Araçlarınızın Ortalama Yakıt Tüketimi

Ekli dosyayı görüntüle 35959
Şanlıurfa İzmir arası tempolu kullanım. Bagaj dolu. Çukurova otoyolunu (Şanlıurfa - Eminlik gişeler. Toplam 550 km) mümkün mertebe 160 170 gittim. Ortalama hızı düşüren temel şey İzmir'de girdiğim trafik ve şehir içi ışıkları oldu. Otoyolda ortalama hızım 135 falandı yol bilgisayarında
yakıt bilgisi çıkmamış. sürüş süresi iki kez eklenmiş :) tahmini 6.2 yakmıştır diyorum bakalım tutacak mı?

Skoda Favorit 1.3 karbüratör
Ankara içi çok yoğun olmayan trafik + çevreyolu kendi çapında hafif gazlamalı kullanım 11lt/100km LPG (yaklaşık 40 kuruşa geliyor güncel fiyatlarla)
Komple yoğun trafik olursa 13 e doğru çıkıyor

yakıt bilgisi çıkmamış. sürüş süresi iki kez eklenmiş :) tahmini 6.2 yakmıştır diyorum bakalım tutacak mı?
Kusura bakmayın yorgunluktan yanlış yüklemişim. 😁
IMG_20210623_114453-min.jpg

IMG_20210702_083052.jpg
2020 Toyota Corolla Ankara-Nevşehir arası yeni otobandan (100 TL öpülmeyle beraber) tam dolu bagaj 4 kişi ful depo ideal lastik basınçları, benzin yakıt türü ortalama 128 km/h ile alınan yakıt verisi sürüş tarzı yarı performanslı bi 20-30km şehir içi kullanım ort yakıt tüketimi.

Yine depo ölçümü yapmaya çalıştım.%30 şehiriçi ortalama trafik,%70 şehirlerarası ortalama hız 110-120 km/s.Yokuşlarda dahi olabildiğince dinamik kullanıldı.Seyahat boyunca klima açık ve araçta 2 kişi 1 çocuk ve 2 valiz.Bir depo ortalama 700 km yaptı.(355 tl)(1.2 Aveo 84 HP benzinli) 2 gün sonra Ankara'ya gideceğim ve oradan da Konya'ya.Tekrar bir depo ölçümü yapmaya çalışırım.

Opelle full benzin
Eskişehire gidiş, şehir içi yoğun trafik vs 418 km ortalaması 10,3
Eskişehirden dönüş 340 km ortalaması 8,8
Giderken de gelirken de Kırka, Seyitgazi yolunu kullandım. 50-60 kmsi full virajlı, 90 100ü geçmek zor.

Gaza basmaktan hiç çekinmedim.
top speed denemeleri dahil..

8,8 rekorum
tarih bunu da yazsın

Son düzenleme:
Opelle full benzin
Eskişehire gidiş, şehir içi yoğun trafik vs 418 km ortalaması 10,3
Eskişehirden dönüş 340 km ortalaması 8,8
Giderken de gelirken de Kırka, Seyitgazi yolunu kullandım. 50-60 kmsi full virajlı, 90 100ü geçmek zor.

Gaza basmaktan hiç çekinmedim.
top speed denemeleri dahil..

8,8 rekorum
tarih bunu da yazsın
tarih: yazın bu arkadaşı
tarihsel yetkililer: ne diye yazalım büyü üstat?
tarih: opelle full benzin her gece alfonso
tarihsel yetkililer: lllaaaağğğğnnn bııııraaaaakk

hayırlı olsun, tarih başarıyla başarıldı.

600km deki 1.0 manuel benzinli Polo "uzun süreli" sekmesinde 8.8lt/km. Genel olarak devirsiz kullanıyorum fakat herhalde yaklaşık 3-4 bin km den sonra inşallah 4 lere 5 lere iner.

Taşındıktan sonra güzergah git gel 8 km ara sokak, ufak çaplı cadde kullanımından, git gel 30 km 25'i açık trafikli ana yol 5'i ufak çaplı cadde kullanımına evrilince genel ortalama 6.7 lt/100km den 6.1 lt/100km ye düştü. Dizelin ilacı uzun mesafe, genel olarak yakıt tüketiminin ilacı da sabit hız ve gaz/fren kontrolünü iyi yapıp minimum fren kullanımı, farkı yaşayınca daha iyi anlaşılıyor 🙃