batıyomuyuz gençler? :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu konuda lütfen daha fazla espri yapmayın. Batsak sevinecek gibi mesajlar atmayın lütfen bu ülke tarihi olarak yaşadığımız en zor dönemlerden biri lütfen bu konuda çözüm odaklı olup , gerçekçi ve mantıklı konuşalım. Başlığın sahibinin takdiridir ama başlığın sonundaki gülücük beni inanılmaz rahatsız ediyor. Bu konu gülünecek ya da bilmiyorum tiye alınacak son durumlardan lütfen biraz daha anlayışlı olalım.

Şu an 6.4 olarak gözüküyor hangi kaynağa bakıyorsunuz ?
upload_2018-8-12_23-58-51.png

Ben de fark etmemişim 7 yi geçtiğini. Investing'e bakıyorum orada göremedim. Bloomberg geçmişte gösteriyor 7,22 olmuş.

Kime ne kadar borcumuz var onun listesi. En borçlu olduğumuz ülkeler Almanya, ABD ve Birleşik Krallık. Hem böyle borçlu olup hem de atar gider yapmak cidden enteresan. Şimdi diyorlar ki ekonomik savaştayız, yahu o zaman neden bu kadar borçlanıp da kırılgan bir yapıya sahip oldun diye sorarlar adama.

https://twitter.com/PiyasaRehberi/status/1028580688805720065

Bir kaç komplo teorisi daha yazayım.
1-Türkiye cidden Nato bloğuna veda edip Rusya ve Çin tarafına yaklaşacak. İçinden geçtiğimiz dönem de bunun faturası.
2-Avrupa ve ABD (Nato) Türkiye'nin sınıfın yaramaz atarlı giderli çocuğu durumundan sıkıldı. Öyle veya böyle fabrika ayarlarına geri döndürecekler.
DkY6aNNX4AEg1es.jpg

aynen kaynaklar şuan birbirinden sapmaya başladı google 6.4 gösterirken bazı döviz siteleri 7.1 bazılar7.5 bazıları 6.4 gösteriyor... ortalık leş gibi kokuyor ... korktum açıkçası şuan

isyanlar başlayacak, hırsızlıklar artacak, iç savaş çıkma ihtimali bile var. Gidişat bunu gösteriyor. Bireysel silahlanmayı tavsiye ederim. Devletin kolluk kuvvetleri halka değil rte'ye çalışacak yakında.

Bu hafta böyle gel gitlerle gider.. döviz daha biraz artabilir... bayramdan sonraki hafta kritik.. eğer Abd ile işleri yoluna koyamassak, kur buralarda kalır ve ciddi anlamda fakirleşiriz ...

Hep dendiği gibi öyle devasa bir kriz değil, batış da değil ama o kadar ahmakça yönetiliyor ki, etkisi çok büyük oluyor... çok şirket batar, işssizlik önemli seviyede artar... ama insanlar inşallah böyle iç savaş vs kıvamına gelmez

Böyle kötü bir yönetim ve kavga edebiyatının özellikle yapıldığını söyleyenler de var... develuasyon oldu iite, suçlu arandı, bulundu ve suç ona bindirildi.

Bu adamların Zorunlu Karşılık dediği şey bildiğimiz Faizmi oluyor yahu *?
Hayır ama faiz üzerinde etkisi olan bir şey. Şöyle anlatayım Türkiye'de mevzuat gereği tüm bankalar kasasına giren paranın bir kısmını Merkez Bankası'ndaki zorunlu karşılık hesaplarına yatırmak zorundadır. Bu paraya TL, USD, EUR, Altın cinsinden mevduatlar dahildir. Bu hortumlamaya karşı alınan bir önlem aslında, devlet bir şekilde vatandaşın parasını koruyor.

Fakat bankalar kazandıkları paranın bir kısmını zorunlu karşılık olarak ayırdıkları için yani kendi paralarını kullanamadıkları için o parayı kazanabilmek adına vatandaşa yüksek faizle borç verirler. Zorunlu karşılıklar ne kadar azalırsa bankanın kullanacak o kadar parası olur ve rekabetçi bir yaklaşımla daha düşük faizle borç verebilir hale gelirler. Zorunlu karşılığın faize etkisi yalnızca budur. Zorunlu karşılıkların artırılıp azaltılması da olağan bir Merkez Bankası politikasıdır. Çok basit bir şekilde anlatmaya çalıştım umarım olmuştur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...