Apple - Hyundai İşbirliği Görüşmeleri

ahmet.kocak

Profesör
18 Mar 2017
280
268
1,445
38
ankara
Marka
Kia
Sabah gazeteleri kurcalarken Apple ile Hyundai’ın otonom sürüşlü elektrikli oto konusunda işbirliği için görüşmeler yaptığını gördüm.

Hayalgücümü zorladığımda ise yakın zamanda robot üreten Boston Dynamics’i satın alan hyundai’ın transformersı gerçekleştirme olasılığı aklıma geldi. Hiç fena olmaz bence.

haber linki burada:https://www.bbc.com/news/business-55583504
 
  • Beğeni
Tepkiler: M.Shadows

atoprak

Aydın
Panpa
5 Kas 2016
1,589
2,193
2,520
Aalsmeer
Marka
Yok
Şeytanın avukatlığını yapayım ...

Apple ın elinde otonom sürüş için bir takım çalışmalar var.. firma kendi aracını da yapmayı düşünüyor lakin Apple için üst seviye bir otomobil yapmak, yazılım tabanlı otonom bir sistem kurmaktan zor ve bu sebeple yazılımlarını Hyundai, araçlarına adapte edip geliştirecek, bir takım altyapı ve teknoloji transferleri ile de kendi otomobil projesini hızlandıracak. :)

hehe.. neyse, hoşuma gitti bu durum. Sıkıldım Tesla balonunu duymaktan ..
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: Berkin

Berkin

Reis
Yönetici
Admin
7 Eyl 2016
4,066
3
15,354
5,720
27
Istanbul
Marka
Honda
Şeytanın avukatlığını yapayım ...

Apple ın elinde otonom sürüş için bir takım çalışmalar var.. firma kendi aracını da yapmayı düşünüyor lakin Apple için üst seviye bir otomobil yapmak, yazılım tabanlı otonom bir sistem kurmaktan zor ve bu sebeple yazılımlarını Hyunda, araçlarına adapte edip geliştirecek, bir takım altyapı ve teknoloji transferleri ile de kendi otomobil projesini hızlandıracak. :)

hehe.. neyse, hoşuma gitti bu durum. Sıkıldım Tesla balonunu duymaktan ..
Altına imzamı atıyorum.

Apple'ın kendi arabasını yakın vakitte görmek çok zor hatta Tim Cook döneminde bile olmayabilir. Ben o denize kolay kolay atlayacaklarını düşünmüyorum. Yapamayacaklarından değil ama yeterince karlı görmeyeceklerinden dolayı. Şu anda çok daha karlı bir yöntem var. CarPlay.

Dünya'da bir elin parmaklarını geçmeyecek araba markası haricinde geri kalan bütün araç markalarının infotainment/medya sistemleri tam anlamıyla bir çöp.
CarPlay ile birlikte burada bir potansiyel görülmüş olmalı ki benim tahminim Apple önümüzdeki senelerde araç markalarına iPhone olmadan kendi kendine çalışabilen bir CarPlay yazılımı ve yine kendilerinin oluşturduğu M1 ARM işlemcisinden oluşan donanıma sahip bir yazılım/donanım paketi satacak. Markalar kendi işletim sistemleri veya infotainment donanımını oluşturmakla uğraşmayacak. Ufak modifikasyonlarla hazır alıp takacak.

Özellikle yeni ARM işlemcilerinin yapay zekada gösterdiği başarıyla Apple, henüz otonom sürüşe dair ciddi adım atamamış firmaları da korkusuz bir şekilde bu alana sokabilecek. Şayet bu gerçekleştirilirse ucuzundan pahalısına bütün araçlarda hızlı bir otonom gelişimi görürüz. Tesla otonomda halen rekabetsiz ve bunun bozulması gerekiyor. Bunu da yaparsa sadece Apple yapabilir.


Bu gerçekleştirildikten sonra tabi ki teknoloji transferleri ile Apple kendi arabasını oluşturmaya başlayacaktır. Elbet göreceğiz, ancak şu anda asıl odaklandıkları şeyin bu olduğunu zannetmiyorum.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım