Her araca özel akustik cam(mesela normalinde akustik olmayan bir araç için) üretiyorlar mı hocam bir bilginiz var mı bu konuda?Olimpia ve Dora Glass benim de duyduğum iyi diye belirtilen markalardan. Hatta dora glass araçların orijinal camlarının kalıplarına göre üretiliyormuş. Olimpia'da kaza anında parçalanmayı önleyen lamine cam üretimi de varmış. Eğer yan sanayi cam takılacaksa araştırılıp görüş açısında bir fark yaratmayacaksa akustik ön cam taktırılması bile düşünülebilir. Yalıtım için daha iyi olacaktır. Duyduğum kadarıyla büyük otobüs firmaları da bu markalardan cam tedariği yapıyormuş.
Ben olsam bu camlardan birini düşünür, araca tamamen montaj yapılmadan önce ön tarafa koydurur, optiklenme yani dalgalanma olup olmadığına bakar ona göre karar verirdim. Orijinal ürün tabi ki kafayı daha rahat ettirir ama neticede bu otomobil firmalarının da çoğu camlarını kendi üretmiyor.
Her araca özel akustik cam(mesela normalinde akustik olmayan bir araç için) üretiyorlar mı hocam bir bilginiz var mı bu konuda?
Benim resmi sitesinde yazanlardan anladığım marka model fark etmeden akustik lamine cam üretimi varmış. Hatta traktör, iş makinesi gibi gürültülü ortamda çalışan araçlar için bile üretiyorlarmış.Her araca özel akustik cam(mesela normalinde akustik olmayan bir araç için) üretiyorlar mı hocam bir bilginiz var mı bu konuda?
Doğru. Yerli üretim veya yabancı üretim fark etmez. Çoğu markada fabrikasyon olarak kullanılıyor. Benim ön kelebek camları da şişecam duracam. Araç Fransa üretimli.Sektöre mi hakimsiniz yoksa genel Türkiyede yapıldı o yüzden güvenmem diyerek mi bu yorumu yaptınız bilmiyorum ama bizim cam sektörü çok kaliteli ürünler üretiyor bildiğim kadarıyla. Şişecam bazı markalar için oem olduğunu bile duymuştum.
Sektöre mi hakimsiniz yoksa genel Türkiyede yapıldı o yüzden güvenmem diyerek mi bu yorumu yaptınız bilmiyorum ama bizim cam sektörü çok kaliteli ürünler üretiyor bildiğim kadarıyla. Şişecam bazı markalar için oem olduğunu bile duymuştum.
Kolay gelsin.Arkadaşlar aracımın tamponu ve ön koruma demiri yamulmuş ikisini de sıfır ayarında çıkma halde aldım.. Ön camı da uğurlu marka camla değiştirdim. Şu an için herşey gayet güzel oldu. Sıra airbaglerde, çıkması pek yok, olan da 10 binden başlıyor. Sıfırı 18 bin TL tamiratına 1.300 TL dediler.. orjinal yaptıracağım galiba.. Şu an beklemedeyim.
Allah kolaylik versin hocam. Siz aracinizi satmayi dusunuyor musunuz ? Daha dogrusu bu araci satip baska bir isinizi gorecek arac alma ihtimaliniz var mi ? 2 airbag zaten 36 bin lira ediyor. Diger masraflar falan derken 40'i rahat gecer. Eger bu ihtimaliniz varsa bu kadar parayi bu araca harcamak yerine suan ne kadar ediyorsa satin ustune ekleyip baska bir sey alin derim. Yok ben buna masrafi yapar hurdaya cikana kadar kullanirim diyorsaniz o ayri.Arkadaşlar aracımın tamponu ve ön koruma demiri yamulmuş ikisini de sıfır ayarında çıkma halde aldım.. Ön camı da uğurlu marka camla değiştirdim. Şu an için herşey gayet güzel oldu. Sıra airbaglerde, çıkması pek yok, olan da 10 binden başlıyor. Sıfırı 18 bin TL tamiratına 1.300 TL dediler.. orjinal yaptıracağım galiba.. Şu an beklemedeyim.