Az hasarlı araç??

Ben araba bakarken filtreleme yapıp galeriden satılık olanları direk eliyorum. Size de tavsiye ederim. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama mevcut şartlar altında sahtekarlık yapmadan araba alım satımından para kazanmak mümkün değil.
50.000 km altı hatasız C200d bakıyorum galeri harici yok gibi :(
Çünkü 2.el sektörü içinde bu alan ( alan dediğim piyasa fiyatının oldukça altına satılan araçlar ) başlı başına farklı bir iş kolu gibi bir şey. 2.el sektöründe salt bu işin ticaretini yapan kişiler var. Bunlar senin benim gibi sıradan 2.el satıcıları değil. Bunların ortak olduğu kasko şirketleri var, tanıdığı ekspertizler var, Türkiye genelinde perte ayrılmış yahut ciddi hasar almış araçları araştıran elemanları var, anlaşma sağladığı ve otomobilleri çok uygun fiyata tamir ettirdiği yahut ettirilmiş gibi gösterdiği ustaları var. Var oğlu var. Yani bireysel yapılacak bir işten ziyade organize yapılacak bir ticaret şekli bu. Yoksa 155 bin lira piyasası olan bir aracı 115 bin liradan satmana rağmen kar edebiliyor olman diye bir ticaret şekli yok. Sattığı 115 liradan ettiği kar da muhtemelen 3-4 bin liradan daha fazlasıdır. Eğer böyle basit usulde kar edilebiliyor olsa herkes elinde ki sermayeyle bu işe girerdi.

50.000 km altı hatasız C200d bakıyorum galeri harici yok gibi :(
Piyasası 54-58bin olan bir arabam vardı, hatasız-boyasız. Tanıdık bir galericiye götürüp sordum zarf atmak için, kaça alırsın diye. 44bin TL verdi. kafadan 10bin tl kazanacağını bilirse alıyor arabayı. O da tanıdığına yani. 2 ay bekleyip 56ya sattım ve o gün itibariyle selamı sabahı kestim.

Çünkü 2.el sektörü içinde bu alan ( alan dediğim piyasa fiyatının oldukça altına satılan araçlar ) başlı başına farklı bir iş kolu gibi bir şey. 2.el sektöründe salt bu işin ticaretini yapan kişiler var. Bunlar senin benim gibi sıradan 2.el satıcıları değil. Bunların ortak olduğu kasko şirketleri var, tanıdığı ekspertizler var, Türkiye genelinde perte ayrılmış yahut ciddi hasar almış araçları araştıran elemanları var, anlaşma sağladığı ve otomobilleri çok uygun fiyata tamir ettirdiği yahut ettirilmiş gibi gösterdiği ustaları var. Var oğlu var. Yani bireysel yapılacak bir işten ziyade organize yapılacak bir ticaret şekli bu. Yoksa 155 bin lira piyasası olan bir aracı 115 bin liradan satmana rağmen kar edebiliyor olman diye bir ticaret şekli yok. Sattığı 115 liradan ettiği kar da muhtemelen 3-4 bin liradan daha fazlasıdır. Eğer böyle basit usulde kar edilebiliyor olsa herkes elinde ki sermayeyle bu işe girerdi.

Aynen öyle, benim söylemek isteyip de yazmaya üşendiğim şeyleri yazmışsınız. :) Sattıkları otomobil başına pazarlık esnasında söyledikleri rakamları kazanıyor olsalardı herkes enayi gözüyle bakardı. İnsanın gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. o kadar büyük paralar söyledikleri karlar için o işe bağlanmaz.

sağ önden sağlam darbe almış, şasesi eğrilmiş arabayı yarım günde toplayıp trafiğe çıkarıyor adamlar. :D Taksici esnafının gittiği yerlere bakın zaten galerilerin önünden geçmezsiniz.

hasarlı veya az hasarlı araç alınacaksa araya aracı girmeden alınmalı . diğer mesajlarda da yazıldığı gibi galerilerin sattığı sözde "çıtır hasarlı" araçlar aslında ağır hasarlı olup biraz düzeltmeden geçip öyle satılan araçlardır . Ancak sanayide çevreniz varsa gerçekten az hasarlı bir araç satın alabilirsiniz hem kazalı araçlardan haberiniz olur hemde tamir konusunda sıkıntı çekmezsiniz .
bizim berber hasarlı araçlarla ilgileniyordu hatta 2-3tane alıp yaptırıp binmişti . Bize de bir tane megane 3 göstermişti 21'e satılıktı piyasası 35 civarındaydı . masrafta 5'i geçmezdi .
cesaret varsa olur bu iş :)

Aynen öyle, benim söylemek isteyip de yazmaya üşendiğim şeyleri yazmışsınız. :) Sattıkları otomobil başına pazarlık esnasında söyledikleri rakamları kazanıyor olsalardı herkes enayi gözüyle bakardı. İnsanın gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. o kadar büyük paralar söyledikleri karlar için o işe bağlanmaz.

sağ önden sağlam darbe almış, şasesi eğrilmiş arabayı yarım günde toplayıp trafiğe çıkarıyor adamlar. :D Taksici esnafının gittiği yerlere bakın zaten galerilerin önünden geçmezsiniz.
Kesinlikle.. Usulsüz yapılan işte her zaman daha fazla kar vardır bu hiç değişmez. Hatta şöyle diyeyim; pertten toplayıp sağlam diye piyasa fiyatının çok altında sattıkları araçlardan, araç başına ettikleri karlar öyle 10-20 bin lira falan da değil. Bildiğin çok ciddi paralar. Bunlar galerilerinde ki tüm 2.el araçlara yaptıkları masrafın toplamından çok daha fazlasını tek araç satışından cayır cuyur çıkarabiliyorlar. Senin benim arkadaş, tanıdık dediğimiz galericiler bile elimizde ki temiz arabayı 10 kağıt eksiğine bizden alıyor, üstüne en az 5-6 lira koyup 15-16 lira kar ile satıyorlar. Düşünün ki temiz aracı böyle bir kar ile satıyorlar, varın pertten toplanıp satılabilen araçtan ettikleri karları siz hesaplayın :)

Son düzenleme:
Ya gerçekten bu arabayı yaptırıp 150 ye vermek yerine 2 bin liralık masraf için 15-20 bin tl kaybedeceğine inandınız mı ? hatatat
Bu adamlar 500 tl kâr edicek diye yeni stepneyi alıp bitmiş lastik koyan adamlar. Neyse pazartesi sendromu vurmuş zaten :D

Bence atladığınız bir konu var. Araç onarılmamış evet ama ağır hasar kaydı işlenmiştir kayıtlara. Yani ağır hasar kayıtlı araçlarla fiyat karşılaştırması yapmanız lazım.

Öncesinde hasar boya yok diyor, yoksa orası öyledir kesin zaten

Öncesinde demiyorum zaten. Şu anki hasarından dolayı hasar kaydı işleyip onarımı yapılmamıştır. Şase alınıp kontrol edilmeli sigortacı tarafından. Hatta büyük ihtimalle araç çekme belgeli plaka düşürülmüştür.

Öncesinde demiyorum zaten. Şu anki hasarından dolayı hasar kaydı işleyip onarımı yapılmamıştır. Şase alınıp kontrol edilmeli sigortacı tarafından. Hatta büyük ihtimalle araç çekme belgeli plaka düşürülmüştür.
Onarım yapılıp yapılmadığı yanına gitmeden yada ustaya göstermeden bilinemez maalesef. Bir kaç tecrübeme dayanarak onarım vardır diye düşünüyorum.

Bence üzerine çok düşünmenizi gerektiren bir durum yok. Galericilerin genelini az çok hepimiz biliyoruz (istisnalar kaideyi bozmaz). 2-3 bin liraya tamir edilebilecek hasar için arabayı böyle düşük fiyata satmaz. Söyledikleri/yazdıkları ya yalan ya eksik. Böyle ilanları direkt geçmenizi öneririm.