Büyük şanssızlık olmuş sensöre denk gelmesi, airbag ve kemerler konusunda bence tamirata hiç bulaşmayın ,yeni parça temin edin, tarcanlar expertiz in ifşa ettiği piyasadaki araçların tamirli airbaglerini görüyoruz,yarım yamalak oluyor geneli. Kaza anında patlama garantisi de yok zaten.Arkadaşlar selamlar 2012 Fb7 Civic aracımla mıcırlı yolda spin attıktan sonra yaklaşık 30 km/h hızla yol kenarındaki kayaya çarptım. Sadece tamponun önü kırıldı sanırım sensör bölgesine darbe aldığım için maalesef sürücü ve yolcu airbag açıldı. Tamponumu aldım monte ediyoruz ancak airbag ile alakalı ne yapabilirim yardımcı olabilecek arkadaşım varsa yardım istiyorum. yenisinin fiyatı 17 bin TL civarı şu an için oldukça pahalı, güvenlikten ödün vermeyecek şekilde yenileme yada tamirat şansım var mıdır? Manisa'da yaşıyorum.Ekli dosyayı görüntüle 22926
Maalesef aynen öyleYa bu kadar küçük hızlardaki, küçük hasarlı kazalarda airbag açması saçma değil mi? Pert muamelesi görecek. Bu araç pert mi şimdi? Yeni airbag çok pahalı, tamir olmaz, çıkma takılmaz peki ne yapsın araç sahibi?
Çok geçmiş olsun, Allah daha büyük kazalardan korusun.
Yeni airbag takımı yaklaşık 25 bin TL kemeri sormadım. Tabi ön camı da airbag patlattı o da 5 bin civarı sadece küçük bir kayaya çarpmak fiyat simdilik 50 bine yaklaşıyor.. Orijinal alınacakmış arkadaşların tavsiyesi böyle.. Tabi hasar kaydı konusuna hiç girmiyorum. Pert muamelesi görürmüş 100 bin TL ver küçücük bir kaza sonrası at arabayı çöpe...
Ne güzel dedin ya.. Maalesef doğruyu söyledinMasrafı karşılayamıyorsanız bu şekilde satın gitsin. Başkası dirençle kandırır.
Aracın üstüne branda geçirin, o süre zarfında teker teker çıkmacılardan ucuz parça toplayın.Tüm parçaları bir ettiğinizde ise aracınıza takın.Kimse tabi ki kötülüğüm için söylemiyor. Sitemim değerli arkadaşlarıma değil servisin 150 TL'lik far yıkamaya 4000 TL demesi. Tabi o orijinal.
Bez falan koy demek bence içtenlikten uzak kırıcı bir şey aslında ben paradan kaçmaya çalışmıyorum, tavsiyelere sitem de etmiyorum, en makul, en mantıklı, en güvenli, tabi en ekonomik şekilde aracımı onarmak güvenle binmek güvenle satabilmek için sizlerin fikrini soruyorum. Ve yardımınıza ihtiyacım var.Tavrınız çok iğneleyici olmuş, biz size yardımcı olmak istedik nasıl dilerseniz öyle yaptırabilirsin size sizin istediğiniz tavsiyeyi vereyim o zaman içine bez koyun 500 tl bir tamponla kurtulursunuz.
Aracın üstüne branda geçirin, o süre zarfında teker teker çıkmacılardan ucuz parça toplayın.Tüm parçaları bir ettiğinizde ise aracınıza takın.
Peki o zaman alttaki yorumum bu konuda ciddiyim geçerli, aracın üstüne branda geçirin parçaları yavaş yavaş sabrederek toplayın o süre zarfında aracı kullanamazsınız ama ucuza yavaş yavaş toplarsın ileri gittiysek kusura bakmayın.Geçmiş olsun tekrardan.Bez falan koy demekde içtenlikten uzak kırıcı bir şey bence aslında ben paradan kaçmaya çalışmıyorum, tavsiyelere sitem de etmiyorum, en makul, en mantıklı, en güvenli, tabi en ekonomik şekilde aracımı onarmak güvenle binmek güvenle satabilmek için sizlerin fikrini soruyorum. Ve yardımınıza ihtiyacım var.
Ya zaten bugün izmirden orjinal çıkma olarak ön tampon panjur far yıkama bidonu aldım sadece ön cam ve airbagler kaldı. 1500 TL tamirat yapıyorlar ama yaptırmadım..Peki o zaman alttaki yorumum bu konuda ciddiyim geçerli, aracın üstüne branda geçirin parçaları yavaş yavaş sabrederek toplayın o süre zarfında aracı kullanamazsınız ama ucuza yavaş yavaş toplarsın ileri gittiysek kusura bakmayın.Geçmiş olsun tekrardan.
Şöyle yapın o zaman airbag olarak zaten siz kendiniz kullanıyorsunuz, aracı kullanmak zorundaysanız geçici bir müddet airbag bulana kadar orası boş kalsın, ön cama gelince de onu seyahat etmek için taktırmanız gerekiyor.Sonraki zamanlar ucuza airbag denk gelirse onlarıda sonradan yaptırırsın en makul böyle olur.Ya zaten bugün izmirden orjinal çıkma olarak ön tampon panjur far yıkama bidonu aldım sadece ön cam ve airbagler kaldı. 1500 TL tamirat yapıyorlar ama yaptırmadım..
Ön cam muadil cam taktirin. Orjinal olmasi cok gerekli degil benceYa zaten bugün izmirden orjinal çıkma olarak ön tampon panjur far yıkama bidonu aldım sadece ön cam ve airbagler kaldı. 1500 TL tamirat yapıyorlar ama yaptırmadım..