aynen dün mesela gördüğüm kadarıyla baya az yaktı akşam fulleyip yazarım buraya tüketimiseninki ankara havasından dolayı![]()

aynen dün mesela gördüğüm kadarıyla baya az yaktı akşam fulleyip yazarım buraya tüketimiseninki ankara havasından dolayı![]()
yalnız karbüratörlü 5,7 için çok iyi değer.1979 Chevrolet Caprice Classic 5.7 V8 4 boğaz karbüratör
Tamamı şehir içi olmak üzere 100-110 km'de yaklaşık 24-25 litre civarı (620 TL'lik gaz) LPG tüketimi
Düz hesap ile 24L/100km LPG tüketimi ama içinde hem arabanın elimize geçmesinin ilk haftası olduğu için bol gazlama, boşta egzos sesi dinleme, performans testleri ve karbüratör ayarlarının yapılması için sürekli dur kalk denemeleri dahil. Yani biraz ekstrem seneryo. Normal kullanımda +/-20 litre civarlarında gezer. Ayrıca üstten mikserli bir LPG'si olduğu için ayarını hala tam olarak tutturamadık bunun da etkisi büyük.
Aslında 3 vites tork konvertörlü otomatik olduğu düşünülünce gerçekten de fazla gelmiyoryalnız karbüratörlü 5,7 için çok iyi değer.
ekstra olarak;Ekli dosyayı görüntüle 50613
Astra J 1.6 CDTI 136hp Manuel,
199.660 km,
rota: sancaktepe - sultanbeyli gişeler - izmit doğu gişeler - Rahmiye olmak üzere 93.5 km,
Tek kişi + 30kg yük, sult gişelere kadar dur-kalk trafik, gebzeye gelene kadar sakin, izmit doğu gişelere kadar yer yer yüksek tempo, rahmiyeye gelirken sakin akıcı trafik, genel olarak sakin - normal kullanım,
klima kapalı, ısıtma açık, yazlık lastikler, sıcaklık 15-20 derece,
ort tüketim: 5.4 litre
ort hız: 62.9 km/h
Olsun, piston kırmıyor-blok çatlatmıyor, trigeri 50.000'de değişmiyor sonuçta (!)Babamın evdeki hesabı çarşıya uymadı
Mikserin performans kaybını minimuma indirmek için yaptığı ayarlar sağolsun bu depoda 700 TL'lik gaz yani 30 litre LPG ile 80 km (mil değil km, yanlış anlaşılmasın) yol gitti ayrıca yolun büyük çoğunluğu muayene istasyonuna gitmek için şehirlerarası yolda yapıldı
Yani düz hesap ile 36L/100km yakıt tüketimi oldu. Ayrıca önceki depodan daha sakin bir kullanım oldu bu depo boyunca.
İşin komik tarafı işe yaramıştı, gerçekten performansı bariz artmıştı yani biraz(!) fazla yakmasını bizde bekliyorduk ama kazandığımız beygir ile aynı miktarda Litre artacağını tahmin etmiyordukOlsun, piston kırmıyor-blok çatlatmıyor, trigeri 50.000'de değişmiyor sonuçta (!)![]()
Çok iyi değer. Benim N13 ile aynı kasa aracımda bu değeri görmem için bir meydan okuma gibi kamyonların otobüslerin rüzgarlarını kovalamam gerektiEkli dosyayı görüntüle 50653
İst.-Zonguldak Kuzey Marmara ve Tem 140+ tempolu, dur kalklı, klima hep açık, dolu bagaj ve tek kişi B37 116d.
Tahmin edebiliyorum daha önce arkadaşımda makyajsız n13 vardı 8’i gördüğümüzde şükür namazı kılıyorduÇok iyi değer. Benim N13 ile aynı kasa aracımda bu değeri görmem için bir meydan okuma gibi kamyonların otobüslerin rüzgarlarını kovalamam gerekti![]()