Sirius gibi sorunsuz veya ufak tefek sorunla binen yok mu? İlla vardır. Olumlu ve olumsuz örnekler var forumda. Ancak dünyada en sorunlu araba markalarına adını yazdırmış, yıllardır Avrupa'da yapılan sorunsuzluk anketlerinde en kötü sonucu alan markadan bahsediyoruz.
147 yanlış hatırlamıyorsam en son 2007 model olması lazım. En yenisi 14 yaşında olan, sorunlarla anılan bir markanın ürünü. Bir kişi fikrimi sorarsa samimi düşüncemi, "ben olsam ne yaparım"ı yazarım. Bilmediğim bir ülkede gidip de böyle bir markanın arabasını almam. Bosna Hersek'i bilmiyorum. -Zannetmiyorum ama- her yer Alfa Romeo kaynıyordur, her yerde parçaları, ustaları vardır, maliyetler çok düşüktür buyursun alsın hayrını görsün. Ama buradan bakınca o araç mantıklı gelmiyor.
Konu sahibi Alfa almış VW almış Renault almış Nissan almış benim hayatımda değişen bir şey olmayacak. İyisiyle kötüsüyle aracı kullanacak olan kendisi. Alfaların keşke dışları kadar içleri de güzel olsaydı.
Ön yargı mı? 0 km alınmış Giulialarla ilgili, Stelviolarla ilgili zibilyon tane konu var internette. 14 yaşında veya yaşı kaç olursa olsun yaşlı her araçta önemli olan aracın durumu ve önceki sahipleri tabii ki ancak bir de inkâr etmenin gereksiz olduğu gerçekler var. Bunca yıldır dünyanın çeşitli yerlerinden bunca insan oturup neden Alfa'yı durduk yere kötülesin? Zorları ne?
Omega sahibiyken (şöyle iyi böyle iyi) ve sattıktan sonra (şu sorunu vardı, bu sorunu vardı, satarken ortaya çıkması diye şundan ekledim vs.) yazılanlar çelişiyordu, o nedenle kefilliğine güvenemiyorum kusura bakma.
Gereksiz uzun bir mesaj oldu, konu sahibine araç seçiminde iyi şanslar, alacağı araç hayırlı olsun.
Samimi düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.