Aynı şekilde üniye git gel...Ben de ayda 1500-2000 km civarında yol yapıyorum.%80 okula git gel.Haberleri dikkatle takip ediyoruz.
Birisi bir ara şey diyordu afrikada kabile falan sakhjflaskhjf
İşin komik tarafı ülkemizde yıllardır şahsi araçla ulaşım ve şahsi araç sahipliği lüks olarak görülüyor. Bana soracak olursanız ulaşım en temel ihtiyaçlardan. Kim işi olmazsa 100 200 km yol boşu boşuna yapar ki hergün? Üzüldüğüm bir diğer nokta ise bu fiyatların bir daha hiçbir şekilde düşmeyeceği gerçeği. Ülke ekonomisi bir şekilde korunup TL ayaklar altına alınmasaydı eğer brent petrol yükselmesi bu derece etkilemezdi. Bu konu hakkında çok fazla konuşmak istiyorum fakat sanırım burası yeri değil.Üniversiteye git gel,kardeşi okula bırak al,şehirler arası git derken günlük ortalama 100-200 km'de ben yapıyorum.Yakın olan çoğu yere yürüyerek gidiyorum...Bu yaşta bu hesapları yaptıranlar utansın,Allah bildiği gibi yapsın.
Zenginsin o zamanÜniversiteye git gel,kardeşi okula bırak al,şehirler arası git derken günlük ortalama 100-200 km'de ben yapıyorum.Yakın olan çoğu yere yürüyerek gidiyorum...Bu yaşta bu hesapları yaptıranlar utansın,Allah bildiği gibi yapsın.
Zenginlik değil de zorunluluk oluştu bu dönem,koronadan dolayı kardeşimi servise vermedik diye ben götürüp ben alıyorum en çok masraf buradan çıkıyor.Arabanın ortalaması karma olarak 6 litreyi pek geçmiyor o yönden memnunum ama naparsan yap bu devirde yürütmek zor.Arabayı kullanmak için alıyoruz,ayda 2500 km yapsam ki yapıyorum,yılda 30 bin km eder 2 kere de bakım ister.Kullanmayacaksan bu devirde daha çok zarar Eskiden 20 bin km üstü yapana dizel önerirdik ancak hem yakıt fiyatları hem alırkenki maliyetle hem de gelişen benzinli motorlarla buna gerek kalmadı.Dizelci olmama rağmen maalesef hesap böyle.Zenginsin o zaman
Araban en ucuz 1 tl yaksa günde 150 den ayda 4500 tl yakıt masrafın var
Haftanın 3-4 günü derse gitmek zorundayım ben ki git gel 230-240 km 4 hafta yok yazılabiliyorum bakalım bir periyoda koyacam o 4 haftayıÜniversite 4. Sınıf öğrencisiyim. Üniversitenin bulunduğu şehre giden servisler var. İlk başladığım yıl git gel 26 lira masrafım oluyordu. Şuan git gel yapmak istesem günlük 80 lira masraf çıkıyor. Bu da o servislere ulaşmak için kullanılan aktarmalar hariç. Son zamlarla birlikte 100 olur artık. Acaba hangi derslere gitmesek diye hesap yapıyoruz..
Allah gerçekten sabır versin herkese. 3 katına çıkan yakıt fiyatlarına rağmen enflasyonu düşürecekler bir de yersen. Alım gücünün bu kadar düşük olduğu bir dönemi Türkiye ambargo altındayken bile yaşamadı. Ve bunu tarihinin en yüksek alım gücüne eriştikten sadece 5-6 yıl sonra yaşadı. Gerçekten büyük bir travma, çok yazık.21.5 liraya dayanıyor mazotun fiyatı. Ulan hadi biz arabaya binmeyelim de Antalyadan yüklü bir kamyon %35 yakıt ile domates getirse Bayrampaşa'ya. 750 km yol yapıp 262.5 lt yakacak. 5500 tl den fazla yakıt masrafı olacak.
Aynı kamyon 1 ocak günü 3000 tl civarına geliyordu. Dünyada petrolün varil fiyatı yükseliyor ama dövizin bu seviyede olmasının nedeni olup 20 - 25 kuruş yerine 1 - 1.5 TL zam gelmesinin de nedeni olan, benim alanım ekonomi diyen malum kitlenin izzet-i irfanını seveyim.
pazar tatil çalışmıyorlar. pazartesiyi bekleZam nerede kaldı yahu gözüm tabelalarda ?
Ekli dosyayı görüntüle 38809
Acaba şu yakıtlardan alınan 6 TL üzerindeki ÖTV ve %18 KDV indirgense yakıtlar ne seviyede olur hep düşünüyorum ya
Pazartesi geliyormuş. Mazot 22-23 lira civarı olacakmış.Zam nerede kaldı yahu gözüm tabelalarda ?
Ekli dosyayı görüntüle 38809
Acaba şu yakıtlardan alınan 6 TL üzerindeki ÖTV ve %18 KDV indirgense yakıtlar ne seviyede olur hep düşünüyorum ya