Son segman kanalı kırıldığında beyaz adam, rampada devir çevirmenin utanılacak bir şey olmadığını öğrenecek
Kolon kilidi karışık mevzu. Kapı switch'i zamanla yağsız kalıyor, çalışmıyor diye kapıyı tam kapanmadı algılayıp kilidi açmama durumu da duydum, direksiyonu ileri geri sallayınca düzeldiğini de. Aftermarket bir parçayla değişmediği veya emülatörle vs kandırılmadığı sürece aynı parçanın sıfırını alıp takmak, sadece saati başa kurmaktır. Ya da bilerek dolu paket alınmayacak ki anahtarsız çalıştırma olmasın
Motora gelince, Opel yetkili servislerinin en tepesindeki adam bile gelse, motorun içinde durumun ne olduğunu dışarıdan bilemez. Segman kanalının kırılması öyle sürece bağlı bir durum değil. İlk çatlak başladıktan çok kısa süre sonra piston kırılır. Önceden öngörmek diye bir şey söz konusu değil. Sağlam diye alırsın, 10 bin km sonra titreme başlar.
Güçlendirilmiş piston mevzusuna da inanmıyorum. Aşırı genleşip pistona basınç uygulayan segman, forged bile olsa kırar ya da kendisi kırılır ki aynı şey zaten. Segman ağız açıklıklarıyla oynamaları lazım. Onda da piston kırmazsın ama yağ yakma başgösterir vs. (1.4 tsi 180'likler, 160'lıklar kadar kolay kırmıyor ama acaba neden yağ bidonuyla dolaşıyorlar

)
Dexos 1 gen 2 onaylı yağ ile falan bir nebze kurtarıyor ama daha ziyade 140'lıklarda var. Çünkü direkt enjeksiyon değiller. 150'liklerde hep bir soru işareti.
Ben şahsen Astra K otomatik almam. Çünkü benzinlide zaten bu problem var. Dizeli de zincir uzatıyor, değiştirmek için motor iniyor vs külfetli işler. Motoru kırmamak için de hep üst devirde kullanmaya çalışmak, sürekli "alttan basarsam kırar mı acaba" korkusuyla araç kullanmak eziyet olur insana.
Kıssadan hisse: Küçük hacimden kocaman güçler çıkarmayı yüksek teknoloji zannedermiş insanlar, uzun vadede sonuçlarıyla karşılaşıp "heee" diyene kadar.