5664 sms ile km bilgisi vermeyecek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2. el araçların satışlarıyla ilgili yeni kurallar geliyor sanırım. Bir kişi birden fazla araç satamayacak yıl içerisinde, vergi levhası olacak gibi bir şeyler okumuştum. Umarım bunların dolandırıcıların önüne geçebilir. Gerçi her geçen gün malum sitedeki dolandırıcı sayısı artıyor. Bence oralara da el atılmalı.
bu dolandırıcılığın önüne geçmez ama zaten şu vergi levhası olmayıp para kazanan tiplere uyuz oluyorum. sene içinde 10 tane araba alıp satıyolar. 3'ünü kendi üstlerinden geri kalanları arkadaş ve akraba üstünden yapıyorlar.

bu dolandırıcılığın önüne geçmez ama zaten şu vergi levhası olmayıp para kazanan tiplere uyuz oluyorum. sene içinde 10 tane araba alıp satıyolar. 3'ünü kendi üstlerinden geri kalanları arkadaş ve akraba üstünden yapıyorlar.
Bence haklı bir kazanç değil ya. Bir iş yapıyorsan az-çok vergisi ve kuralına uygun olmalı. Zaten bu yüzden değil mi bu kadar dolandırıcıların artması :/

http://www.ntv.com.tr/galeri/ekonom...tJ2Bedu9O027_flfyrZtmA/CZdFvbks1kO34uqda93UQA

10 yaş veya iki yüz bin kilometrenin altındaki taşıtların motor ve şanzıman gibi önemli parçaları, satışı yapan veya satışa aracılık eden işletmenin garantisi altında olacak. Söz konusu garanti, satıştan itibaren 6 ay veya 10 bin kilometre boyunca geçerli olacak. Garanti süresinde oluşan arızalar, işletme tarafından 3 ay içinde giderilecek ve araç sahibine arıza süresince kullanılmak üzere ücretsiz ikame bir taşıt verilecek.

Şu madde kafamı kurcalıyor. ' İşletmenin ' garanti vereceğinden bahsediyor fakat bu garanti mevzusunu tekil şahısların, ticari kar elde etme amacından uzak şekilde, ‘ikinci el araç alım satımı yapabilir’ diye verilmesi ön görülen yetki belgesine sahip olmayan bizim gibi sıradan vatandaşlara da dayatırlar mı orası muamma. Düşük bir ihtimal ama devletin de çakal çukal galerici tayfasından farkı olmadığı için vatandaşa böyle bir kazık atabilme ihtimali her zaman var.

Son düzenleme:
@berkertekin geri topladığımda ağzınız açık kalacak, vay anasını ne güzel yaptı arabayı diye :) @Renard 15 dk için kalbimi kırıyorsun :((( üzerinden 25 bin km geçti, sorun yok hala o 15 dk dasınız :D anladığım kadarı ile önceki sahibi turbonun içine etmiş, sonra da bozulacağını anlayıp bana kazlamış, önceki bakım periyotlarına bakıyorum ortalama 15-20 binde bir bakıma sokmuş(normali 15), kim bilir nerelerden yakıt almıştır birde, ben şimdi motorun içini bebek gibi tertemiz yaptım bakım aralıkları 10 bin km :))) pistte inşallah 2.45-2.50 aralığını görürüm

tüvtürk ün de garantisi yok ki atıyorum araba ilk muayeneye 40 bin de girmiştir ikinci muayene zamanı 100 k olsa 60 k ya çektirip öyle girse tüvtürk e kim anlayacak

beyler o al satçıya ben çok bişey demiyorum bu arada. hani vergisi felan diyorsunuzda. şimdi atıyorum 1 k gelirin var devlet senden 800 k vergi alıyo. yani devlet insaflı olsa eyvallah ama devletin hiç insafı yok ki. ev satacaksın yok ev değer testi yok şu yok bu 200 tl tapu ya işlem parası bi de 5000 tl satış parası. her ülkede çakal vardır ama Türkiye de daha çok çakal vardır. çakal çokluğunun sebebi de kanı bozukluk değil devletin halkına amele muamelesi yapması. modern zaman piramit inşaatı kölesi gibiyiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...