safinaz 149.xxx - 152.xxx km güncellemesi
arabaya daha ilk bakmaya gidip premiumcontact 7'leri görünce malum yollarda ben bu lastiğe nasıl dikkatli bineceğim korkusu başlamıştı zaten. aldıktan ertesi gün ankara'dan çorum'a gidip geldim evdekilere arabayı göstermeye. dönünce sağ arka lastiğin dış yanağında büyükçe bir balon vardı (kaldırıma dokunmadığıma eminim ama kırıkkale yolunda istemeyerek bolca çukura girmiş olabilirim). acil kışlık almam gerekti, gönlümde ts870 vardı ama gece vakti lastikçimin elinde o bulunduğu için alelacele 4 tane sıfır 2025 blizzak 6 aldım. ilk izlenimim cpc 7 yaz lastiği olduğunu da göze alaraktan aşşırı NET ve keyifli lastiklermiş kışlık blizzak 6'ları takınca daha iyi anladım. keşke ts870'lerle de kıyaslama şansım olsaydı (elmayla elmayı kıyaslama hesabı). neyse konforu falan güzel yine de kışlık lastik olarak beğendim ben, inş zor durumlarda da iyi deneyimlerim olur. bir de iyi ki patlamadan gitmişim bijonları önceden nasıl sıktılarsa havalı tabanca sökemedi bissürü uğraştılar, benim yolda belde bijon anahtarıyla sökmem imkansızmış.
Ekli dosyayı görüntüle 53114
arabayı alma esnasında satın aldığım kişinin kendi gittiği serviste yedek su pompası, su kabı ve soğutma sıvısını o gün değiştiğimizi söylemiştim. sudan yana hala gol yemedim gibi, tertemiz ve seviyesinde inş böyle devam eder. 3 gün sonra aynı serviste kırık park ampülü soketimi yaptırmaya ve kötü sesler çıkartan frenlerimi değiştirmeye gittim.
muhtemelen ön tamponun boyandığı kazada olsa gerek sağ farın içi bayağı bi kırıkmış, park ampülü sokete oturmuyordu. farcıda yarım günden fazla zaman harcanarak toplandı kaynatıldı (bu kadar kötü olduğunu onlar da başta tahmin edemedi). tek sorun farcı bu işe 3 bin lira almış, keşke bana baştan deselerdi o paraya temiz çıkma far bulurdum nasılsa halojen golf farı bu, U led J led alan herkes kenara atıyor bunları

acemiliğime geldi olur öyle artık napim. frenlere gelince balatalar zaten bitikti onu biliyodum, onun yanında arka diskleri değiştireceklerini önleri tornaya göndereceklerini söylediler. ben disk tornalatmayı istemediğim için 4 disk (bosch) 4 balata taktırdım (önler textar arkalar ferodo, keşke ön arka aynı marka kullansalardı ama yine de güzel balatalar). bir de fren hidroliğimi komple değiştirttim fren işi tertemiz aklımdan çıkmış oldu.
ek olarak: fren işi sonrası akşam eve gelirken trafikte bikaç kere auto-hold hata verdi. bunun üzerine çevre yolunca çıkıp bir süre disk ve balataları alıştırdım belli bir hıza çıkıp durmamak kaydıyla yavaşlayarak. dönüşte ve sonrasında bir daha böyle bir hata vermedi..
Ekli dosyayı görüntüle 53115
Ekli dosyayı görüntüle 53116
direksiyonum 1 derece kadar sağa bakıyordu aynı akşam rotçuya gidip onu ayarlattım dümdüz oldu. eski polomun da direksiyonu yamuktu ama ona 3 sene öyle binmiştim ilk kez rot ayarı yaptırmış oldum.
Ekli dosyayı görüntüle 53117
sonra bir süre gezdik, istanbul'a falan gittim geldim, arabayla zaman geçirdik. elime bayağı oturdu. ne yalan söyleleyim 99 model 1.6 polom da yeterince devir çevirince bunun kadar gidiyormuş gibime geliyordu. stage 1 şart
Ekli dosyayı görüntüle 53118
en son 152 binde (3 bin km sonra) "tamam araba içime sindi artık yağını değiştirebilirim" dedim. 5 litre liqui moly top tec 4200 5w-30 yağ aldım sırf resmi distribütöründen olsun diye egemot'tan. egemot mu aşırı pahalı satıyor yoksa normali mi böyle bilmiyorum 3 bin lira falan verdim heralde, çok para be. sonra mahle parça kataloğundan parça numaralarına bakıp birer adet mahle yağ-hava-karbonlu polen ve mazot filtresi aldım. okşanı da götürdüğüm kendi ustam kesin gerek yok diyip değişmez diye ben önden bir tane de febi karter tapası + pulu aldım (dipnot: yine de gerek yok diye değişmedi adam, ihtiyacı olan varsa vereyim tapayı). bir boşlukta gidip yağı ve filtreleri değiştik tertemiz oldu. bir dahaki bakıma 8 bin km sonra yani 160 binde girip ondan sonra 10k 10k şeklinde devam etme niyetim var. bir de bir sabah ilk çalıştırmada araç motor ışığı yakmıştı ben de şu klon elm327 cihazlardan edinip bakmıştım 1. piston kızdırma bujisiydi. yağ değişiminde hatayı silip baktık, sonra tekrar etmedi hata, biniyorum öyle bi sorun da olmadı.
Ekli dosyayı görüntüle 53119
Ekli dosyayı görüntüle 53120
mekanik pek bi eksik kalmadı gibi, zaten güzeldi bayağı keyifli oldu. bundan sonra vagcomculara teyp işini sormaya başladım da bu iş çok dallanıp budaklanmaya başladı, onu bi ayrı yazacağım buraya. şimdilik bu şekilde, tşk