Bunu yazmak istemiyordum, ama çift kavrama şanzımanlara karşı hep ön yargılıyım, @denizyenilmez_ düşündüklerimi açıklamış, öte yandan, @by 'de çift kavrama şanzıman kullananların durumun farkında olduğunu ona göre hareket ettiğini söylüyor, onu da anlarım.
Ben hiç iddia etmedim ki bu şanzıman dayanıklıdır, şöyledir böyledir diye. Bunu alırken de bunları göz önünde bulunduruyorum. Ama bu arkadaşın gömdüğü kadar kesinlikle değil, bu yazının kaleme alınma amacı tamamen yermek. Üretici olabilecek problemleri kullanım kılavuzunda yazmış zaten. Bu durumda buna ne kadar sorun diyebiliriz ki ? Yani adam mal bu, bu şekilde kullanırsan böyle olur diyor eline bomba verip göndermiyor.
Araba alırken benim tek kriterim şanzıman değil. Kredi uygunluğuna bakıyorum, servis bakımlı olacağı benim için dışarıda servis görmesinin bir önemi yok (zamanında özel servislerden çok çektiğim için asla sanayi özel servis vs.. götürmem). Yıllık mtv'ye bakıyorum, fiyat uygunluğuna bakıyorum, o fiyata sunduğu avantajlara ve dezavantajlara bakıyorum, güçlerini kıyaslıyorum, yürüyenine bakıyorum, yakıtına bakıyorum, iç donanımına bakıyorum, kullanan insanlardan yorumlarını alıyorum, forumları geziyorum.
O kadar çok süzgeçten geçiriyorum ki dsg benim için bir sorundan ziyade daha garanti bir tercih oluyor. Neden diye sorarsan zaten uzatılmış garantiyle alıyorum. Neden uzatılmış garantiyle aldığımı sorarsan da böyle aldığımda 2 yıl boyunca sıfır faizle kredi veriyorlar. Kredi faizlerinin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde sıfır faizle 2 yıllık kredi de kimse vermiyor. Miktar yüksek olunca başka bir markada ödeyeceğim ekstra faiz de cebime kar kalmış oluyor. İyi niyetle birlikte toplam 9 yıl garantisi var şanzımanın. Benim için bir şanzıman için verilebilecek en üst düzey garanti. Yani cortlasa da çok dert edilecek durumda olmuyor. Böyle bir garantiyi ne Mercedes ne Bmw veriyor. Sonra da bu tercihte bulunan insanları aptal yerine koyuyorlar.
Son düzenleme: