5664 sms ile km bilgisi vermeyecek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Merhaba
Artık 5664 sms ile kaza ve değişen parça bilançosunun yanında KM bilgisi geliyordu. 5664 bu durumdan dolayı mahkemelik olmuş. Bu nedenle artık 5664 ile km sorgulaması yapılamayacak. Km sorgusu için Tüv türk araç muayene istasyonundan bilgi alınacakmış.

Artık araba alırken ikinci el araba almak için iki defa düşünmek gerekiyor.

Biraz araştırdım abi de hiç bir yerde göremedim, kaynak neresi?

Edit: farklı bi forum sitesinde dönen bi sohbet var sadece. Bi deneme yapayım dedim plaka gönderdim. Kilometre bilgisi yok. Bu pekte iyi olmadı. Neden davalık olmuş olabilirler ki bu ilginç

Son düzenleme:
Biraz araştırdım abi de hiç bir yerde göremedim, kaynak neresi?

Edit: farklı bi forum sitesinde dönen bi sohbet var sadece. Bi deneme yapayım dedim plaka gönderdim. Kilometre bilgisi yok. Bu pekte iyi olmadı. Neden davalık olmuş olabilirler ki bu ilginç
KM bilgisi yanlış olduğu için davalık olmuştur. Şimdi adam 0 araç alıyor. 3 sene sonra İlk muayenesine 50 binde giriyor. 2 sene sonra 2. muayanesine kadar bi 50 bin km daha yapıyor. 100 bin de olan aracı düşürüyor 70 bine.2. muayenede(5 yaşında) 70 bin de girmiş gösteriyor. 2 sene sonra 3. muayeneye kadar bi 50 bin km daha biniyor. Bu seferde 120 binde olan aracı düşürüyor 90 bine. 3. muayenede (7 yaşında) 90 bin de girmiş gösteriyor.Aracını satmak istediğinde 5664 ten gelen mesaj muayenelere girdiği km bilgisini gösteriyor.(bence bu konuda 5664'ün suçu yok.) Alıcıda 90 binde araç alıyorum diye sevinirken 150 binde araç alıyor.Bu yüzden davalık olmuş olabilirler. Sonuç olarak zaten sadece 5664 den sorgulamak yetmiyor.Ek olarak servis kayıtlarındaki km leride öğrenmek gerekiyor. Ve bilgisayara bağlatarak ta 3 şekilde sorgulamak gerekir. Daha da riske girmek istemeyen alıcılara sıfır araç yolu gözüküyor.

Son düzenleme:
KM bilgisi yanlış olduğu için davalık olmuştur. Şimdi adam 0 araç alıyor. 3 sene sonra İlk muayenesine 50 binde giriyor. 2 sene sonra 2. muayanesine kadar bi 50 bin km daha yapıyor. 100 bin de olan aracı düşürüyor 70 bine.2. muayenede(5 yaşında) 70 bin de girmiş gösteriyor. 2 sene sonra 3. muayeneye kadar bi 50 bin km daha biniyor. Bu seferde 120 binde olan aracı düşürüyor 90 bine. 3. muayenede (7 yaşında) 90 bin de girmiş gösteriyor.Aracını satmak istediğinde 5664 ten gelen mesaj muayenelere girdiği km bilgisini gösteriyor.(bence bu konuda 5664'ün suçu yok.) Alıcıda 90 binde araç alıyorum diye sevinirken 150 binde araç alıyor. Sonuç olarak zaten sadece 5664 den sorgulamak yetmiyor.Ek olarak servis kayıtlarındaki km leride öğrenmek gerekiyor. Ve bilgisayara bağlatarak ta 3 şekilde sorgulamak gerekir. Daha da riske girmek istemeyen alıcılara sıfır araç yolu gözüküyor.

Anladım, burda suçlu olan araç sahibi olmasına rağmen tuvtürk bilgisini referans gösterdiği için 5664te hatalı konuma düşüyor. Mantıklı, teşekkürler

Otomobili alırken otomobilden önce insanı seçmek lazım. Davranışına, tipine, konuşmasına v.s bakmak gerekiyor. Zaten çakal çukal tipler hemen kendini ele veriyor. İnsan aslını inkar edemiyor ya da saklayamıyor neticede. Malın iyisi kötüsü sahibinden belli olur diye bir laf vardır.

Benzinliyse alırım ama dizelde düşünürüm. Dizel motor fazla sakin kullanıma gelmez, devir çevirmek gerek, ara ara performanslı kullanmak gerek. Ucuz yakıta hiç tahammülü yoktur. Ama onun dışında diğer unsurları sayarsak alınabilir :)

Dizelinizde ne dertliymiş arkadaş , Yok partikülü, yok üresi, yok emisyonu, yok ısınması.. Atmosferik benzin foreverver

Dizelinizde ne dertliymiş arkadaş , Yok partikülü, yok üresi, yok emisyonu, yok ısınması.. Atmosferik benzin foreverver
Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur. Ben ona dikkat ediyorum, o da benim kullanım zevkim ve sürüş stilime rağmen bana dikkat ediyor. İlişkimiz karşılıklı :) Benzinli aracım olsaydı hiç anlaşamazdık, her gün beni deli ederdi :D

Çok saçma olmuş. 5664 muayeneye girdiği km bilgisini gösteriyor..Tüvtürk'ün km'nin doğruluğunu taahüt etmiyor ki. Sadece bu km'de muayene oldu diye km rutin olarak not düşülüyordu..Araç alacak insan bakıma hangi km'de girdiğini kontrol etmiyorsa, araca ekspertiz yapmıyorsa 5664'ün suçu ne ?
Devlet bu işe el atmalı. Araçta yapılan her türlü hile hurda bankalardaki black list gibi olmalı..Hile hurdayı yapan adamı black liste koyacaksın ve herhangi bir durumda (satış,servis vb..) karşısına çıkaracaksın ki bu adamla kimse ticaret yapmayacak

2. el araçların satışlarıyla ilgili yeni kurallar geliyor sanırım. Bir kişi birden fazla araç satamayacak yıl içerisinde, vergi levhası olacak gibi bir şeyler okumuştum. Umarım bunların dolandırıcıların önüne geçebilir. Gerçi her geçen gün malum sitedeki dolandırıcı sayısı artıyor. Bence oralara da el atılmalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...