Ben de sizin gibi düşünüyorum. Bir kişi bir ürünü alıp satışını yapıyorsa o ürüne dair tüm detayları bilmeli. Çünkü sattığı ürünün sorumluluğu o kişiye aittir. Parasını almaya gelince alıyor ama ürün hakkında sıkıntılı bir durum olup detaylı bilgi gerekince ' ben üreticinin verdiği bilgiyi biliyorum ' diyor. Yapma o zaman bu işi. Satma o ürünü. Bir hizmet ya da ürün sunuyorsan, bunu da para karşılığı yapıyorsan o hizmet ve ürün hakkında her detaya sahip olmalısın. 12 GB demişlerdi 6 çıktı üretici öyle söyledi ben nereden bileyim açıklaması en hafif tabiriyle mantıksızlık içinde sorumluluktan kaçmaya çalışmaktır. Satıcı eğer kendisi de olur ya yanıldıysa o zaman eksiksiz şekilde ürün iadesini uğraştırmadan yapmalı.Geçenlerde benzeri bir sıkıntı ile cebelleşip, konunuzu görünce yazma gereği duydum 1 ay geçse de.
Android double-din ya da android tabanlı araç cihazlarında işler aslına bakarsanız "Custom Rom" dediğimiz mantıkta yürüyor. Üreticiler standart çipsetleri, anakartları alarak, kendi yazılımlarını geliştiriyor, arayüzleri ekliyor ve satışa koyuyor. Yani aslında farklı farklı markalardan tedarik ettiğimiz multimedya'ları sadece montajlıyor, iç kısımlarına yazılımları ekliyorlar.
İthalatçı firma size doğru bilgileri vermekle yükümlüdür. "Üreticisi ne bilgi verdiyse onu aktarır, sorumluluğu yok, sorumluluk ithalatçıdan çıkar" gibi bir beyan gerçekten akıl tutulmasına sebebiyet verdi bende. İthalatçı firma satışını yaptığı ürün ile alakalı eksiksiz ve doğru bilgi vermekle mükelleftir, aksi takdirde ürününün iadesini alması ve ücret iadesi yapması gerekir. Üretici firma 10 GB ram'li dedi, ithalatçı firma da getirtti, ürünü kurup bakmadı bile ve sattı fakat cihaz 4GB ram'li çıktı. Burada tüketicinin suçu nedir? Tüketici hakem heyeti, uzun bir süreç de olsa, lehinize karar verecektir. Ben yerinizde olsam satıcı ile uzlaşamıyor isem, direkt tüketici hakem heyetine başvururum ve başvurdum da.
4 ay kadar evvel, N11'den bir ürün aldım fakat hem arızalandı, hem de yazılım-donanım bilgileri verilenler ile uyuşmuyordu. Ürün önce satıcıya gitti, tamir edildi, kontrolleri yapıldı dendi, fakat aynı sorunlar devam etti. Akabinde epeyce cebelleştik satıcı ile ve ben tüketici hakem heyeti başvurumu yazışmalarımızı da ek olarak vererek yaptım. Zaten konu ile alakalı Tüketici hakem heyeti, satıcıdan bilgi ister istemez satıcı ürün iadesini almayı kabul etti ve mesele burada kapandı. Ürünü gönderirken ve alırken verdiğim kargo ücretlerine kadar iade aldım. Siz de beklemeyin derim.
Son düzenleme: