Kocaeli'de Renault şanzıman bakan çok tecrübeli bir usta var. YT kanalını takip ediyorum. Orayı tavsiye ederim. Kenan oto servis. Malum 2018 Megane 4'lerde 6 ileri 6dct250 kodlu kuru kavrama var. İyi bakmak lazım. Aynı şanzımanı Fluence araçta 100.000 km kullandım.
- Marka: Renault
- Model: Megane
- Yıl: 2018
- Bakıma girdiği kilometre: 36500 KM
- Motor: klasik 1.5 dci
- Şanzıman: Edc
- Yapılan İşlemler: tüm filitreler değişim fren hidroliği değişimi yağ bakımı birde ön diskler ve ön balata
- Maliyet: 9500 toplam yağı liqui moly aldım 950 tl özellikle fren hidroliği motul dot 5.1 koydum 300 tl disk 2950 balata 750 işçilik 3000
- İşlem yapılan servis: özel servis
- Verilen hizmetten memnun kaldınız mı: evet
- Ben şanzımann yağını da değiştirecektim ustam km düşük gerek olmayacağını söyledi ama değişşe iyi olacağını düşünüyorum hala
75000 e gelince kontrol ederiz bu yağı 100000 km altı ve ya 8 yıl önce değişmiyoruz dedi geneldeKocaeli'de Renault şanzıman bakan çok tecrübeli bir usta var. YT kanalını takip ediyorum. Orayı tavsiye ederim. Kenan oto servis. Malum 2018 Megane 4'lerde 6 ileri 6dct250 kodlu kuru kavrama var. İyi bakmak lazım. Aynı şanzımanı Fluence araçta 100.000 km kullandım.
Bu Wow'lar fiyatın pahalılığından mı Bende artık fiyat algısı tamamen bitmiş durumda Türkiye'de. Neyin pahalı neyin ucuz olduğunu geldiğimden beri anlayamıyorum. Euro bazında dahi çoğu fiyat uçuk şu anda. İsviçre'den dahi pahalı çoğu şey. Bakım fiyatı özelinde ise Macaristan'daki orijinal servis fiyatları yakalanmış.Suzuki Swift 2013 1.3 benzin otomatik vites 50bin km bakım. Suzuki Türkiye’de (Doğan Trend) klasik bakım: motor yağı, hava filtresi, polen filtresi değişimi vs. 3958 lira.
Tamamen fiyattanBu Wow'lar fiyatın pahalılığından mı Bende artık fiyat algısı tamamen bitmiş durumda Türkiye'de. Neyin pahalı neyin ucuz olduğunu geldiğimden beri anlayamıyorum. Euro bazında dahi çoğu fiyat uçuk şu anda. İsviçre'den dahi pahalı çoğu şey. Bakım fiyatı özelinde ise Macaristan'daki orijinal servis fiyatları yakalanmış.
Aracı çok az kullandığım ve 2 senede bir bakım yaptırdığım için çok takmıyorum ancak bu fiyatlar maaelsef çoğu insanı sanayideki esnafın eline düşürüyor. Fiyattan bağımsız olarak ise hizmet son derece iyiydi. Girdiğim andan çıktığım ana kadar gerçekten çok kibar, güler yüzlü insanlardı. Fiyatı önden utana sıkıla söyleyip ben itiraz etmememe rağmen savunma modunda enflasyondan, ekonomiden vs. bolca konuştular. Sanıyorum fiyatı duyan insanların tepkilerine otomatik bir mekanizma gelişmiş bu şekilde. Bu tarz insanca hizmet aldığım yerlerde verdiğim paraya acımıyorum açıkçası. Bu gibi hizmetin yayılması gerekli bence. Sonuçta bir ücret ödenip hizmet alınıyor. Düzgün oldukça kalite artacaktır her anlamda. Gördüğüm tek eksik ise ücreti mukabilinde ya da ücretsiz olarak ikame araç opsiyonunun hiçbir şekilde olmaması. Servise giden insanların ikame araç ihtiyacı çoğunlukla oluyor. Bunu en azından ücretli de olsa sunmaları gerekiyor bana kalırsa.
Dediğim gibi ben Türkiye’de geldiğim 1 haftada fiyat algımı tamamen kaybettim. O nedenle ucuz mu pahalı mı anlamıyorum. İlk kez bu sene yeme içme dahil Avrupa’dan pahalı gördüm çoğu şeyi. Ancak bu servis bağlamında Avusturya’nın tam yarı fiyatı. Bu fark da sanırım işçilikten kaynaklı. Sırf yağ zaten 1000liradan fazla. Filtreler, silecek suyu gibi ıvır zıvır şeyler de ondan fazla tutar. Onun dışında 200 lira iç dış yıkama var. Yani malzemeyi alıp evde kendin yapsan 2000-2500 liran var. O yüzden 4000 çok abartı gelmedi. Sanayide eminim 1500’e dahi yapan vardır ama hangi yağ, hangi filtre vardır siz düşünün.Tamamen fiyattan
O WoW tepkisini veren herkes sizden o parayı alınca kibar ve güler yüzlü beyefendi insanlar olacaktır
Ben o paraya kendi aracımı ikame olarak da tahsis ederdim
Dediğim gibi ben Türkiye’de geldiğim 1 haftada fiyat algımı tamamen kaybettim. O nedenle ucuz mu pahalı mı anlamıyorum. İlk kez bu sene yeme içme dahil Avrupa’dan pahalı gördüm çoğu şeyi. Ancak bu servis bağlamında Avusturya’nın tam yarı fiyatı. Bu fark da sanırım işçilikten kaynaklı. Sırf yağ zaten 1000liradan fazla. Filtreler, silecek suyu gibi ıvır zıvır şeyler de ondan fazla tutar. Onun dışında 200 lira iç dış yıkama var. Yani malzemeyi alıp evde kendin yapsan 2000-2500 liran var. O yüzden 4000 çok abartı gelmedi. Sanayide eminim 1500’e dahi yapan vardır ama hangi yağ, hangi filtre vardır siz düşünün.
Abi emin ol bizde tüm hesap kitap algımızı kaybettik.
Ben geçen sene 2200TL'ye yetkili serviste yakıt filtresi dahil bakım yaptım. Dolar kuru 17 TL civarındaydı. Bu sene 3500 gibi bir rakam görünüyor, yakıt filtresiz. Onu da koyalım 5000. Dolar 24TL. Hadi çık hesabın içinden.
1 yıl önce haftada bir iki kez sevdiğim balkan köftecisine giderdim. Öyle aklına restaurant falan gelmesin. Adam evinin bahçesinde yapıyor. Şu zamanda 2-3 haftada 1'e düşürdüm. Bir köfteye o paraları ödemeyi zihnen kabul edemedim henüz.