185/60/R14 Dört Mevsim Lastik tercihi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alkın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
74209.jpg
86H, extra load yazıyormuş herhalde XL ibaresi o.

Michelinde direkt XL yazıyordu

Evet, extra load=XL.

Bu arada, Michelin CrossClimate da da xl ibaresi yok extra load yazıyor.
continental ile karıştırmış olabilirim abi, piyasada goodyear'ı da almam sonucunda bridgestone harici baba markaların 4 mevsimlerini denemiş oldum.

karışıyor 😂 😂

Dün yaklaşık 60 km kullandım yeni lastiklerle,

Dediğim gibi lastikten ve yarattığı etkiden büyük bir değişim olmazsa çok anlamam.

Ama direksiyon çok çok daha net bir hale geldi, sanki kutuyu revize ettirmişim gibi,

Konforda da artış var, kumho ile geçerken daha fazla sarsıntı hissediyordum goodyearlara göre.

Lastikleri takalı 5000 km+ oldu ve bu süreç zarfında hem 25 derecelerde de sürdüm hem de -8 derecede karın/buzun üstünde de sürdüm.

4 mevsim bir lastikten beklentim ekstrem koşullar hariç bir yaz ya da kış lastiğini aratmamasıydı. Goodyear'lar da bu beklentimi gayet güzel karşıladı.

Evim yokuş bir semtte ama karda da, tozlu zeminde de, sıcakta da patinaj çektiğini dahi hatırlamıyorum. Bunda aracımın güçsüz olmasının da payı vardır mutlaka.

5000 km yapmamdan kaynaklı lastik halen yeterince taze, ilerleyen süreçlerde bu performansı bozmaması tek isteğim.

Lastikleri takalı 5000 km+ oldu ve bu süreç zarfında hem 25 derecelerde de sürdüm hem de -8 derecede karın/buzun üstünde de sürdüm.

4 mevsim bir lastikten beklentim ekstrem koşullar hariç bir yaz ya da kış lastiğini aratmamasıydı. Goodyear'lar da bu beklentimi gayet güzel karşıladı.

Evim yokuş bir semtte ama karda da, tozlu zeminde de, sıcakta da patinaj çektiğini dahi hatırlamıyorum. Bunda aracımın güçsüz olmasının da payı vardır mutlaka.

5000 km yapmamdan kaynaklı lastik halen yeterince taze, ilerleyen süreçlerde bu performansı bozmaması tek isteğim.
Güle güle kullan. Sadece yazın kuru zeminde frene dikkat et, başka hiçbir zayıflığı yok bu lastiğin. =)

ömür konusunda da beni tatmin eder mi? kaç km/yıl kullanırım?
ben Gen-2 'yi 3yıl & 38750 km kullandım. Ama nasıl kullandığımı ben biliyorum :D ortalama 40k km götürürdü. Benimkinin dişler ilk günkü gibiydi, herhangi bir çatlak vs. yoktu üzerinde, ama aldığım lastikler 2 yıllıktı. Bir de acımasızca kullandım. Hamurunun bozulduğunu hissettim, birden yolda tutunamaz hale geldi, ondan sonra değiştirmiştim.
Normal kullanımda 5yıl - 50k km ömür öngörürdüm o lastiklerin hamuruna.

Gen-3 ömür olarak muhtemelen ilerlemiştir.

İlk bakışta direkt önerebileceğim Hankook Kinergy 4S2 kardeşim. Güzel lastiktir. İnternetten fiyatlarına baktım senin bütçene yakın. 2750-3000 arasına bulunabiliyor. Premium modellere alternatif bir lastik. Petlas, Goodyear Eagle sport 4 season vs bunlardan çok daha iyi.

Diğer alternatif de Falken euro all season AS210

İkisinden Hankook tercihimdir. Bulunamaması halinde de Falken.
Arkadaş lastik almış ama yinede yorum yapmak istedim 99 corollamda 175/65/14 falken AS210 4 mevsim lastiği kullanmıştım karda iyiydi fena değildi fakat yazın performanslı kullanımda lastikler ısınıp kendini hızlıca salıyordu buda çok problem değil sonuç olarak 4 mevsim lastik alıyorsun en büyük sıkıntısı ıslak zemin performansıydı özellikle frenleme esnasında.