2. el piyasa ölü mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
evet bende katiliyorum lancer yerine linea olsaydı 40 defa satılmıştı şimdiye

Golf'ün önden kazası var. Farlardan en az biri değişmiş ve çizgileri de belli ediyor. Ama ilanda bununla ilgili bilgiyi vermemişsin. Ona da değinirsen biraz daha güvenilir ilan olur.

Lancer'a da baktım şimdi, onun durum daha da vahim. 2009 model ortalama donanımlı bir arabada 2014 yılı için 7000 liralık hasar kaydı hiç azımsanacak bir meblağ değil. 2500 ve 1770 liralık kayıtlarda da kesinlikle değişen parçalar var. Ama ilanda sol ön çamurluk boyalı, onun dışında da 2 lokal boya var diye belirtmişsin. E bu arabada bundan çok daha fazlası olduğu çok belli. O tramer kayıtlarının tümünün bilgisini detaylı verirsen o zaman daha güvenilir bir satıcı profili çizersin. Sicili o kadar kabarık bir arabanın satılabilmesinin tek çaresi, bütün hasar bilgilerinin detaylıca anlatılmasıdır. Alacak insanın aklında soru işareti kalmazsa ancak o zaman almayı düşünebilir.

@Garaj TV 1.4 TSI Golf 6 nası piyasa aracı değil yahu, canım sıkılınca kolay satarım diye almıştım :(((

@arjin Lancer piyasa aracı değil gibi gözüküyor da manyağı çok fazla, ilan yayına girdi 15 dk sonra 32 diye teklif geldi, 33'e falan alırdı anladığım kadarıyla arkadaş da ben inmek istemedim, yine 1 saat sonra başka birinden mesaj geldi, yine pek indirim yapmadım. Golf'e hiç mesaj gelmedi.

@bt Golf'ün far değişmiş olabilir, bilmiyorum, bir aracın farının değişmesinin herhangi bir önemi yok diye biliyorum, eğer motoru çektiğim resme bakarsan ön tamponun orijinal olduğunu fark edersin üzerindeki sticker izlerinden. İlk sahibi bir bayanmış, hep dönerken sağolsun sürtmüş arabayı, tamirlerde yetkili serviste yapılmış zaten. Baya önemsiz zaten.

Lancer'a gelirsek, daha önce yaklaşık 3000 kelimelik aşırı detaylı bir ilan çoook önceden hazırlamıştım, talip olan çok fazlaydı ama istediğim fiyatın 1-2 lira aşağısı teklif edildiği için hep satmamıştım. Bu sefer gereksiz yazılarla ilanı doldurmak istemediğim için detayları ilgilenen kişilerle paylaşmak istedim. Aga yani birisi 9 yaşında diğeri 7 yaşında araba. Millet de fazla cins yani. Belli bir yaştan sonra bir arabada bazı şeylerin önem sırası değişmeli bence. Ben Lancer'ı temiz temiz yetkili serviste tamir ettirmişim. Son gözüken 850 TL'lik kaza sadece 1 tane dandik dikiz ayna değişimi. Yetkili saolsun o zamanlar anlamadığım için geçirmiş. Bir kazada far değişti, dandik halojen fara 1300 TL yazmış. Neyse, bir düzenleyeyim bakayım ilanı, en azından Lancer için, Golf hakkında çok detay bilmiyorum çünkü 3. sahibiyim.

Neyse, ben Lancer'ın detaylarının linkini atayım buraya, ilana sizce neler ekleyeyim buradaki detaylara göre:

https://drive.google.com/file/d/0Bxh7sMcsdk9XbFJ5aVlfMEt4c3M/view?usp=sharing

https://drive.google.com/open?id=0Bxh7sMcsdk9XbFU3d0d2XzU1eVE

@Garaj TV 1.4 TSI Golf 6 nası piyasa aracı değil yahu, canım sıkılınca kolay satarım diye almıştım :(((

@arjin Lancer piyasa aracı değil gibi gözüküyor da manyağı çok fazla, ilan yayına girdi 15 dk sonra 32 diye teklif geldi, 33'e falan alırdı anladığım kadarıyla arkadaş da ben inmek istemedim, yine 1 saat sonra başka birinden mesaj geldi, yine pek indirim yapmadım. Golf'e hiç mesaj gelmedi.

@bt Golf'ün far değişmiş olabilir, bilmiyorum, bir aracın farının değişmesinin herhangi bir önemi yok diye biliyorum, eğer motoru çektiğim resme bakarsan ön tamponun orijinal olduğunu fark edersin üzerindeki sticker izlerinden. İlk sahibi bir bayanmış, hep dönerken sağolsun sürtmüş arabayı, tamirlerde yetkili serviste yapılmış zaten. Baya önemsiz zaten.

Lancer'a gelirsek, daha önce yaklaşık 3000 kelimelik aşırı detaylı bir ilan çoook önceden hazırlamıştım, talip olan çok fazlaydı ama istediğim fiyatın 1-2 lira aşağısı teklif edildiği için hep satmamıştım. Bu sefer gereksiz yazılarla ilanı doldurmak istemediğim için detayları ilgilenen kişilerle paylaşmak istedim. Aga yani birisi 9 yaşında diğeri 7 yaşında araba. Millet de fazla cins yani. Belli bir yaştan sonra bir arabada bazı şeylerin önem sırası değişmeli bence. Ben Lancer'ı temiz temiz yetkili serviste tamir ettirmişim. Son gözüken 850 TL'lik kaza sadece 1 tane dandik dikiz ayna değişimi. Yetkili saolsun o zamanlar anlamadığım için geçirmiş. Bir kazada far değişti, dandik halojen fara 1300 TL yazmış. Neyse, bir düzenleyeyim bakayım ilanı, en azından Lancer için, Golf hakkında çok detay bilmiyorum çünkü 3. sahibiyim.

Neyse, ben Lancer'ın detaylarının linkini atayım buraya, ilana sizce neler ekleyeyim buradaki detaylara göre:

https://drive.google.com/file/d/0Bxh7sMcsdk9XbFJ5aVlfMEt4c3M/view?usp=sharing

https://drive.google.com/open?id=0Bxh7sMcsdk9XbFU3d0d2XzU1eVE
Hocam 1000-1500 liralık hasarlar zaten bir tampon veya kapı sacı parası. Onların hiç lafı yapılmıyor, dediğin gibi kaç yıllık arabada satışa etkisi olmaz. Ama 7000'lik hasarda araba en azından kaldırıma (veya orta refüje) güzelce önden kayaa kaya girmiş. Adam bunu bilmek ister. Bildiğini de müşterilerin gözüne sokmazsan ayıp gizliyormuşsun gibi olur. Şimdi bu arabanın bütün sicili elinde. Bu güzel avantaj ama şu ana kadar kullanmamışsın :) İlanının son fotoğrafına 2x3 veya 2x2 düzende küçük küçük bu kazaların hasarlı yerlerinin fotoğrafları (sol ön tekerlek/sol arka çamurluk/ayna/varsa diğer boyalı yerin bir fotoğrafı) eklenebilir. "Tüm sicili elimizde vardır, aracı görmeye gelecek kadar ciddi alıcılarla paylaşılacaktır" dersin. O küçük fotoğraflar da bunun kanıtı olur. Bir de, özellikle bu sol önden yapılan kazada alıcı şüpheye düşecek olursa bakacağı, baktıracağı, ekstra dikkat edeceği yeri bilir. O bölge temizse, bir deneme sürüşü yaptığında titreme/çekme vb. dengesizlik yapmıyorsa içi rahat eder.

Golf'teki mevzuda dediğin gibi farın değişmesi normalde değerine etki etmez. Yeter ki nasıl bir olayla değiştiği bilinsin. Lancer'dekinin daha ağırı bir hasarda tramere sokulmadan tamponla birlikte farın değişmiş olma ihtimali mevcut. Çamurlukta hiçbir işlem yaptırmayan böyle ağır hasarlar olabiliyor. Tam tersine, farın basit bir hasarda belki de sadece tırnakları kırıldığı için değişmiş olma ihtimali de var. Yeter ki sebebi bilinsin :) (Ben sırf bu sebepten eski farımı kömürlükte saklıyorum.=)) Bunun yanında Golf'ün hafif donanım eksiği var ama her şeye rağmen Golf, normalde sorgusuz sualsiz alıcısının çıkması gerekir.

Yıl sonunda 0 km araçlardaki sağlam kampanyaların ve elde kalanlar için ekstra bayii indirimlerinin de payı olur. Yılbaşından sonra 2. el piyasası zamlı 2018 arabaların gelmesiyle yine hareketlenir. Özellikle Lancer ilanında küçük dokunuşlar yaparak biraz daha bekleyin derim.

Geçen sene tam bu zamanlarda fd6 civic i tam 2,5 ayda satmıştım.
Bu mevsimde 2. el piyasasının durgun olması normal zaten.
Bir de, lpg takılmaya müsait olmayan tsi motorların özellikle belli bir yaştan sonra 2. satışı zor olur. Çünkü o fiyata araba alan adamın benzin için bütçesi pek olmaz.
Lancer ise zaten yavaş satılması süpriz değil.
Hayırlısı olsun inş...

@bt ben en iyisi burada paylastigim linkleri ilanda da paylasayim. Amacim gizli sakli degil, zaten ilan aciklamasinda da yazdim. Elimde tum kayitlar detayli bulunmaktadir. İsteyen kisilerle paylasilacaktir diye. Gerekli tum seffafligi su iki linkle saglarim. Golf’un fariyla ilgili yapabilecegim bir sey yok, dedigim gibi hasar kaydi cok dusuk ve on tampon dahi orijinal. Kucuk surtme tipi kaza oldu bariz belli. Artik on far niye degisti diyen adamda hatasiz 60 bin lira yazan arabayi aliversin bu kadar korkuyosa bu piyasadan.

O mitsubishinin yetkili servisine o kadar sinirliyim ki su anda, takmadigi jant kapagi parasini dahi yazmis 150 lira diye, gereksiz koruma stickelarina 500 lira yazmis, Allah rizasi icin bi acip inceleyin resimleri ve degisen parcalari

@bt ben en iyisi burada paylastigim linkleri ilanda da paylasayim. Amacim gizli sakli degil, zaten ilan aciklamasinda da yazdim. Elimde tum kayitlar detayli bulunmaktadir. İsteyen kisilerle paylasilacaktir diye. Gerekli tum seffafligi su iki linkle saglarim. Golf’un fariyla ilgili yapabilecegim bir sey yok, dedigim gibi hasar kaydi cok dusuk ve on tampon dahi orijinal. Kucuk surtme tipi kaza oldu bariz belli. Artik on far niye degisti diyen adamda hatasiz 60 bin lira yazan arabayi aliversin bu kadar korkuyosa bu piyasadan.

O mitsubishinin yetkili servisine o kadar sinirliyim ki su anda, takmadigi jant kapagi parasini dahi yazmis 150 lira diye, gereksiz koruma stickelarina 500 lira yazmis, Allah rizasi icin bi acip inceleyin resimleri ve degisen parcalari
hocam fotolardan anladığım araba güzel toplanmışta çok sağlam geçirmişler kasko diye sanırım

Ekonomi çok kötü, kriz kapıda belki de içeride ama yansıtılmıyor. Çevremde önceden devamlı araç alıp satan değiştiren arkadaşlar duraksadı. İnsanlar ellerindeki nakiti tutmaya çalışıyor ihtiyaç yoksa almıyor diye düşünüyorum. Ama buna rağmen fiyatlar da hergün tırmanıyor. Pahalı ilanı gören "benim arabam daha temiz +2 daha yaz" diyor bu şekilde artmaya devam.

hocam fotolardan anladığım araba güzel toplanmışta çok sağlam geçirmişler kasko diye sanırım

Ya sevmiyorum su lafi demeyi ama, harbiden guzel gecirmisler, simdiki aklim olsa yetkili servisin kapisindan girmem su hasarlar icin... bide o ehliyeti ilk aldigim vakitlerde kayarak kaldirim tasina carptigim aptal saptal kazayi su an hayatta yapmazdim. :(

Ekonomi çok kötü, kriz kapıda belki de içeride ama yansıtılmıyor. Çevremde önceden devamlı araç alıp satan değiştiren arkadaşlar duraksadı. İnsanlar ellerindeki nakiti tutmaya çalışıyor ihtiyaç yoksa almıyor diye düşünüyorum. Ama buna rağmen fiyatlar da hergün tırmanıyor. Pahalı ilanı gören "benim arabam daha temiz +2 daha yaz" diyor bu şekilde artmaya devam.

Ben zaten fiyati abartanlarin ilanina hic bakmiyorum, ucuzdan pahaliya siralayip tum ilanlari inceliyorum, yazmam gerekenin 1-2 lira altini yazip 1-2 lirada pazarlik payi birakiyorum. 2. Eli yok denilen pro ceed i boyle 1 gunde satmistim, bu iki araba bi satilmadi gitti. İsin ilginci, 2. Eli yok denilen lancer a an itibariyle 3 mesaj geldi, favori ve gosterim sayisi ucuk seviyede, 2. Eli iyi diye bilinen golf e ilgi cok az.

Simdi bi adam aradi, hesabimda 33127 tl para var valla billa diyor da o fiyata da vermem ya arabayi, siz ne dersiniz?

Hesabında bu kadar para kalmış hepsini veriyorsa bu adam ne ile beslenecek bir onu sor önce :)

Esinin maasiyla idare eder heralde ay sonuna kadar, valla ben bu adama iyilik yapip arabayi satmayayim en iyisi. Yani kusura bakmasinda o fiyata 190-200 bin km de lancerlar var, ona baksin.34 verse valla vercemde, 33 harbi cok az.

Ben zaten fiyati abartanlarin ilanina hic bakmiyorum, ucuzdan pahaliya siralayip tum ilanlari inceliyorum, yazmam gerekenin 1-2 lira altini yazip 1-2 lirada pazarlik payi birakiyorum. 2. Eli yok denilen pro ceed i boyle 1 gunde satmistim, bu iki araba bi satilmadi gitti. İsin ilginci, 2. Eli yok denilen lancer a an itibariyle 3 mesaj geldi, favori ve gosterim sayisi ucuk seviyede, 2. Eli iyi diye bilinen golf e ilgi cok az.
fiyatlandrıma konusunda sizle alakalı bişey yazmadım yanlış anlaşılmasın. Genel olarak öyle bir durum oluştu artık. Fiyatlar da çok artınca dediğim gibi artık gerçek ihtiyacı olmayan insanlar alımları biraz geciktiriyor . Tabi bunda mevsimin de etkisi var. Bizim insanlarımız yaz öncesi,bayram öncesi araba almayı sever

Aksam adami arayip, lastik vermem, noter-ekspertiz masraflari size ait, 34 uygunsa size verebilirim diyecegim. Demin 33500 teklif etti.

Yeni zamlardan sonra insanlar 2014-15 te 80-90 a aldığı arabaları 100 bine koymaya başladı, bu artış 10 yaşında arabayada yansıyor haliyle. Bizim araç 2003 model, 2007 yılında 19 bin tlye alındı, şu an 35 bine koyanlar var valla yazık günah, serbest piyasa ekonomisi diye diye b*kunu çıkardılar.

35000 tl 2003 model arabamı olur yahu... Ben bendekini satmak istesem 2014 arabayı, fiyat 37000 tl bile çok gelir gözümde.. Anlamadım ben bu piyasa mantığını.

Sadece 2.el değil türkiyede otomotiv öldü ve çok olmuyor. Arabalar ile ilgilide acele etmeyiniz illaki satılır bir şekilde millet ne arabalar satıyor bir görsen, en kötü bir air bir varex takar 1 günde satarsın.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...