Ben araba bakarken filtreleme yapıp galeriden satılık olanları direk eliyorum. Size de tavsiye ederim. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama mevcut şartlar altında sahtekarlık yapmadan araba alım satımından para kazanmak mümkün değil.
Çünkü 2.el sektörü içinde bu alan ( alan dediğim piyasa fiyatının oldukça altına satılan araçlar ) başlı başına farklı bir iş kolu gibi bir şey. 2.el sektöründe salt bu işin ticaretini yapan kişiler var. Bunlar senin benim gibi sıradan 2.el satıcıları değil. Bunların ortak olduğu kasko şirketleri var, tanıdığı ekspertizler var, Türkiye genelinde perte ayrılmış yahut ciddi hasar almış araçları araştıran elemanları var, anlaşma sağladığı ve otomobilleri çok uygun fiyata tamir ettirdiği yahut ettirilmiş gibi gösterdiği ustaları var. Var oğlu var. Yani bireysel yapılacak bir işten ziyade organize yapılacak bir ticaret şekli bu. Yoksa 155 bin lira piyasası olan bir aracı 115 bin liradan satmana rağmen kar edebiliyor olman diye bir ticaret şekli yok. Sattığı 115 liradan ettiği kar da muhtemelen 3-4 bin liradan daha fazlasıdır. Eğer böyle basit usulde kar edilebiliyor olsa herkes elinde ki sermayeyle bu işe girerdi.50.000 km altı hatasız C200d bakıyorum galeri harici yok gibi![]()