araba cebinize harçlık filan da koyuyordur, eve ekmek getiriyordur. tüketmiyor, üretiyor. :d0.6L/100km'si trafikteki davarların yüzünden
İlave olarak aynı rotanın dönüşü,Ford Focus 2010 1.6 dizel manuel
268.800km
Rota: Sancaktepe - Sultanbeyli gişeler - körfez olmak üzere 65km
Tek kişi, ısıtıcı açık, klima kapalı,
Genel olarak sakin kullanım, Sultanbeyli gişelere kadar çoğu ışıkta dur-kalk, Gebze taraflarına kadar yoğun trafik, ara ara 120-140 km/h ile gidiş,
Ort hız 55km/h
Ort tüketim 4.5 litre
Ekli dosyayı görüntüle 46175
Ekli dosyayı görüntüle 46176
hahah ya harçlık koyacaksa bizim ufaklığın cebine koysun onun yüzünden bu sabırlı ve sakin sürüşler çok şaşkınım aslında 1.5 dci'dan bile az yakmasına. klima da açık üstelik.araba cebinize harçlık filan da koyuyordur, eve ekmek getiriyordur. tüketmiyor, üretiyor. :d
Tüketim gayet başarılı.Zonguldak - Ereğli - Alaplı - Akçakoca - Düzce - İstanbul ( Mehmetçik vakfı )
Araçta 3 kişi, tam dolu bagaj, klima açık
Kasma yok. Otobanda 130'dan aşağı hiç dusmedim 130 150 arası kullandim. Standart normal sürüşüm.
1.2 turbo 130 HP eat 8 Corsa
Ekli dosyayı görüntüle 46221
Ben de memnunum hocam. Sadece rolantide beklemeye ve basmaya aşırı hassas yani anında cezalandırıyor. Bir de devir çevirmeye henüz alışamadım. Ama genel olarak memnunum.Tüketim gayet başarılı.
Turbo benzinli hatta benzinli araçların neredeyse hepsi böyle maalesef, dizelden geçince özellikle baya fark ediliyor.Ben de memnunum hocam. Sadece rolantide beklemeye ve basmaya aşırı hassas yani anında cezalandırıyor. Bir de devir çevirmeye henüz alışamadım. Ama genel olarak memnunum.
Evet ben de öyle tahmin ediyorum. Hatta şöyle diyeyim mesela 70 80 kmh hızda 2 3 bin devir aralığında hafif rampa cikiyorum diyelim. Gazi eziyorum ama araba istediğim gibi hizlanmiyor. İçimden diyorum yahu bu araba 230 Yorklu 130 HP benzinli araba niye gitmiyor. Ama aklım hep kısa devir aralığında tork sunan dizele gidiyor. Devir çevirmen gerektigini unutuyorum. Araba iyi yürüyor ama dizelin alt devir torkuna alisinca buna alışmakta biraz güçlük cekiyorumTurbo benzinli hatta benzinli araçların neredeyse hepsi böyle maalesef, dizelden geçince özellikle baya fark ediliyor.