biz hanımla genelde o saatlerde iniyoruz hocam zaten. 5ten sonra mangalcılar geliyor.Ne zaman sahilyoluna insem full trafik var ya . En guzel saatleri 2 ile 5 arasi
biz hanımla genelde o saatlerde iniyoruz hocam zaten. 5ten sonra mangalcılar geliyor.Ne zaman sahilyoluna insem full trafik var ya . En guzel saatleri 2 ile 5 arasi
ilk 160 km'sinde 20 km klima açık aşırı sıkıştırmalı bir yerlere yetişmeli bir kullanım, onun dışında günlük karma kullanım, kalan 500km'si uzun yol ile => Ortalama: 5,47İlk 180 km'si 500m-1km gibi kısa mesafe ve açık yolda motoru sıkıştırımalı, sağanak yağışlı, şehir içi trafikli, yani tam bir karma kullanım; sonraki 500 km'si uzun yol ve yarım saat kadar şehir içi;
ortalama 5.1 lt/100km
Araba benim benzinli Corsa C 1.2
Ekli dosyayı görüntüle 12231
sweet13nisan2018 benzin kuruyla 33-34 kuruş yakmış
Yarın gidiş dönüş toplam 220 km civarı bir yolculuğa çıkacağım. Tüm ekonomik sürüş tekniklerini kullanmayı düşünüyorum. İlk 100 km'de hedef 3 litre ve altı, dönüşte ise toplam hedef 3.5 litre altı. Yarın burdan paylaşırım.
yaparken utandınızmı barı devletın paraya ıhtıyacı var yaksanıza kardesım 10 lıtre
Şöyle çalışıyor menzil artmıyor.Söylediği menzili daha yavaş ivmeyle azaltıyor.Ama doğru gösteriyor.Bir şekilde ayarlıyor onu ilginç bir yazılımı var.@DouglasAdams
Menzil 23 km kaldığında (daha ışık yanmıyordu) doldurdum depoyu, 32.840lt aldı. Menzil sıfır gösterdiğinde sanırım depoda daha 9 lt falan yakıt kalmış olacak ki o da 100 km'den fazla götürür (denemedim, tahmini)...
Litresi 6,09'dan 200 lira mı yedi bıdık efendi... Çok arttı bu yakıt fiyatları ya.
Bir de yeni bir şey farkettim, arabayı güya kaç yıldır kullanıyorum.
Kullandığım diğer arabalarda tahmini menzil sürüş tarzına göre değişiyor, mesela yola çıkarken 240 km gider diyen ekran, sabit 80 falan gidince açık yolda 270lere çıkıyor. Bıdıkta menzil neyse o, anlık düzenlemiyor. Sanırım araçtaki ortalama tüketim değerine göre (daha önce de yazmıştım, yılı geçkin zaman oldu sıfırlamayalı 7.0 gösteriyor) hesaplayıp gösteriyor.
Yakıt aldıktan sonra denedim, gösterdiği menzil ile yaptığım km'ye baktım, ilk menzil-yaptığım km=son tahmini menzil olarak çıktı. Doğru gösteriyor yani.
hocam araba astra h mı?
cc çok az da olsa tüketimi arttırır. Minimum tüketimi sunamaz. Sağlam iradeyle başarılı bir pedal kullanımıyla daha düşüğü yakalanabilir. Ama gerçekten cc'den az yaktıracak şekilde kullanmak insanı çok yoruyor. Bir süre sonra sürücünün o itinalı performansı düşebilir, tüketimi tekrar arttırabilir.hocam araba astra h mı?
Ben çok sevdim bu ekonomik sürüş işini ya geri dönüşte de bi 580km var, orada daha da kastırmayı düşünüyorum. gelirken başlarda 3.8 litrelerde filan geziyordu çünkü, yapabilirim inanıyorum
bir de bilenlere danışayım. Cruise control yakıt ekonomisine nasıl etki ediyor? ben bazı yerlerde kendim olsam gaza basmayacakken cc nin gaz verdiğini farkettim. bunlar nasıl etkiliyor acaba tüketimi?