Hocam selamlar, bir iki baktım yorumlara, belli ki forumda önüne gelen 2012 motor bitirmiş Porchesini bakımı bitiriyor masraf yapıyor. Bizim hiç porsche ile münasebetimiz olmadı, ama 1.5 senelik c200d kullanıcısıyız. oradan biraz yardımcı olabilirim. şimdi bu araba artık reno motoru mu dersin revize mi dersin o alet var, ve mercedes motoru kendine göre ayarlarken, 7 Litre yağ haznesi koymuş. evet 7 litre. arabayı biz de sıfır almış bulunduk ve hiç huyum olmadığı halde ilk servis, garanti aman bir şey olursa diyerek yetkiliye götürdük. frenler olmaksızın, 3 bin küsür TL bir ücret ödeyip sinirle çıkmış oldum ögün servisten. PETRONAS yağ kullanıyorlarmış bizim 1.6 dizele. dahası bu aranın AMG paketi saolsun, disk ve balata bakımında da bizi muazzam öpecekler çünkü kendileri devasa ön disklere sahip. (Allahı var duruyor.) Gidiyor mu, yaaaaani. çok sıkıştırırsan eyvallah gidiyor. ama çok değil. Biraz takur tukur bir araba. geyik testlerinden görmüşsünüzdür anlamadığım şekilde dengesiz ve sürekli arkayı salabiliyor.Bunu yanlamak veya eğlenmek sanmayın daha çok kopuk ms bazında devreye giren esp olarak düşünün. esp çok iyi çalışıyor ve çalışmasa zaten iki güne araba servise geri verilir çünkü hayatında gazlamamış annem "yanladı" bu arabayla. espsi tabi kapatılmıyor ama servis modu gibi opsiyonla devre dışı bırakılabiliyor, bu sırada abs de kapanıyor tabii çünkü kullanım için yapılmış bişey değil bu. daha cok c300 benzinli aldık burnout da mı yapamıycaz diyen abiler kullanıyor. Buraya kadar olan kısımlar kendi tecrübemiz, şimdi ise taha vahim bır kısma geliyorum. aynı model yılı aynı ekipman aynı motor c200dye sahip bir aile dostumuz, arabayı sürekli sıkışıtarak kullanıyor. rodak vs yaptı mı bilmiyorum ama kendisi hep dip gaz kullanır. arabası çeşitli ışıklar yaktıktan sonra 45 gün kadar yetkilide yattı ve intake, turbo değişimi yapıldı. Üstüne motor değişiimi yapılmalı mı diye de bir süre de test edildi. eğer bu durum yüzde 10 bile kronikse korkunç bir durumdur. Bahsettiğim gibi arabayı annem kullanıyor ve yakın zamanda uzun yol sırasında araba esp ve motor ışıklarını yakıp 80km/h hızını geçmeden takılmış, bir müddet stop edildikten sonra düzgün çalışmış. Arabayı geldikten sonra Mercedes Birola götürüp durumu anlattım. Arabayı alana kadar 150 kere yoktur abi bişey dediler(ilginç
) verdikten sonra da kayda geçilsin ben bu arabadan kıllanıyorum diye ekledim. Çünkü garantisinin bitmesine 4 ay var ve garanti bittikten 4 ay sonra motor değişecek derlerse arabayı orada mazot döker yakarım. Evet mazot
. Bize kablolarda sıkıntı olmuş düzelttik deyip verdiler. Muhtemelen hataları silip saldılar arabayı. Bunlar benim c200d ile birinci ve ikinci elden yaşadığım tecrübeler. 2012 Porsche meselesi ise, çok sıkı kontroller ve expert tetkikleriyle neden olmasın.
Not: Biz arabayı avantajlı fiyat yakaladığımız için aldık, çok km yapmıyoruz o nedenle bu bakım meselesi koymadı ama garanti bitene kadar 4 bakım yapsanız muazzam masraf.(ben bu bu bakımı 7 ay önce yaptırdım kur o sırada baya değişti)