KAPALI 60k’ya Kadar Araç Tavsiyesi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Berkin

Reis
Yönetici
Admin
4,101
27
Marka
Honda
Merhabalar,

Ehliyeti olmadan araba alan ilk kişi olarak forum tarihine adımı yazdırabilirim.

60k’ya kadar bir araç bakıyorum. Öncelikli şartım dizel olmaması. Manuel veya otomatik olması fark etmez lakin manuel öncelikli olabilir tabii. Çok eski olmayan, ruhu olan ve rahat hissettiren ve beni en azından 5 yıl idare etmesi gereken bir araba arıyorum.

Sevgiler
 
Temiz kullanılmışını bulabilirsen Fiesta Red öneririm. Eğer yoksa muhakkak park sensörü de taktır :D Ama motoru turbosu patlamadan 5 yıl idare eder mi dersen kefil olamam. Temizini bulursan 1.6 Sport var, işte ona dayanıklılık konusunda da kefil olurum :) biz 1.4 motorunu 200k km'ye dayadık, bana mısın demeden devam ediyor.

Volvo C30 1.6 benzinli motorluları var. Al sana karakterli araba, hem de sağlam. :) Performans vaadi yok, ama bu da 5 yıl idare eder.

DS3 önerebilirim. Kesinlikle özgün bir araba, 5 yıl dayanıklılık konusunda bir şey diyemem. :)

Alfa Romeo MiTo var yine karakterli araba olarak. Müracaat: @stan

Ararsan Audi A3'ün temizleri bulunabilir. Ama ilk araba olarak ne bileyim, şey biraz :) Fazla klas kaçabilir. :)

Model yılının yüksek olması ve Türkiye'de fazla satmamış olması nedeniyle parmakla gösterilecek i20 Coupe var. 1.4 motoruyla C sınıfı seviyesinde yakar ama 5 yıl garantiyi üretici bile veriyor :) Pek sorun çıkacağını sanmam.

Opel Adam var karakterli araba olarak, ama hiçbir Opel'e dayanıklılık konusunda kefil olmam :)

Bakım kolaylığı açısından ve kimisinin tasarımını çok beğenmesi açısından Megane Coupe önerebilirim. Ama zamanla iç mekanda ufak tefek arızaları çok çıkıyor. Yok kapı kildi, yok kalorifer açılınca cd-player'ın yalan olması filan.. Bunun dışında altyapısı sağlam arabadır.

207, 208, Scirocco, RCZ gibi modeller de var ama 2. elde asla önermeyeceğim profile sahipler. Çoğu perişandır :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: alfhonso ve stan
Hocam şuan şirket araçlarimiz Ford Fiesta. En kisa surede bir filo ile anlasip hepsini vericez. Lanet gelsin boyle arabaya. Konfor odakli bir arac istiyorsaniz kesinlikle Fiesta'dan uzak durun. Gidin polo alın, astra j alın.
Astra demisken,
2012 yili sonrasi 1.6T Opel Astra Gtc al. Sesi güzel, hizi guzel. 50bintl civari bulursun. O fiyata en iyi araba şuan o..
 
Hatchback benzinli otomatik olarak fiesta 1.0 gtdi veya 1.6 atmosferik powershift ve astra j 1.4t otomatik keyifli olabilir.
Manuel dersende Guiletta 170 bg,astra sport 1.4 veya Peugeot 308 1.2 130 bg tavsiye ederim.

Coupe veya 3 kapılı bir şey bakılıyorsa fiesta 1.0 140 bg ve opel astra gtc 180lik manuel çok güzel olur.Rcz ve scıroccoda çok güzel ama piyasada temizini bulmak biraz sıkıntı apaçi eline düşüyor genelde.
 
Son düzenleme:
3 kapı hb uyarsa şu an malum sitede benim araçtan var 50bine.
1.4 tsi fr sport coupe olarak bakman gerekir.
Performans,yakışıklılık,uzun yolda 6-7 arası yakma vs her yönden tatmin edici. Üstüne kalan parayla lastik, bakım vs işleri halledilir hatta kesmezse yazılım da yapılır. Piste de çıkarsın, uzun yol da yaparsın, şehir içinde kamikaze gibi de gidersin sana kalmış.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...