Fransızların arka torsiyon süspansiyonu özellikle citroen ve peugeot'da vuruntu ve sertlik oluşturabiliyor. Sizin aracınızda olan bu durum yine törpülenmiş hali. Emp2 platformuyla üretilen 308 yine bu noktada daha iyi durumda. Misal bir c4 bu kadar iyi değil, onun süspansiyon vuruntuları canına tak ediyor insanın. Leon, 308, C4 bu araçların üçü de arka süspansiyon konusunda sıkıntılı ama 308 yine bu araçlar içinde daha iyi durumda.308 kullanıcısı olarak sorunsuz bir şanzıman ve muhteşem bir yol tutuş sizi beklerken bunların yanı sıra arka koltukta oturanlar için büyük sıkıntı olucak arka diz mesafesi, arka süspansiyonları 20 km hızla bile tümsekten geçerken bam güm etmesi ve bunu peugeot yöneticilerinin arka traverslerimiz sorunlu ama biz bunu değiştirsek bile yine aynısı olucak diyip değiştirmeyen servis sizi bekliyo unutmadan söyliyim bizim araçta mı bir sorun vardır bilemiyorum ama aracın koltukları bize yamuk geliyo ve uzun yolda arabadan indiğinizde bel ve sırt bölgesi ağrısından bir süre hareket edesiniz gelmiyo. Bunların dışında gayet güzel bir araba memnun kalırsınız.
Hocam şimdi aklıma şöyle bir şey geldi de, bilemiyorum başkaları nasıl düşünür. Bugüne kadar benim gördüğüm eskisine göre geriye giden birkaç modelden biridir Leon. Model yılını düşürüp az km'li eski kasa dizel-manuel Leon bakarsanız o zaman 308 değil Leon diyebilirimBence leonun çok satılması kesinlikle marka algısı kalite değil. Benim için ikinci elde tutulması çok önemli değil zevkle bineceğim araç önemli. İnsanlar zevkine göre değil sırf tutuluyor Die araba alıyor.
@Garaj TV Tamam şöyle söyleyim bu sene temmuza kadar Leon:4827 Pejo308:367 adet satmış.Yani demem o ki az satan tutulmayan araba zevk işi ayrıca zengin işidir,para varsa al geç tabi ki 308 zira benim arabam da az bulunan "tutulmayan" bir araba...
@Garaj TV gel müdür analiz ve istatistikte her türlü kapışırım,benim uzmanlık alanım Son bir senenin arabalarına bakıp konuşmak yanlış olur yeterli veri yok onu bir kere geçelim.Arkadaşımız 2014 ve sonrası dediği için ona bakalım.Sana şöyle bir şey söyleyim 2014 ve üzeri Pejo308'den 261 ilandan tam yarısı sahibinden yarısı galeriden.2014 sonrası 1223 Leon ilanının sadece 474 tanesi galeriden yani yarısından azı.Bu da şunu gösterir 308 sahipleri arabalarını satamayıp galeriye vermiş yani ucuza gitmiş yani zarar etmiş.Biraz düz anlattım ama ne demek istediğim anlaşılmıştır umarım.
Şu cümleyi etrafımda o kadar çok duydum ki artık cevap vermeden gülerek geçiyorum."Leon mu? Vosvogen malı, Golf kalitesinde araba ama 20 bin lira daha ucuz, aynı kalite varken Golf'de saçma zaten, Leon al geç yav"
İnsanlar da inceliyor emin ol
Kimse Leon aynı kalite de diye almıyor bence,şartlar böyle gerektiriyor hele ki şu zamanda.Ayrıca belirteyim Golf ile Leon arasında 20 değil 30 bin TL fark var.30 bin TL az mı nasıl bir para kazanıyorsun derler adama İnsanlar da inceliyor emin ol,en azından akıllı orta direk gidip bakıyor.Geçenlerde bayileri gezdik en kalabalık Leon hatta Ibiza'nın üstündeydi girip çıkanın hesabı yok.Her arabanın kendince iyi ve kötü yanları var,bundan daha önemlisi insanın ne aradığını ve ihtiyaçlarını hatta o anki maddi durumunu iyi hesaplaması gerekir.Mesela 100 bin TL'si olan adam Golf alım dese +30 bin TL demek,bir seneliğine kredi çekse maliyet oldu 33 bin.Hele bir de bu taksitleri rahat ödeyemeyip strese giriyorsa yazık işte.Alma kardeşim ya o an araba alma ya da Leon al.İnsanlar da bunu yapıyor.308'e bakıyor adam beğeniyor alıyor 3ün 5in hesabını yapmayacak durumu da var daha ne olsun al sana durduk yere dünyanın en mutlu insanı oldun çıktın Ayrıca şöyle bir konu da var:bazı arabaların 2. eli çok hızlı ve fazla değer kaybediyor bu tarz arabaları 2. el almak çok mantıklı oluyor örnek vermek gerekirse Mondeo,Pejo,çoğu premium araba..Yanlış mı düşünüyorum?