Aracım fazla mı yakıyor acaba?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Esco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Esco

Davidphomi
Elit Apaçi
200
40
Marka
Suzuki
65164553_2307842776096741_2401735068994240512_n.jpg65390797_2307842809430071_5633848356104044544_n.jpg

Arkadaşlar uzun yoldan geldim bugün, fazlada uzun sayılmaz ama, Denizli, Aydın(didim) gidip geldim.Aracım opel astra 2013 model 1.3 dizel. Ortalama 150 ile gittim arada düşüşler çıkışlar oldu ortlama yakıt şehir de 6.3 falan ben 5.6 falan bekliyorum en dip nokta 5.9 oldu.

Bence 1.3 CDTi motorun Astra'daki başlıca amaçlarından biri ortalama 150 km/hızla gitmek değil. Fotoğraftaki yakıt tüketimi o nedenle normal.

Benzer kullanimda uzun yolda ben 4 - 4.5 litre tuketiyorum. Ama sizin aracinizin 1.3 olmasi ve kasanin da agir olmasindan dolayi tuketim normal gozukuyor. 1.3 mj motorun bu sartlarda daha fazla ekonomi sunabilmesi icin aracin kasa agirliginin daha az olmasi lazim.

Hocam 150 civarı gittim diyorsunuz ortalama hız 53km sanırım rota üzerinde trafik ışıkları çok ve sürekli yavaşlayıp hızlandınız sanırım. Eğer öyleyse bence tüketim gayet iyi. Kafanızdaki değerlere 100-110 gibi hızlarda gidip sert hızlanma ve yavaşlamalardan kaçınırsanız yaklaşabilirsiniz :)

Hocam 150 civarı gittim diyorsunuz ortalama hız 53km sanırım rota üzerinde trafik ışıkları çok ve sürekli yavaşlayıp hızlandınız sanırım. Eğer öyleyse bence tüketim gayet iyi. Kafanızdaki değerlere 100-110 gibi hızlarda gidip sert hızlanma ve yavaşlamalardan kaçınırsanız yaklaşabilirsiniz :)
Ortalama hızı yola çıkmadan sıfırlamadim, şehir içindeki veri ile karıştı.

Dizel motorlu araçla 150 ile gitme ve şehir içi verisinin datayı kirletmesinden dolayı bana gayet normal geldi.Bir dahaki sefere şehirden çıktıktan sonra sıfırlayıp 110-130 arası ortalama ile gidiniz o zaman kesinlikle azalacaktır.

Bildiğimiz 1.3 multijetse uzun yolda az yakma eğiliminde değil zaten çok hacim dolayısıyla. 90-110arası az yakar ama sonrasında rüzgar direnci falan yakıtı diğer çoğu dizele göre daha fazla artırıyor. Eğer 1.3 multijet değil de farklı bir motorsa da alttakiler yine de geçerlidir Astra da zaten ağır bir araç. Bizde aynı motorlu punto varken arkadaşımın astrası yarım litre-1litre farkla fazla yakardı aynı şartlarda şehir içi kullanımında. Bi de 150yle gittiyseniz zaten tasarruf beklemeyin tasarruf hızı değil 150 malesef

Bildiğimiz 1.3 multijetse uzun yolda az yakma eğiliminde değil zaten çok hacim dolayısıyla. 90-110arası az yakar ama sonrasında rüzgar direnci falan yakıtı diğer çoğu dizele göre daha fazla artırıyor. Eğer 1.3 multijet değil de farklı bir motorsa da alttakiler yine de geçerlidir Astra da zaten ağır bir araç. Bizde aynı motorlu punto varken arkadaşımın astrası yarım litre-1litre farkla fazla yakardı aynı şartlarda şehir içi kullanımında. Bi de 150yle gittiyseniz zaten tasarruf beklemeyin tasarruf hızı değil 150 malesef

O motorun tasarruf hızı 150 değil evet :) 1.3 ekonomi yapmasını istiyorsanız devirlerine göz gezdirin dikkatli izlerseniz deviri ayarlayıp az yakabilirsiniz :)

C51A2DF4-118C-403E-A7E3-1DAE2A033BD8.jpeg
Bu tür başlıklar bana hep bunu hatırlatıyor.150 ile 30 kuruşa yakın bir değer tutturmuşsunuz gerçekten beklentinizi merak ettim.eğer 5 ise zaten 5.9 da 5 tir benim gözümde eğer 2-3 falan ise tesla almanızı öneririm muhtemelen ondeğerleri sunucaktır

Ekli dosyayı görüntüle 19338Ekli dosyayı görüntüle 19339

Arkadaşlar uzun yoldan geldim bugün, fazlada uzun sayılmaz ama, Denizli, Aydın(didim) gidip geldim.Aracım opel astra 2013 model 1.3 dizel. Ortalama 150 ile gittim arada düşüşler çıkışlar oldu ortlama yakıt şehir de 6.3 falan ben 5.6 falan bekliyorum en dip nokta 5.9 oldu.
Sıkıntı yok. O hızlara çıkınca normal tüketim.

Benim 1.2 atm. benzinli arabam, TEM otoyolunda 150-190 arası Sapanca-Abant arasını ort. 12.6 yakarak gitti, yarım depo bitirdim orada :D Bu tavan yaptığı zamandı, onun dışına 7-8 filan yakıyor yüksek hızlarda. Küçük motor 1.3mjet bile olsa yüksek hızlarda yoğun istanbul şehir içi trafik ortalamasını görür. Aracınızın bu bahsettiğim ortalaması da arkadaşımın arabasından biliyorum, 6-6.3 arası değişiyordu.

Bence de sıkıntı yok, tüketiminiz makul ..
Bu arada ortalamanız 150 değildir... 150km ortalam olarak çok çok yüksek bir hız ... 3ncü köprü yoluna çıkıp, tük ayarları 0 layıp, 150 ye bağlasam, benim Seat 7 den aşa yakmaz sanırım.

Tüketim den çok yol tutuşu olarak tavsiye ederim, 150 ile virajlara giriyorum bana mısın demiyor. Aracın en sevdiğim özelliği :D

Nasıl bir viraj olduğuna göre değişir 😂 Pozantıdan Adanaya 180 ile girebiliyor mesela benim kullandığım araç 😂

Virajlarda lastik , yolun durumu , virajın hafızadaki kayıtı , asfalt sıcaklığından , lastik sıcaklığına tutun ki araçtaki ağırlığa ve rüzgar durumuna göre her şey değişiyor ya :D Yinede ben buraya 100 ile girdim deyip salmamak lazım :D belki girdiğimiz zaman güzeldi ama yola yağ bile damlamış iz yapmış olabilir her virajda benim aklıma gelen şey bu :) keyifli sürüşler.