Araçlarınızın Ortalama Yakıt Tüketimi

Terios 1.5 102 HP Galaxy 4 ileri tk 4WD

100 km civarı 100-120 civarı hızlarla sabit klima kapalı tek kişi sürüş ortalaması

IMG_3807.jpeg

Yolculuğun bundan sonrası 5+1 kişi şeklinde (6. bagajda) bagajla beraber yaklaşık 700 kilo ek yükle Kartepeye çıktım. Klima,rezinstans ne varsa sürekli açık, Kartepe’ye çıkarken 1-2. Viteslerle sürekli dipgaz halinde, karda debelenmelerle birlikte günü aşağıdaki tüketimle tamamladık;

IMG_3902.jpeg

Evden çıkmadan önce depoyu fullemiştim, gün sonu tekrar fulledim;

IMG_3903.jpeg

Terios 1.5 102 HP Galaxy 4 ileri tk 4WD

100 km civarı 100-120 civarı hızlarla sabit klima kapalı tek kişi sürüş ortalaması

Ekli dosyayı görüntüle 50185

Yolculuğun bundan sonrası 5+1 kişi şeklinde (6. bagajda) bagajla beraber yaklaşık 700 kilo ek yükle Kartepeye çıktım. Klima,rezinstans ne varsa sürekli açık, Kartepe’ye çıkarken 1-2. Viteslerle sürekli dipgaz halinde, karda debelenmelerle birlikte günü aşağıdaki tüketimle tamamladık;

Ekli dosyayı görüntüle 50186

Evden çıkmadan önce depoyu fullemiştim, gün sonu tekrar fulledim;

Ekli dosyayı görüntüle 50187
o yükle ve soğukta az yakmış yine de

Tayron 1.5 e-Tsi, 18" Jant (Belirtme sebebim genelde 20" jantlı araçların bulunması bunun da tüketime etki edecek olması.)

Rota E 5 üzerinden Darıca-Avcılar, 4 kişi az bagaj ve klima, ısıtma donanımları açık. Ortalama hızdan ve süreden anlaşılacağı üzere bol trafikli bir sürüş oldu. Genel olarak aracı tanıma döneminde olduğum için çoğu zaman ACC sisteminin kendi durup kalkma özelliğini test ettim-kullandım. Yoğun trafikte gerçekten velinimetmiş.
1744562099099.png

Dönüş yolunda farklı olarak köprüye kadar E 5 yine çoğu kısımda dur kalk trafik, köprüden sonra da otoban üzerinden geldim 130-150 aralığında. Rodaj dönemi olduğu için ani hızlanmalardan kaçınarak yumuşak kullandım. Yine klima vs. açık şartlar üst durumdaki ile aynı.
1744562208563.png

Açıkçası arkadaşın Formentor'dan sonra gözüm epey korkmuştu ancak beklentimin altında bir tüketim sağlıyor. Rahmetli 1.6 dizel manuel Avensis cüssesine göre gerçekten çok az yakardı, bu bizi üzer mi diye düşünüyordum ama Tosun Paşa ile de iyi anlaşacağız gibi görünüyor hatatat