Araba Almaya Korkmak :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Benim anlamadığım bizim peder 33 sene çalıştı o maaşın biraz daha altında ve 3 kardeşiz. 6 tane ev aldı 3 tane de arabamız var. Ben anlamıyorum bu sisteme sövme çabalarınız neden? Birikim yapmak isteyen adam her türlü yapıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hangi sehirde yasiyordunuz acaba

Benim tavsiyem ortadirek dostu Hyundai, Fiat ve Renault markalarından bakmanız yönünde olur. Acemi şoför olarak en az bir tampon değişimine şimdiden kendinizi hazırlayın. Her şoför küçük veya büyük kaza yapar. Trafik eğitiminin bir parçası olarak görürüm bunu, o yüzden bu kadar rahat bahsedebiliyorum.:) Bu da yedek parçanın nispeden uygun olduğu markaları tercih edilesi yapar. Yazdığım bu üç markanın hem fiyatları uygun, hem de yerli üretim olmalarının yedek parça konusunda ek avantajları var. Ayrıca görünen yerlerde kaliteleri tartışmalıdır ama hem motor, hem de yürüyen konusunda bu üç marka da fiyatlarının ötesinde sağlam işler çıkarıyor. :)

Başka bir tavsiyem de bütçe kısıtlıysa C sınıfına çıkmayın. Yıllarca Taunus, Şahin gibi araçlar kullanarak geniş bagaja alışmamıza rağmen 2003'ten beri B sınıfı hb araçları aile arabası olarak kullanıyoruz. Annem dahil herkesin alışması toplam 6 ay sürdü. :) Bu tercih, bütçe konusunda daha kontrollü olmanızı sağlar. 2. el piyasalarını tam bilmiyorum ama Accent Era, i20(eski kasa), Punto, Megane2, Clio3 gibi arabalar önerebilirim.
Hocam değerli görüşlerin için teşekkür ederim.50.000TL bütçeye rahatlıkla çıkarız.O kadar para verip de b sınıfı almak pek mantıklı gelmiyor en kötü boş fluence almak daha iyi olmaz mı?

Benim anlamadığım bizim peder 33 sene çalıştı o maaşın biraz daha altında ve 3 kardeşiz. 6 tane ev aldı 3 tane de arabamız var. Ben anlamıyorum bu sisteme sövme çabalarınız neden? Birikim yapmak isteyen adam her türlü yapıyor.

Maşallah maşallah Allah daha fazlasını versin. Sorun sende değil bende

Hocam değerli görüşlerin için teşekkür ederim.50.000TL bütçeye rahatlıkla çıkarız.O kadar para verip de b sınıfı almak pek mantıklı gelmiyor en kötü boş fluence almak daha iyi olmaz mı?
Fluence sahipleri alınmasın ama hakkında görüşlerim Symbol'e şükrettiren bir arabadan ötesi değil. HB versiyonu Megane ile arasında kalite, konfor ve yol tutuş disiplinlerinde dağlar kadar fark var. Eğer geniş iç hacim ihtiyacınız yoksa başka hiçbir konuda Fluence, B sınıfının ilerisine geçemiyor. Hele de boş paketse iyice çekilmez bir hal alıyor :) Megane1, Megane2 sedanlar böyle değildi sadece yolculuk ettim ama Megane4 de böyle değil gibi, Fluence neden arada böyle oldu bilemiyorum :) İç hacim ihtiyacım yoksa, çoğu kişi açısından berbat olarak nitelendirilen Linea'yı Fluence'a tereddütsüz tercih ederim. 50k bütçeniz dahilince Peugeot 301 ve Citroen C-Elysse modellerini hiç anmıyorum bile. Onlar ancak şirket aracı olarak ekonomik seçenek olabilir.

Eğer görüşlerime katılmayıp dediğin gibi C segmentini tercih edecekseniz o zaman başka arkadaşların da önerdiği gibi Fiat Bravo, Megane3 HB ve Opel Astra H 1.3cdti versiyonlarını tavsiye ederim.

Hangi şehirdesin @AcemiSofor ?
Daha ehliyetimi alalı ikinci günüm. Araba büyük şehirde eziyetten başka bir şey değil. Araç kullanmayı çok seviyordum fakat daha 80 km oldu ehliyetli, şimdiden soğumaya başladım. Yakıtı, tamiri, bakımı, cezayı önemsemeyecek bir bütçeniz yoksa sırf gerginlik ve masraf başka bir şey değil. He şart olduğu durum çok mu, evet çok.

Şuan aracı kapının önünde takoza kaldırıp bıraksam hiç binmesem bile günlük 4 lira yiyor minimum. Ona göre siz hesaplayın.

Daha ehliyetimi alalı ikinci günüm. Araba büyük şehirde eziyetten başka bir şey değil. Araç kullanmayı çok seviyordum fakat daha 80 km oldu ehliyetli, şimdiden soğumaya başladım. Yakıtı, tamiri, bakımı, cezayı önemsemeyecek bir bütçeniz yoksa sırf gerginlik ve masraf başka bir şey değil. He şart olduğu durum çok mu, evet çok.

Şuan aracı kapının önünde takoza kaldırıp bıraksam hiç binmesem bile günlük 4 lira yiyor minimum. Ona göre siz hesaplayın.
60.000 nüfuslu bir ilçede yaşıyorum trafik gibi bir problemim yok hocam

60.000 nüfuslu bir ilçede yaşıyorum trafik gibi bir problemim yok hocam
İstanbul değil yani. Aracı gönül rahatlığıyla park edebilecek bir yerde varsa, ki vardır büyük ihtimal, o zaman alınabilir.

Çok kilometre yapılmayacaksa Fd6 Civic bulunabilir o paraya. Benzinli olsun ama tüple uğraşmayın, getirdiği kar uğraştırdığına değmeyecektir tüpün. Civic hem zevkli, hem geniş, hemde 1.6 atmosferik için güçlü bir araba o yüzden düşünülebilir. Karmada yakacağı 7-8 litre en fazla.

Çok kilometre yapılacaksa dizel alternatifler değerlendirilmeli. Ona bir karar vermelisiniz bence, daha tam belli değil sanırım net kullanım planı.

bi çi köfte ben yiosam bi çi köfte de era'ya alıom... sonçta aslan beslioz

bi çi köfte ben yiosam bi çi köfte de era'ya alıom... sonçta aslan beslioz
Bilmiyorum aga. Şu durumları biraz rahatlatsak, birde ben sınavı atlatsam yapılacak çok şey var. Ağır bir bakım + senin gıdıklaman lazım, 1600 devir altında çok titriyor. Egr ile alakalı sanırım. İşin kötüsü oranlar tam 1500' de 4 - 50km, 5 - 70km tam ihtiyacım olan devirde titriyor yani.

Dizel olarak konu sahibine 30 bin bandında olsa Era derdik ama 50 bine Blue var o da alınmaz bence. Ama boyutlar kurtarırsa İ20 tavsiye ederiz.

Son düzenleme:
Bilmiyorum aga. Şu durumları biraz rahatlatsak, birde ben sınavı atlatsam yapılacak çok şey var. Ağır bir bakım + senin gıdıklaman lazım, 1600 devir altında çok titriyor. Egr ile alakalı sanırım. İşin kötüsü oranlar tam 1500' de 4 - 50km, 5 - 70km tam ihtiyacım olan devirde titriyor yani.

Dizel olarak konu sahibine 30 bin bandında olsa Era derdik ama 50 bine Blue var o da alınmaz bence. Ama boyutlar kurtarırsa İ20 tavsiye ederiz.
kanka şöyle düşün ağır bakımdan sonra kafan rahat 3-5 yıl binersin. Konu sahibi astra h 1.3 cdti alır bnce...

50 bine alınabilecek en makul araba 1.5 dCi Fluence. Şuan araba piyasası allak bullak olmuş durumda, bunun üstüne çıktığında bulabileceğin arabalar ya posası çıkarılmış sonrasında da kilometresi düşürülmüş olur ya da 2-3 parça boyadan fazla işçilik görmüştür.

50 bine alınabilecek en makul araba 1.5 dCi Fluence. Şuan araba piyasası allak bullak olmuş durumda, bunun üstüne çıktığında bulabileceğin arabalar ya posası çıkarılmış sonrasında da kilometresi düşürülmüş olur ya da 2-3 parça boyadan fazla işçilik görmüştür.
Hocam benim de aklımda o var ama işte herkes teneke felan deyince insanın uzak durası geliyor.Alacağımız araç kesinlikle dizel olmalı.Astra 1.3 cdti,Fiat bravo 1.6 multijet,Fluence 1.5 dci var.Fiat bravoya daha yakınım gibi ama bilmiyorum

0 faizli krediyle sıfıra girilebilir aslında. Ford kredi veriyordu. Courier güzel araç. Yukarıda saydığınız tüm araçlardan donanım olarak daha dolu, temelde lazım olan her şey var. Ayrıca ilginç şekilde araba gibi. Hem Fiesta hem Courier kullandım, aynı aracı kullanıyormuşum gibiydi. Büyük bir Fiesta gibi düşünülebilir. Ticari geçmesi dışında binek bir arabadan hiçbir farkı yok.
He 80 bin lira mantıklı mı ? Değil ama o paraya bomboş Fiesta anca alınıyor diye biliyorum.
Sıfırcı değilim ama ikinci elin pisliğine girmek istemezseniz düşünülebilir.

Babanızla yaptığınız ilk görüşmede işin inceliklerini öğrenip bize aktarırsanız forumca çok memnun oluruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...