Merhabalar, forum kuralları gereği başka bir forumdan link verebiliyor muyuz bilmiyorum ama konu ile ilgili detaylı araştırma yaptım.
Yine de manipüle edildim

)
Ama iade etmeyeceğim.
ÇOK UZUN, zamanınız varsa okuyun. Ulaşabildiği kadar kişiye ulaşsın ki benim gibi başkası da beyan edilen ama gerçek olmayan ürünleri almasın.
BAŞLIYOR
(işin içinde TR'deki pazarlama manipülasyonlarını ufaktan anlatacağım - elbet dürüst satıcılar da var onları da yazdım)
Konuya şu şekilde başlayayım.
Kendimde, 2. el aracı aldığımda gelen eski tip multimedya araç cihazımı yenisi ile değiştirmek için araştırma yapıyordum.
Bendeki ürün universal diye geçen (Sbaid marka, sp9853i intel işlemcili, 4 gb ram, 32 gb rom, 9 inç, 1024*600 çözünürlüklü) bir ürün vardı. Hızı iyiydi ama android auto özelliği yoktu.
Neyse ürünü bozdum

bildiğiniz bozdum, kurcaladım içini açınca bozdum.
Yenisini de alayım dedim.
For-x, cadence, navimex, newfron... bir sürü markayı inceledim. Bu arada yapay zekadaki bilgilerin yarısı (işlemci-ram adına) YANLIŞ!...
Satıcılar da ya bilerek gerçeğe aykırı/yanıltıcı beyanda bulunuyor ya da distribütörün hatalı verisine inanıyor. Benim hikayem de böyle başladı şimdi.
alacağım ürünü 360° (birdview) destekli istiyordum. 1280*720 ekranı olsun, 8 çekirdek, 6 gb ve üzeri ram'li, 64 gb rom'lu bir model derdinde idim.
For-x Modellerinin 360° desteği biraz sıkıntılı diye duydum eledim.
Cadence markanın, 360° desteklisi de 10799 tl idi ve inanın doğru düzgün bilgi yok.
Navimex çok mantıklı geldi VE NAVİMEX NAV1409/NAV1410 ürünleri çok mantıklı geldi.
Bulabildiğim en uygun fiyatlı ürün de : "Navimex Navimex 9'' Samsung İşlemcili Fanlı Profesyonel Oem Multimedia" adı altında, PTTAVM de satılan, bir satıcı (Ö**** elektronik)
7.799 TL
Sepete Özel
7.038,60 TL
şeklinde idi ve paraf karta 6 taksit ürünü aldım.
Ürün fotoğrafında olan, NAV1410 idi, başlıkta "Navimex Navimex 9'' Samsung İşlemcili " yazdığı için NAV1409 ürünün gönderileceğini sanıyordum.
Ürün geldi, PTT kargodan aldım ürün NAV409 geldi, hemen satıcıyı aradım (kargo paketi üzerindeki numaradan),
satıcı1: satıcı kaç senedir montaj yaptığını, bu ürünün artık (1409/1410) Türkiyeye gelmediğini, artık 409/410 olarak geldiğini iddia etti,
işlemcisini sordum "T60" işlemci dedi, telefonu kapatmadan araştırdım
Ben: "4 çekirdek bu, ben 8 çekirdekli ürün aldım" diyip bastırınca,
satıcı1:"abiciğim istersen iade et, iade alalım" dedi ben de ikiletmeden "tamam" dedim, iade ettim.
Ama teknik olarak bilinçli bir tüketici olmasam, alt segment ürünü üst segment fiyatına kabul etmiş olacaktım
Satın Aldığım ürün: Gelen ürün:
Karşılaştırma için:
NEYSE Disbiritör, yerel satıcı ararken, Samsun Merkezde 2 yerde NAV1409/NAV1410 buldum, 12 bin TL istiyorlar (yuh),
Amasya'dan Yalçın Elektroniği buldum Navimex' in sitesinde, saolsun
Ferhat bey çok güzel ilgilendi, yalan söylemedi, teşekkür ederim.
bana da nav609 modelini 8000 tl den yardımcı olabileceğini söyledi. 8 çekirdek, 6 gb ram, kendi sitesinde de öyle yazıyor. İçinde UIS7862 işlemci mi var dedim,
"bilmiyorum, bir program var, onunla gelip bakabilir, beğenirsen satın alırsın" dedi, 360° (birdview) desteğini sordum "bilmiyorum" dedi.
Disbiritörü aradım, çok ayrıntılı bilgi verdi saolsun. Ram'in 6 gb olmadığını, yazılımla güçlendirilmiş, aslında 4 gb ram'li versiyon olduğunu belirtti.
360° (birdview) desteğinin de olmadığını AMA bir ustanın uyarladığını,
Nav-Disbiritör: "ben size var diye satın almanızı istemem, ben yok diyorum" dedi. (teşekkür ederim yine)
Yalçın Elektroniği aradım, anlattım "tamam abi, ben de kısıtlı biliyorum, disbiritör ne derse o" dedi.
Sonra, Samsunda bir firmaya gittim ve 360° (birdview) desteği için bana Newfron 6 gb, 8 çekirdekli 2-3 ürünü önerdi. Fiyatı da 12000 tl idi.
Newfron için yapay zeka olsun ve satıcılar olsun VE DE bölge pazarlamacısı "gerçek 6 gb, 8 çekirdek" ibaresi kullanıyor.
Hatta samsundaki firma " 2 adet, 4 çekirdekli işlemci, yani 4+4 şeklinde" diye bir şey dedi.
ÇOK uzattım, ürünü internetten almaya karar verdim. Sakarya'da iki ayrı firma satıyor.
- firma Trendyolda 7750 tl ye kargo dahil
- firma Trendyolda 7850 tl ye kargo dahil satıyor.
işin garip tarafı her ikisi de sahibinden üzerinden 8500'ye satıyor (param güvende sistemi olmadan) ve 1. firmayı tam model ismi ile sorduğumda "nakit havale 9000 tl diyor"
"eee sahibinden üzerinden 8500 tl"
"abi eksi ama tamam 8500 den yardımcı olalım" (tutturabildiklerine
ben de 2. firmadan, trendyol üzerinden 7850 tl ye 3 taksit aldım. Heyecanla gelmesini bekliyorum.
VE ÜRÜN GELDİ, hayal kırıklığı da (cpu-z, aidata64 ve antutu kurarak) yaşamaya başladım.
ŞİMDİ İSE ANTUTU BİLGİLERİ:
EKRAN İç Hafıza Test
RAM BOYUTU: Cihazın satış ilanlarında ve üst menüsünde 6 GB RAM yazsa da, Linux sistem dosyalarındaki /proc/meminfo kısmında gerçek donanım sınırının 4 GB (4,194,304 kB) olduğu doğrulanmıştır.
Tüketici yanıltılmaktadır. Ürün fiziki 6 gb ram'li değildir.
CPU (işlemci) sekmesinde yazılımsal maskeleme ile '8 Çekirdek' ibaresi gösterilmektedir.
Ancak donanım analizinde cihazın gerçekte 4 çekirdekli Allwinner Cortex-A53 mimarisine sahip olduğu kesin olarak kanıtlanmıştır.
Ürün 8 çekirdek değildir!.
RAM ile ilgili, 3,22 gb adreslenebilir. Sebebi de 32 bit android sistemi kullanmaları imiş.
GPU + CPU
İşletim Sistemi: Android 13 dese de, yapay zeka Android 10 olduğunu söylüyor. Bu konuda kesin bilgim yok.
ANTUTU device info ana ekran:
ANTUTU ile ilgili bilgiler:
CPU-Z ile bilgiler:
YANİ ÖZETLE:
Newfron marka Nf-Z9V2 model ürün, gerçek 8 çekirdek, gerçek 6 gb ram'li diye pazarlanıp, yüksek meblağlara satılıyorlar. Büyük ihtimalle Nf-Z7V2 (7 inç olanı da) benzerdir.
Firma veya Disbiritör bir şekilde bunu okur, bana ulaşırsa, ürünün içini açmaktan da çekinmem.
AMACIM karalama değil, doğru bir şekilde alım-satım yapılmasının sağlanmasıdır. Ben de biliyorum iade etmeyi AMA 2-3 kez bunu görünce artık dedim, benim gibi yanılabilecekleri uyarmak.
Dava açarsalar da kapı gibi kanıtlarım var

Araba üzerinde, "Newfron" yazısını gösterip, içini açıp, ram, işlemci, fotoğraflarını da çekerim.
Size yapay zekanın özetini atıyorum.
İnanmayan olursa, bu fotoğrafları yapay zekaya sordurtabilir.
BU ARADA ANTUTU 3D lite' yi 3-4 defa denememe rağmen bir türlü bitirtemedim
Gerçek RAM: 4 GB (/proc/meminfo kanıtlı).
Gerçek İşlemci: 4 Çekirdekli Allwinner K2401.
Gerçek Yazılım: API 29 (Android 10).
| Özellik | Kullanıcı Deneyimi / Reklam Beyanı | Gerçek Donanım (AIDA64 / CPU-Z / Çekirdek Verisi) | Teknik Durum Analizi |
|---|
| RAM (Bellek) | 6 GB RAM | 4 GB RAM | Yazılım manipülasyonu ile 6 GB görünse de, /proc/meminfo dosyasındaki gerçek kapasite 4 GB'tır. |
| İşlemci Çekirdeği | 8 Çekirdek | 4 Çekirdek (Dört Çekirdekli) | Donanımda fiziksel olarak yalnızca 4 adet Cortex-A53 çekirdeği mevcuttur. |
| İşlemci Modeli | Belirtilmemiş | Allwinner H616 (sun50iw10p1) | Orijinal olarak TV Box modelleri için tasarlanmış, 2019 yılında çıkan giriş seviyesi bir çiptir. |
| Grafik İşlemci (GPU) | PowerVR Rogue GE8300 | ARM Mali-G31 MP2 | Allwinner H616, yerleşik olarak Mali-G31 GPU barındırır. PowerVR adı yazılımsal bir maskelemedir. |
| İşletim Sistemi | Android 13 | Android 10 (SDK 29) | Kullanıcı arayüzünde Android 13 yazsa da, API/SDK 29 kodu kesin olarak Android 10 platformunu doğrular. |
| Ekran Çözünürlüğü | 1280 x 720 Piksel | 1280 x 720 Piksel (60 Hz) | Çözünürlük değeri doğrudur ve net bir HD görüntü kalitesi sunar. |
| Ekran Boyutu | 9 İnç | 9 İnç (Yazılımda 10.7") | Konsol çerçevesine oturan panel fiziksel olarak 9 inçtir. Test uygulaması hatalı DPI/en-boy oranı hesabı nedeniyle 10.7" okur. |
| Wi-Fi Bağlantısı | Çift Bant (2.4 / 5 GHz) | Yazılımda WiFi 2.4G | Cihazda CarPlay/Android Auto için 5 GHz Wi-Fi çipi vardır. Test uygulaması, sadece harici Wi-Fi tarayan ana modülü okuduğu için 2.4G gösterir. |
| Bağlantı Özellikleri | Android Auto & CarPlay | Aktif Olarak Destekleniyor | Her iki telefon yansıtma protokolü de entegre yazılım ve lisanslama sayesinde sorunsuz çalışır. |
| SIM Kart Desteği | Yok | Yok (Mevcut Değil) | Cihazda doğrudan SIM kart bağlantısına yönelik bir iddia veya donanım beklentisi yoktur. |
| Güvenlik Yaması | Bilgi Yok | 2021-01-05 | Bu tarih, alttaki Android 10 tabanının aldığı son güvenlik güncellemesi sürümüdür. |