geçen hafta 1.0 tsi olanı kullanmıştım, güzel araba, arkasının genişliği, konforu, malzeme kalitesi iyi, fren ve hızlanma da iyi,
ses sisteminin genel kalitesini beğenmemiştim sadece, hayırlı olsun
Teşekkür ederim, Afyon’dan Eskişehir’e dönerken biraz anlamaya çalıştım arabayı.
-Araba genel olarak konfor odaklı bir araç, darbe sönümlemesi gayet iyi. İçeriye çok yansıtmıyor darbeyi. Ama 18 jant ve 15mm daha alcak suspansiyon sistemi sayesinde de virajlarda tutuş/yatma oranı tatlı.
-Motor 1.5 tsi Act ama süzülme modunu beğenmedim. Benim bmw ayağımı gazdan çekince sürtünmeyi minimuma indirip süzülmeye başlıyor. Bu 2 silindir moduna geçiyor ama kendi kendini motor freni ile yavaşlatıyor. Süzülerek gitme hissi pek yok yani.
-Dsg araba hareket eder etmez 2 ye takma alışkanlığını burda da sürdürüyor. Az gazla arabayı sıfırdan kaldırmak biraz tatsız o nedenle. Sport mode bi nebze daha iyi karar veriyor.
-İç malzeme kalitesi yeterli, teknik olarak B segmentinden olan bir araçtan biraz daha fazlasını sunmayı başarıyor. Segmentindeki rakiplerinde test ettiklerimden daha iyi hatta.
-Genişliği neredeyse bir üst segmentteki rakiplerinden bile yer yer daha iyi. Skoda bu konuda gerçekten harikalar yaratıyor.
-Ses sistemi olarak Monte Carlo donanımda 8 hoparlör mevcut. Ben yinede beklentimden fazlasını buldum. Ufak bi eq ayarından sonra keyifle dinlenebiliyor.
Ben genel olarak arabayı baya beğendim, 3 kişilik bir ailenin ihtiyaçlarını rahat rahat karşılar, kullanıcısını üzmez.