İş seyahati için kiralayıp 2000 km civarı deneyimledim. Almayı düşünüp takip ettiğim bir araçtı ama daha da kararsız kaldım. Countryman’e göre daha iyi bir araç mı tartışılır.
Eksileri;
- Sert
- Yalıtım kötü
- Geri görüş kamerası, hem yakınlaşma açısı hem çözünürlük yönünden kötü ( üstelik kamera olmayanlar da varmış )
- Her şey dokunmatik, cam tavan perdesi açma tuşuna kadar
- Ses açma ve klima ekranın altında siyah bir alanda dokunmatik ve ışıksız. Ufacık alanda sağ ve sol klima + ses açmak için dokunarak cebelleşmek zorundasın. İnanılmaz kötü bir deneyim
- Çok yakıyor yani bayağı yakıyor
- Malzeme kalitesi vasat (orta), arka kapı üstü sert ve kalitesiz, vites konsol çevresi sert ve kalitesiz, torpido içi kaplama yok, kaput izolasyonu ve süspansiyonu yok.
- Arabaya özel mi bilmiyorum ama frenler kötüydü ( bayağı ezmek lazım )
Artıları
+ Multimedya ekranı çok iyi
+ Dijital kadran başarılı ve özelleştirme seçeneği çok
+ Performans iyi
+ Tek paket gelse de bazı garip şeyler eksik olsa da donanım yine bayağı iyi
+ Tasarım göreceli olsa da bazı açılar dışında iyi
+ Şanzıman güzel, vites geçişleri vs
+ Virajlarda tedirgin etmiyor, direksiyon Mini’ye göre yumuşak kalsa da çabuk cevap veriyor hareketlere
+ Bagajda priz var ve 2 ön 2 arka type C çıkış var
Özet: Sık araba değiştiririm ve çok sık kiralarım. Bu araba kesinlikle premium bir araba değil bir çok konuda. Beklentiyi doğru düşünürsek tatmin eder kesinlikle. Vag kullanışlılığı ve konforu bu araçta yok ve maalesef klasik vag abartısı diyebilirim ( fanboyların affına sığınarak
Alır mıyım, model yükseltip km düşüreceksem evet. Sınıfında boşluk dolduran güzel bir alternatif.