Dün bayağı yol yaptım. Full şehir içi ama farklı senaryolarla, özet geçeyim; hava 34-39 derece arasında bulunduğum muhite göre değişmekle birlikte çoğunlukla 37-38 civarıydı, evden sabah 8'de çıktım, babamı işe bırakıp geldim, git gel 30 km, izmir yolunda hafif akıcı, 70-80 sabit, 4,7 ile gittim, gelirken hafif yukarı eğimli olduğu ve ara sokaklara vs girdiğim için 5,5 ile eve geldim. Ardından Çevre yolunda 140-150 ile şehir hastanesine git gel yaptım orası da 12 13 km git gel, evde kontak kapatmıştım fakat 2 saat geçmedi o yüzden ortalama sıfırlanmadı, 5,2'ye düştü. 140-150 yerine 110 120 gitsem heralde 5'in altına düşebilirdi. Ardından evin ihtiyaçları vs için biraz mahalle aralarında turladım, 5,8'e çıktı. Yine eve döndüm ama 2 saat geçmeden tekrar çıktığım için yine sıfırlanmadı. İş yerine izmir yolundan yoğun ama 60 civarı hızla akan bir trafikle gittim, nerdeyse sıfır fren ile izmir yolundan iş yerinin olduğu caddeye dönerken 4,2'yi gördüm. İş yerine geldiğimde ise 4,3 değeri ekranda görünüyordu, dönüş tam iş çıkışı saati ile Bursa'yı transit geçip Balıkesir, İzmir tarafına kaçanlardan mütevellit kilit vaziyetteydi, 15 km'yi 1 saat 20 dk'da gittim, haliyle ortalama da göstergede hızdan daha hızlı şekilde yükselerek 6,7 ye çıktı, kontağı kapatırken 6,5 LT/100 km değerini yakalamış şekilde günü bitirdim.
Velihasılı yol uzadı, az yakmaya başladı ama bu sefer de mesafe arttığı için yakıt masrafı artmaya başladı. İki ucu sıkıntılı değnek bu iş, hesapladıkça kafayı yedirtiyor insana.