse ikame araç veriyorlar. Hatta Golf'ümüz bakıma ve ufak bi kazası icin servise gittiğinde bize 1 hafta boyumca kullanabileceğimiz A3 Cabrio tahsis ettiler. E ben daha ne isteyeyim zaten. (538TL Bakım ücreti aldılar). Sanayide de tanıdığımız pek yok ve böyle bir hizmet alabiliyorken pekde gerek görmüyoruz sanayiye daha dogrusu kendimiz servise götürmeye.

1.7lerin ustası sami ustamızda araçta sıkıntı çıktımı ikame olarak kendi aracını veriyor :D sanayi deyip geçmeyin

Babam yetkili servise götürmeye devam ediyor.
Güvendiğimiz bir usta olmasına rağmen satarken el sürülmemiş olarak kalsın diye yetkili servise götürmeye devam ediyor.
Araba 7yıl/175000km oldu, hala 0 km aldığımız yere götürüyor.
Özel servisle yarı yarıya fark ediyor, hala yetkili servise götürüyor.

Edit: Ben yeminliyim, arabamı 1-2 kez yetkili servise götürdüm, bir daha asla Opel servisine arabamı bırakmam. Parasında pulunda değilim, sağlam verdiğim arabayı her seferinde hasarlı aldım o yüzden. Zaten 15bin bakımına 500 küsür diyorlar. Arabam 2001 model benzinli :)

Son düzenleme:
Müşteri arabayı alamadığı zaman ustamla 2 arabayla gidiyor ustamın arabayla geri dönüyorduk, aynı şekilde bırakamadığı zamanlarda müşteriden arabayı direk alıyorduk
Müşteriye araç lazım olduğunda ustam bizzat Accordunu verirdi.
Hacı sanayideki adamların %1'i ancak böyle. O %1'i bulana kadar da ocağa incir ağacı dikilmiş oluyor zaten.

Müşteri arabayı alamadığı zaman ustamla 2 arabayla gidiyor ustamın arabayla geri dönüyorduk, aynı şekilde bırakamadığı zamanlarda müşteriden arabayı direk alıyorduk
Müşteriye araç lazım olduğunda ustam bizzat Accordunu verirdi.
Öyle ustalara can kurban be abi ama İstanbulda kac usta senin ki ve Emir abinin ki kadar düsüncelidir tartısılır.

Allaha çok şükür ilgim bilgim ve tecrübem var, kendim yapıyorum bakımını. Yani keşke herkes kendisi yapabilse, amerikada genelde insanların kendi garajları olduğu için kendi bakım yapan çok bu yüzden orda süpermarketlerde bile her çeşidinden motor şanzıman yağı hidrolik sıvıları filtreleri tamir takımları satılmakta. Sonuçta hiç bir usta benim kadar özenmeyecektir o yüzden en garantili bakımı kendim yapıyorum

Allaha çok şükür ilgim bilgim ve tecrübem var, kendim yapıyorum bakımını. Yani keşke herkes kendisi yapabilse, amerikada genelde insanların kendi garajları olduğu için kendi bakım yapan çok bu yüzden orda süpermarketlerde bile her çeşidinden motor şanzıman yağı hidrolik sıvıları filtreleri tamir takımları satılmakta. Sonuçta hiç bir usta benim kadar özenmeyecektir o yüzden en garantili bakımı kendim yapıyorum
helal vallahi panpa sana keşke herkes böyle olsa
şoför kelimesini haketmek lazım, arabaya yakıtı koyup koyup gezmek değil.. yağını suyunu kontrol edene hava filtresini sık sık temizleyebilene şoför derim ben, ötekisi kullanıcı olmuş oluyor, bakımını da yapıyorsan vallahi şahane

şoför kelimesini haketmek lazım, arabaya yakıtı koyup koyup gezmek değil.. yağını suyunu kontrol edene hava filtresini sık sık temizleyebilene şoför derim ben, ötekisi kullanıcı olmuş oluyor, bakımını da yapıyorsan vallahi şahane
Panpa detaya inmeyelim, inersek hava filtresini her 5binde bir değiştiriyorum keşke bir de liftim olsa da şanzımanı indirebilsem :rolleyes: Yani tabi imkanı olmayanların yapabileceği bir şey yok, ama dediğin gibi en azından kaputu açıp kontrol yapılmalı eksikse tamamlamasını bilmeli herkes :) eyvallah bu arada

Yha oyle dme, ya kırılırsa kapakları .S Çk krkryrm .S

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...