KAPALI a4 satılıp yerine ne alınır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

burningashes

Asfalt Kurutucu
46
selamlar arkadaşlar.

aracı alalı 2 ay oldu. araç 2013 model a4 2.0 tdi quattro 50 bin km de. herhangi bir kasisten geçtikten sonra aracın sol ön tarafından içinde bozuk para olan boş kutu kolanın sallanması gibi bir ses geliyor. benzetme garip oldu biraz ama tam anlamıyla bu şekilde ses. bunu herzaman da yapmıyor. her kasiste %50 şans. araç iki yetkili iki özel servis gezdi, her götürdüğüm yerde bir gece kaldı, dik rotlar - amortisörler- amortisör takozları değişti. hatta birkaç bişey daha değişti. bu ses gitmedi. ben de soğudum biraz araçtan.

bütçem aracın ederi kadar. alacağım araç arkadan itişli olmamalı. önden çekiş yada dört çeker olabilir. bu sebeple bmw almam söz konusu değil. bu araçtan sonra beni üzmeyecek, ikinci el ne alabilirim sizce? performans yakıt falan ikinci planda. asıl kriter konfor. suv yada sedan yada hb olabilir.

ya da macera arama mı dersiniz. sizlerin fikrini bir sorayım dedim.

saygılar

Farklı araba seçenekleri sizin için A4'den sonra alabiliyorsanız A6 3.0 TDI quattro olabilir. Makyajlı kasa 2010 falan. 2.0 TDI 170 hp'de olabilir. Ama 3.0'da motor sıkıntısı ihtimali bile yok. (Kronik olarak)

O zaman passat bakabilirsiniz. 1.4 TSI ACT BMT 150 PS Manuel comfortline olabilir.
manuel aracı ancak evin 3. arabası olarak hothatch tarzı birşey olarak alabilirim. o da şuan mümkün değil. önden çekiş yada dört çeker bakma sebebim kışın eşimin de kullanabilmesi. çok dağ bayır bir yerde oturuyoruz, buralar kışın sıkıntı biraz. eşimin aracı da c180 amg w205. yoksa direk 3.16 yada 3.20ed falan alırdım.

manuel aracı ancak evin 3. arabası olarak hothatch tarzı birşey olarak alabilirim. o da şuan mümkün değil. önden çekiş yada dört çeker bakma sebebim kışın eşimin de kullanabilmesi. çok dağ bayır bir yerde oturuyoruz, buralar kışın sıkıntı biraz. eşimin aracı da c180 amg w205. yoksa direk 3.16 yada 3.20ed falan alırdım.
Öyle sıkıntılarınız varsa Tiguan 4motion tarzı akıllı 4WD SUV araçlara yönelebilirsiniz.veya Volvo s80'in, Jaguar'ın 2000-2003 modellerinin 4x4 versiyonları var. Bakabilirsiniz.

Öyle sıkıntılarınız varsa Tiguan 4motion tarzı akıllı 4WD SUV araçlara yönelebilirsiniz.veya Volvo s80'in, Jaguar'ın 2000-2003 modellerinin 4x4 versiyonları var. Bakabilirsiniz.
teşekkürler öneri için. tiguanı beğenmiyorum. 2010 model altına da düşmeyi düşünmüyorum. 45 binde aldığım arabada sorun çıkıyor o kadar eski araçlar alırsam ruh sağlığımdan olurum :)

Bencede soruna odaklanın, iyi bir ısta çözecektir.
Alternatif olarak Vw Passat ve henüz kimse yazmamış ama Ford Mondeo önerilebilir.. iki araçta özellikle sürüş dinamikleri olarak (en son kasalar için) iyi araçlar. Bence A3 ile segment düşmeyin. Dar gelebilir bir alt segment araçlar... çılgın kart olarak 2lt dizel bir Volvo S60 da olabilir....

2010 Audi A6 3.0tdi quattro . Sizin için iyi bir tercih olacaktır. Arkadan itişli neden düşünmüyorsunuz ?Arkadan itişli E220 cdi yada 530d alinabilir. Yada 2011 s80 2.4d5 4x4 olabilir .

Son düzenleme:
2010 Audi A6 3.0tdi quattro . Sizin için iyi bir tercih olacaktır. Arkadan itişli neden düşünmüyorsunuz ?Arkadan itişli E220 cdi yada 530d alinabilir. Yada 2011 s80 2.4d5 4x4 olabilir .
hocam neden arkadan itişli olmaması gerektiğini yazdım 5 mesaj önce. bugün çözüldü çözüldü, yoksa başka araç bakacağım. hatta 3.20 xdrive kafama yatmaya başladı. s80 i de bi canlı görmem lazım. teşekkürler öneri için.

balatalar değişti sorun devam ediyor. forumdan saolsun yavuzhan arkadaşın önerdiği yerden randevu aldım cumaya. o da olmazsa a3 1.0 tfsi yada volvo s60 1.6d almayı planlıyorum. bidaha da a4 ün adını bile duymak istemem herhalde.
Valla geçmiş olsun...inşallah düzelir sorun...
Aslında bir sonraki aracım olarak düşünüyordum a4 ü, ben bile soğudum acık

Valla geçmiş olsun...inşallah düzelir sorun...
Aslında bir sonraki aracım olarak düşünüyordum a4 ü, ben bile soğudum acık
hocam be sizi yanlış yönlendirmiş olmayayım. bir defa ben çok şansızım genel olarak. bu tip şeyler sürekli başıma geldi nerdeyse aldığım tüm araçlarda. şöyle örnek vereyim 2013 yılında birer tane sıfır km a3 1.4 tfsi aldık bir arkadaşımla. benim aracın 400 km de stronic kavramaları değişti. 5 gün serviste kaldı. arkadaşımın arabası şuan 190 bin km de daha tık yok. ben 20 bin km de sattım aracı tabi.

a4 gayet iyi bir araba. 4x4 araç, samsuna gittim geldim tam olarak 27 kuruş yaktı. yolu boş buldugum zaman da bastım öyle 110 la falan da gitmedim. gayet sessiz, motor yalıtımı çok iyi. yol sesi çok az, rüzgar sesi var ama o kadar fırtınalar kopmuyor katlanılabilir seviyede. performansı muazzam(2.0 dizel 177hp için) bagajı arka koltukları geniş rahat. kronik sorunu çok az. yani şu sıralar 2. elde iyi bir f/p arabası. multimedya olarak zayıf bir de kötü bir iihs çarpışma testi notu var.

uzun lafın kısası benim sorunum biraz extreme, nadir bir sorun. o sebeple gezdiğim altı servis sorunu çözemedi. adamlar daha önce karşılaşmamış yani. bu sorun çözülür veya çözülmez ama bundan sonra almayı düşündüğüm s60 da a3 de bundan daha kötü araçlar fikrimce.

saygılar

Öncelikle geçmiş olsun. Biraz macera aradığınızı düşünüyorum ancak yaşadığınız sorun sizi araçtan soğutmuş. Bu segmentte bu fiyata A4 yerine yönelebileceğiniz alternatif araçlar maalesef kısıtlı. Passat, 320xd veya S60 önerebilirim. Km'nin yüksek olması ve araç yaşı sizin için çok problem değilse 2010'dan düşük olmamak kaydıyla Jaguar XF veya Mercedes E de alınabilir
Ayrıca premium olmayacak şekilde hemen hemen tüm suv'ları rahatlıkla alabilirsiniz (Nissan,Toyota,Renault vb..)

Son düzenleme:
yarın sabah son kez servise gidiyor araç. çözüm bulunamazsa a3 1.0 tfsi için anlaştım. sıfır km olarak alıyorum. üstüne bana 18 bin tl ödüyorlar :) test sürüşü de yaptım, motor sesi hariç gayet güzel. yakıt tüketimi de etkileyici. şehir içi 20 dk test sürüşü yaptım 6 lt yi geçmedi.konfor olarak daha yumuşak benim a4 ten. segment düşürüyorum ama 2. elden biraz soğudum açıkcası. s60 bulamadım kafama göre bir türlü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...