Araç yazılımcısı nasıl olunur?

Efedemirtaş

Efe Demirtaş
Takipçi
1
34
Marka
Yok
Merhabalar başlıktada belirttiğim gibi araç yazılımcısı olmayı araştırıyorum benim merak ettiğim nasıl başlanacağından ziyade bu işin geleceği ve kazancı kazançlı mıdır? ve elektrikli araçlar bu araç yazılımcılığının sonunu getirir mi? bu işte olan arkadaşlar sorularımı cevaplandırırsa çok sevinirim

konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim

Dizelin bitirilmesi - yeni turbo benzinlilerde yaşanılan sorunlar ve benzin fiyatları.. bir de üzerine artık markaların çoğu donanımı standart sunması derken bence genel manada önü çok açık gözükmüyor.

Tabi sanayide iş bitmez, sel hasarlı Tesla'yı birilerinin ucuza toplaması gerekecek 😁

Aslında size bağlı, rahat iş olsun istiyorsanız..
İnternetten aldığı dosyayı OBD'den flashlama devri bitiyor. ***com'dan partikül iptal etme, gizli özellik açma falan tırı vırı işler artık.

Ama kafayı kırarım.. Fısıldarım..
İ.H.A. gelsin Stage 5 yazarım 😎 derseniz çok farklı olabilir.

Benim şahsi düşüncem, elektrikli araçlarda kullanılan yazılımlarında kırılarak çeşitli modifikasyonlar yapılacağı yönünde.

Oyun konsolları kırıldı, telefonlar kırıldı jailbreak dediğimiz şey yaparak olmayan fonksiyonlar eklendi, günümüzde TV'lerin yazılımını dahi kırarak başka yazılımlar yükleniyor.

Aynısı otomotiv içinde geçerli olacaktır. Şimdilik ilgi az, hackerların bilhassa çok ilgisi yok gibi gözüküyor bu konuda. İçten yanmalı motorlar söylendiği gibi yerini tamamen elektriklilere bıraktığı dönemde hackerlarda bunun için çalışmalar yapmaya başlar diye düşünüyorum.

Tabi kırıldıktan sonra ne gibi şeyler yapılabilir bilmiyorum. Ve bundan kimler nasıl ekmek yer onu da bilmiyorum.

Benim şahsi düşüncem, elektrikli araçlarda kullanılan yazılımlarında kırılarak çeşitli modifikasyonlar yapılacağı yönünde.

Oyun konsolları kırıldı, telefonlar kırıldı jailbreak dediğimiz şey yaparak olmayan fonksiyonlar eklendi, günümüzde TV'lerin yazılımını dahi kırarak başka yazılımlar yükleniyor.

Aynısı otomotiv içinde geçerli olacaktır. Şimdilik ilgi az, hackerların bilhassa çok ilgisi yok gibi gözüküyor bu konuda. İçten yanmalı motorlar söylendiği gibi yerini tamamen elektriklilere bıraktığı dönemde hackerlarda bunun için çalışmalar yapmaya başlar diye düşünüyorum.

Tabi kırıldıktan sonra ne gibi şeyler yapılabilir bilmiyorum. Ve bundan kimler nasıl ekmek yer onu da bilmiyorum.
Remaps Ümit Doğan Tesla'lara yazılım yapabiliyor bu arada. Yani elektrikli araç da olsa yazılım her türlü oluyor. Sıkıntı eproomları tek yazmalık tarzda beyinlerde oluyor.