Yok, bozulmamak, trim sesi gelmemesi anlamında değil. Neticede bu tarz durumlar fabrikadan ilk çıktığında veya daha sonradan kullanıcının araca olan hor davranışından da olabiliyor. Bazı otomobiller vardır ki sadece fotoğraf karelerinden bile gayet kaliteli malzemelere ve işçiliğe sahip olduğunu anlarsın. Dokunmadan, incelemeden bile bunu idrak edebilirsin. 20 yıl önce üretilmiş M5 bu izlenimi verebiliyor. Hali hazırda güncel sayılan g30 ve güncel sayılabilecek f10 da bir fotoğraf karesinden bile kaliteli olduğu izlenimini verebiliyor. Mevzu şu ki M5 bunu 20 yıl önceki üretim kalitesiyle üretilmesine rağmen verebiliyor. Hatta güncel kasalarının iç mekan kalitesiyle bile kapışabiliyor. Şuan üretilen yeni 5 serileri de bundan 20 yıl sonra üretilen muadillerinin yanında aynı izlenimi verebilecek mi ? sorusuydu. Benimde bu yöndeki tahminim ' pek sanmıyorum.'Abi yorumuna hiç katılamayacağım, algılarla alakalı bir durum sanırım. Güncel araçlar da ahım şahım değil eyvallah ama senin mantığına göre 20 yıl önceki 5 Serisinden hiç trim sesi gelmemesi, elektroniğinin, mekaniğinin bozulmaması gerektiği anlamını çıkarıyorum ki bunun doğru olduğunu sanmam. "Kaliteli durmaktan" ne anladığımız farklı sanırım, onun için doğru veya yanlış bir mantık yok ikimizin bakış açısında da bence![]()
Son düzenleme: