AVM otoparki yada normal otoparklarda yapilan bagaj acma kapama uygulamasi

bagaj kontrolu gercekten gereklimi sizce

  • evet

    Kullanılan: 13 19.7%
  • hayir

    Kullanılan: 12 18.2%
  • sacma

    Kullanılan: 41 62.1%

  • Kullanılan toplam oy
    66

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,940
7
51,186
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Öncelikle Allah başka dert vermesin diyerek başlamak istiyorum.

LPG dönüşümlü araçların klasik kapalı otoparklara girememesi sadece ülkemizde değil, dünyada çok fazla yerde uygulanan bir yasak. Alınması gereken bir güvenlik önlemi. Bu uygulamanın yapıldığı dünya geneliyle aramızdaki en büyük farksa "ehe ben giriyom ki lpg li arabayla" zihniyetinin çok daha fazla olması, AVM kapalı otoparklarına girebilmek için tüp gizleme saklama çalışmalarının yapılması.

Çok basit bir kaç araştırmayla sebebi öğrenilebilecek bir uygulama. Klasik kapalı otoparklarda bildiğiniz gibi havalandırmalar üstte olur.
b_oto-park-havalandirmasistemleri.jpg


LPG'li araçlar, tavanda havalandırmanın olduğu hiç bir otoparka giremez. Ancak LPG'li araçlarında girmesi için yerden havalandırması olan bir otoparka giriş yapabilirler. Bu yasak uygulanan her yerde böyledir. Herhangi bir gaz sızıntısı durumunda LPG havadan ağır olduğu için yere çökecek, yayılacak ve tavandaki havalandırmayla tahliye edilemeyecektir. Bunun nasıl bir güvenlik riski olduğunu anlatmama gerek yoktur diye düşünüyorum. Bizlerin bu, bilinçle bu otoparklara zaten girmememiz gerekir. Bunun yerine AVM yönetimlerine mevcut kapalı otoparkta, LPG'li araçlar içinde bir bölüm yapılması yönünde dilekçeler yazılabilir.

LPG Dönüşüm sistemleri çok gelişti, güvenliği son derece üst düzeyde diyebilirsiniz ama bunu sadece kendiniz için söyleyebilirsiniz. Basit bir senaryo ile siz son güvenlik önlemlerini kullanan ve bakımlarını düzenli yaptığınız LPG dönüşümlü aracınızla kapalı otoparka giriş yapıp park ettiniz. Hemen yanınıza LPG dönüşümü çok eskiden yapılmış, dünya umrunda olmayan, bakım falan nedir bilmeyen bir kişi gelip aracını park etti. Bu araç sızıntı yaptı, gaz tahliye edilemedi, yangın çıktı ve bir çok araç yandı diyelim. Siz dahil, ağızdan çıkacak ilk sözler "bu araçların buraya girmesi yasak değil mi? kim verecek bunun hesabını?!" olacaktır. Bu ülkede tüm araçların LPG dönüşümünün sağlıklı yapıldığının ve bakımlarının eksiksiz yapıldığının garantisini verebilir misiniz? Oraya girmek yasaksa, yasaktır ve kimse "dur şimdi bak LPG li araçları nasıl sokmayacağım buraya ehe" diye keyiften bir yasak koymuyordur. Bazı medeni kurallara uymak için illa birilerinin kafamıza vurmasına gerek olmasa, o bilinç olsa, zaten kontrol bile edilmez çünkü insan oraya girmemesi gerektiğini bilir.
En doyurucu msj bu oldu. Eline sağlık hocam. Otopark havalandırmaları konusunda mimari çözümler üzerine de çalışmışlığım var ama alttan havalandırmalı otopark diye bir şey olduğunu bilmiyordum bile. Bir yandan da benim ayıbımı eksiğimi giderdin :)
Bagajı saçma sapan üstünkörü bakmak için bakma işlemi gerçekten saçma. Doğru düzgün denetim yapılsa, bagaj kapaklarında oluşacak masrafı işletme karşılayacak olsa, oradaki güvenlik görevlileri ona göre eğitilip doğru düzgün iş yapsalar... İşte... Araçların bagaj kapaklarına doğru düzgün davranan güvenlikler Akasya, İstinye Park, Kanyon gibi lüks sayılabilecek avm'lerin ve pahalı rezidansların otoparklarında oluyor.
 

Diaspolis

Panpa
Destekçi
Beta Programı
27 Ara 2017
2,556
1
5,978
4,270
Bir avmye gittim bugün bagajları açmadan sade ellerindeki ayna ile arka alt kısma bakıyorlardı, belki yoğun olduğu için olabilir.

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğeni
Tepkiler: Munferit

ibougur

Reis
8 Eyl 2016
2,257
4,523
5,020
29
İstanbul
LPG için bakıyorlar diye biliyorum yoksa bagajda bir şey bulamaz. Bu arada civiclerin depo kapağını da açıp bakıyorlar onu da çözmüşler :D
 

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,824
26,080
5,720
Ankara
Marka
Skoda
Aracımız lpg li. Simit tüp var stepne boşta duruyor ön-arka camda lpg stickerları var. Yer bulabildiğim sürece açık otoparklara koyuyorum ama avm lerin girişleri açık otoparklara daha yakın olduğu için lpgsiz aracı olan herkes oraları dolduruyor önce. Bu bagaja bakma olayı da tamamen laf olsun torba dolsun ayarında olduğu için ben giriyorum kapalı otoparklara güvenlikler de açıp kapatıp devam et diyor.

Ayrıca bilen bilir Forum Ankara AVM de bu bagaj kontrolü açık otoparkta da yapılır. Orda lpg ye bakmıyorlardır ama zaten baktıkları yok :D
 

ozkokelii

Profesör
15 Kas 2017
191
267
1,335
26
Isparta
Bu uygulama yapılmalı ama nasıl yapılmalı. Oyumu saçma olarak kullandım çünkü;
1- Lpg kontrolü yapıyorsan dizel arabanın bagajını niye kontrol ediyorsun? Dizel mi benzinli mi anlamıyorsan senin oradaki vasfın ne? Ayrıca simit tankı napıcaz? Göremiyosun ?
2- Güvenlik kontrolü yapıyorsan çantaları neden kontrol etmiyorsun? E gerizekalı değil ya insan, silahı bıçağı bombayı rafa koyar gibi sunmaz sana.
3- Dostum sen hangi çağdan geliyorsun bilmiyorum ama artık çoğu araç merkezi kilit veya bagaj içerden kumandalı. Ha onu da bilmiyor olabilirsin ama madem bi denedin açamadın neden kapağı yüklenip gidecek gibi asılıyorsun mnkdmn yerinde. Bu acele ne dostum? Paran çok galiba?
4- Yemin ederim şunu yaşadım, eleman bagajı açar açmaz kapadı. Yani damak açıldı belki alttan kablo kamera takıp anca içini görebilecek kadar açıldı geri kapattı. Tabi kapanmadı park edince kendim kapattım.
Benimki simit tank hep giriyordum eskiden ama su son 5 6 aydir egitim mi verdiler bilmiyorum ama stepne bagajda araba gazli giremezsiniz diyolar :/
 
  • Beğeni
Tepkiler: tequila ve yaso

fksarall

Panpa
8 Eyl 2016
1,548
3,367
3,770
Ankara
Marka
BMW
Aracımız lpg li. Simit tüp var stepne boşta duruyor ön-arka camda lpg stickerları var. Yer bulabildiğim sürece açık otoparklara koyuyorum ama avm lerin girişleri açık otoparklara daha yakın olduğu için lpgsiz aracı olan herkes oraları dolduruyor önce. Bu bagaja bakma olayı da tamamen laf olsun torba dolsun ayarında olduğu için ben giriyorum kapalı otoparklara güvenlikler de açıp kapatıp devam et diyor.

Ayrıca bilen bilir Forum Ankara AVM de bu bagaj kontrolü açık otoparkta da yapılır. Orda lpg ye bakmıyorlardır ama zaten baktıkları yok :D
Olay benim bildiğim kadarıyla lpg kontrolü değil zaten, yüksek tesirli bomba kontrolü. Zamanında Ankara'daki patlamaların çoğunda çalınan lüks araçların bagajlarına doldurulan patlayıcılar kullanıldı. Dolayısıyla o zamanlardan beri bagaj kontrolü yapılıyor. Tüfek, silah, tüp kontrolü falan değil yani. Tüp kontrol eden yerler arabanın altına bakıyor aynayla.
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt ve Toprak

BavarianEngineer

Alperen Ç.
Panpa
30 Nis 2018
452
1,061
2,695
Ankara
Marka
BMW
Ben LPG'den dolayı baktıklarını düşünmüyorum.
Ankara Armada AVM açık otopark girişinde hem bagaj kontrolü hemde ayna ile aracın altının kontrolü yapılıyor. Hatta bir kere açık otoparka girmeye çalışırken güvenlikler beni zorla kapalı otoparka gitmeye zorladı. Araç LPG'li diye ısrar ettiğimde açık otoparklar dolu, kapalı LPG'li araca yasak değil diye de bir tepki aldım ve girdim.
Ankamall AVM kapalı otopark girişinde ise sadece bagaj kontrolü yapılıyor. Açık otopark girişinde ise hiç bir uygulama yok.
 
  • Beğeni
Tepkiler: tequila
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım