TRW balatalarla 62 bin km yapmış ve hala yapan biti olarak bir balatanın ne kadar kötü olursa olsun fren sisteminde bir hata yoksa 20 binden aşağı bitebileceğine inanmıyorum, bence bitti diye yarı durumdaki balataları değiştiriyorlar. Boşa israf. Yetkili servis adetidir, gözle görmeden değiştirmelerine asla müsaade etmemenizi öneririm. Balata mutlaka kaliteli bir malzeme olsun.
30 binde bir değişim CVT için oldukça müsrif diyebiliriz, bunu 36 bin km yapıp sırf içim rahat olsun diye kendi atölyemde değişirken gördüm, yağın viskozitesi ve şanzıman içi tertemizdi. 30 bin km eğer zorlu sürüş şartları diye bahsedilen 2-3 maddeden daha fazla şekilde şartları sağlıyorsanız değiştirebilirsiniz içiniz rahat olur, 90-100 bin km max, 60 bin ideal değişim denilebilir. Şahsen ben ilk değişimi kendi aracımda 112 binde yapmıştım, bir sorun yaşamadım.
iyi bir balatayla 60k km'ye kadar yol yapılabilir. Doğru. Fakat eğer balata bir kez kavrulduysa, yepyeni bile olsa işi biter. Bunu birkaç kez yaşadım oradan biliyorum. Balata yeniyse traşlayarak bir derece kurtarılabiliyor ama performansından feragat edilmiş oluyor.Hondacılar 40-60 arasında değişiyor diye biliyorum, bunun kitapçığında da böyle bir ifade görünce acaba dedim ama içimi rahatlattınız, o zaman en azından 60 bine kadar devam...
Eğer CVT uzun dik inişlerde hiçbir tutuş sağlamıyorsa ve balataların aşırı ısınmasına yol açıyorsa, maalesef o balatalar 10 binde de biter, 5 binde de biter