Araba Almaya Korkmak :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
50 bin liraya kadar seçenek bol dizelde, biraz eski ama km si düşük arabalara bakabilirsin, yıllık az vergi ödemiş olursunuz, C segmenti HB/manuel bir araç işinizi görecektir. Benim Golf'ü vereyim size diyeceğim ama 1.4 TSI 122 yani benzinli.

Bence ev kredisi bittikten sonra sorunsuz alınabilir. 35 bin de nakit olacağı için 50 bine focus 2 dizel (düşük km bulunursa süper olur) Aylık gelir Türkiye şartlarında 4 kişilik aile için çok bişey değil ne yazık ki ama kötü de değil. Babanızın da artık yaşı vardır 35 senedir çalışmış. Gönlünüzde varsa alın

Benim anlamadığım bizim peder 33 sene çalıştı o maaşın biraz daha altında ve 3 kardeşiz. 6 tane ev aldı 3 tane de arabamız var. Ben anlamıyorum bu sisteme sövme çabalarınız neden? Birikim yapmak isteyen adam her türlü yapıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Benim anlamadığım bizim peder 33 sene çalıştı o maaşın biraz daha altında ve 3 kardeşiz. 6 tane ev aldı 3 tane de arabamız var. Ben anlamıyorum bu sisteme sövme çabalarınız neden? Birikim yapmak isteyen adam her türlü yapıyor.

Vallahi iyiymis, benim babam 30 yillik doktor o kadar evimiz arabamiz yok :) ve gercekten sifir harcama ile yasayan bir insan.

Su an bir hesap yaptim, gunumuz parasiyla yaklasik 3500 lira kazandigini hesapladim, hem de her ay ayni parayi kazandigini hesapladim, 1.4 milyon tl yapiyor 33 senede kazandigi para, bizimle paylasir misin hic para harcamasaniz nasil oluyor bu kadar mal-mülk?

Son düzenleme:
Vallahi iyiymis, benim babam 30 yillik doktor o kadar evimiz arabamiz yok :) ve gercekten sifir harcama ile yasayan bir insan.

Su an bir hesap yaptim, gunumuz parasiyla yaklasik 3500 lira kazandigini hesapladim, hem de her ay ayni parayi kazandigini hesapladim, 1.4 milyon tl yapiyor 33 senede kazandigi para, bizimle paylasir misin hic para harcamasaniz nasil oluyor bu kadar mal-mülk?
evler lego arabalar maket heralde

Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.6 tane ev ve 3 tane arabanızı güle güle kullanın.Şimdi sisteme sövme çabamdan kasıt şu.Aynen yazıyorum sizlere eve gelen giden parayı.

-Ev kredisi 1000TL
-4 kişilik ailede herkesin telefonu var.Telefon faturası (ortalama 30 TL den) 120TL
-Evin sabit interneti 75 TL
-Buzdolabı vb beyaz eşya taksidi 400 TL
-Çok şükür kuru ekmek de yemiyoruz market alışverişi aylık 650 TL
-Giyim ihtiyacıdır,kırtasiye felan derken ıvır zıvır 500TL
-Evde lüks sayılabilecek bir digitürk var o da maçları izlemek için 90TL
-Elektrik,su,sabit telefon faturası 300TL
-Aylık servis ücreti 200TL
-Çocukların harçlıkları aylık 300TL
-Oldu toplam 3635 TL

Şimdi biz hiç dışardan yemek yemesek sağa sola gitmesek lüks (digitürk haricinde) bir harcama yapmasak aylık kenara 365 TL atabiliyoruz.Babamın 30 küsür yıldır kazandığı paranın düzenli olarak arttığını düşünelim.Her ay 4000 almadı sonuçta.2400 aldığı dönemlere kadar hatırlıyorum.Ortalama ayda 300 TL kenara para atabilsek (Hastalık,hastane,ilaç,gezme-tozma,tatil gibi ücretleri almadım bile) kenarda 108.000 TL paramız olması lazımdı.Ama malesef hastalıkda,tatil gibi ekstra ücretler geldiği zaman 30 yılda elinde kalan para kocaman bir 0.

Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.6 tane ev ve 3 tane arabanızı güle güle kullanın.Şimdi sisteme sövme çabamdan kasıt şu.Aynen yazıyorum sizlere eve gelen giden parayı.

-Ev kredisi 1000TL
-4 kişilik ailede herkesin telefonu var.Telefon faturası (ortalama 30 TL den) 120TL
-Evin sabit interneti 75 TL
-Buzdolabı vb beyaz eşya taksidi 400 TL
-Çok şükür kuru ekmek de yemiyoruz market alışverişi aylık 650 TL
-Giyim ihtiyacıdır,kırtasiye felan derken ıvır zıvır 500TL
-Evde lüks sayılabilecek bir digitürk var o da maçları izlemek için 90TL
-Elektrik,su,sabit telefon faturası 300TL
-Aylık servis ücreti 200TL
-Çocukların harçlıkları aylık 300TL
-Oldu toplam 3635 TL

Şimdi biz hiç dışardan yemek yemesek sağa sola gitmesek lüks (digitürk haricinde) bir harcama yapmasak aylık kenara 365 TL atabiliyoruz.Babamın 30 küsür yıldır kazandığı paranın düzenli olarak arttığını düşünelim.Her ay 4000 almadı sonuçta.2400 aldığı dönemlere kadar hatırlıyorum.Ortalama ayda 300 TL kenara para atabilsek (Hastalık,hastane,ilaç,gezme-tozma,tatil gibi ücretleri almadım bile) kenarda 108.000 TL paramız olması lazımdı.Ama malesef hastalıkda,tatil gibi ekstra ücretler geldiği zaman 30 yılda elinde kalan para kocaman bir 0.

Ben bu çoçuğu sevdim :)

Baban kira alıyordur. Başka geliri yoksa zor. 6 evin 3 tanesi kira olsa eve 3000 tl girer.

Eğer 50.000 tl maksimum limite kanaat getirdiyseniz az km 'li manuel 1.6 Dizel Bravo öneririm.Uzun yıllarca bir sıkıntı olmadan binersiniz.
Teşekkürler abi aklımda olan bir model.Fiyatları da fena değil.Şöyle 80-90 bin km'de Far-Yağmur sensörü hız sabitleyicisi olan birşeyler bakıyorum bakalım denk gelirse.

Teşekkürler abi aklımda olan bir model.Fiyatları da fena değil.Şöyle 80-90 bin km'de Far-Yağmur sensörü hız sabitleyicisi olan birşeyler bakıyorum bakalım denk gelirse.
Kolay gelsin günlük düşen araçları takip ediniz temiz ve fiyatı uygun araçlar bir saatte dahi satılabiliyor.Alınana kadar biraz karın ağrısı olabiliyor.o_O

Teşekkürler abi nedense astrayı öven de çok yere gömen de.Kimisi çok sağlam diyor kimisi çok arıza çıkarıyor diyor.Bu konu hakkında da pek bir bilgim yok açıkçası sizin varsa bir fikriniz söyleyin lütfen.
bnim eşimde vardı bahsettiğim yıl model h kasa sonrasını önermem ama bu kasa sağlam ve iç hacmi geniş, performansı düşük ama çok az yakıyo biz 5 sene kullandık servis harici bir tek torpido kapağı değişti enjoy plus düşük km bulabilirsen kaçırma derim biraz fiyat performans arabası diyelim, otomatik vitesi kötü zaten otomatikleştirilmiş düz vites

Son düzenleme:
Merhabalar.18 yaşındayım.10 Nisan'da ilk ehliyet dersim var (İsim seçimim de bu yüzden ^^ ).Yazın bir araba almak istiyoruz.Babam aylık net olarak 4.000TL kazanıryor (Amacım kimseyi rencide etmek ya da hava atmak değil lütfen yanlış anlaşılmasın ki bence Türkiye standartlarında iyi bir maaş da değil.).İlk aracamızı almak istiyoruz.Yazın babam yaklaşık olarak bir davadan 55.000 TL gibi bir tazminat alacak.Bunun yaklaşık olarak 20.000TL si zaten hali hazırda olan borçlara gidecek.Kaldı 35.000TL.Serbest piyasada insanların koyduğu fiyatlardan dolayı şöyle binilebilecek donanımlı bir araç 50.000TL den felan başlıyor.4 kişilik bir aileyiz.50.000TL ye araba almakta sıkıntı yok.Buna her ay Benzin koymak,heryıl zibilyon tane vergi ödemek,aracın sağına soluna bir şey olursa yaptıramamak gibi korkular içerisindeyim.Yaklaşık 35 yıldır çalışan babama 1 araba bile aldırtamayan bu sistemin Allah belasını versin diyorum.Bu nasıl bir şey dir ki 35 yıldır sahip olduğumuz tek şey evimiz.O da 5-6 senelik kredilerle alınıyor.Gerçekten burda amacım bazı kişileri eleştirmek felan değil.Sadece Türkiye şartlarında yaşamın ne kadar zor olduğudur.Biz ne yapalım nasıl bir araba alalım bana yardımcı olabilir misiniz?
Benim tavsiyem ortadirek dostu Hyundai, Fiat ve Renault markalarından bakmanız yönünde olur. Acemi şoför olarak en az bir tampon değişimine şimdiden kendinizi hazırlayın. Her şoför küçük veya büyük kaza yapar. Trafik eğitiminin bir parçası olarak görürüm bunu, o yüzden bu kadar rahat bahsedebiliyorum.:) Bu da yedek parçanın nispeden uygun olduğu markaları tercih edilesi yapar. Yazdığım bu üç markanın hem fiyatları uygun, hem de yerli üretim olmalarının yedek parça konusunda ek avantajları var. Ayrıca görünen yerlerde kaliteleri tartışmalıdır ama hem motor, hem de yürüyen konusunda bu üç marka da fiyatlarının ötesinde sağlam işler çıkarıyor. :)

Başka bir tavsiyem de bütçe kısıtlıysa C sınıfına çıkmayın. Yıllarca Taunus, Şahin gibi araçlar kullanarak geniş bagaja alışmamıza rağmen 2003'ten beri B sınıfı hb araçları aile arabası olarak kullanıyoruz. Annem dahil herkesin alışması toplam 6 ay sürdü. :) Bu tercih, bütçe konusunda daha kontrollü olmanızı sağlar. 2. el piyasalarını tam bilmiyorum ama Accent Era, i20(eski kasa), Punto, Megane2, Clio3 gibi arabalar önerebilirim.

Valla @AcemiSofor arkadaşın bahsettikleri çok mantıklı geliyor da, sizin söylediğiniz gibi daha düşük maaşla alınan 6 ev 3 arabalık birikim çok ütopik geliyor. Bence siz bu işin detaylarını babanıza bir danışın, sövülen sistemde bizim bilmeyip de sizin bildiğiniz açıklar varsa gelin bizimle paylaşın. Sonuçta hepimiz evler arabalar almak isteriz.

Biraz daha zaman geçince göreceksin şu arsa vardı sattık 2 ev aldık, müteahhite verdik 4 daire verdi, orda bu vardı sattık (mesela köyde) şurdan düşeş araba vardı onu aldık vs vs. konuşmalar döner aile arasında. Bunu seninle paylaşmamis olabilirler ama ortalama 30 yıl çalışıyor zaten herkesin babası ve hiç bir arkadaşım da 6 ev 3 araba yok. Öyle bir birikim yok senin yeterki malın olsun köyde vs sat üstüne kredi çek alırsın sıkıntı değil ki. Allah dünya mallarınıza zeval vermesin :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...