6.65ten 6.91 e çıktı 15dk içinde sonrasını bilemem ama 6.5 altı zor benceBu hafta bir düşüş bekleniyor. Sonrası bilinmiyor.
Bu iş ekonomi hocalarına yaradı, hepsi patır patır youtuber oluyor. Özgür Demirtaş ve Mahfi Eğilmez de gelirse süper olacak
Konuşamaz. Akbank'ın yönetim kurulunda mı ne.Özgür Demirtaş'ın konuşacak yüreği var mı ?
Konuşamaz. Akbank'ın yönetim kurulunda mı ne.
Twitter'da da 3 maymunu oynar fazla konuşmaz bir tane durum analizi yapmaz. Halbuki bunu en iyi yapacak adamlardan birisi değil mi ?
En tehlikeli adamlar bunlar işte..Batan gemiden aynı zamanda ilk kaçacak adam..
Hayır ama faiz üzerinde etkisi olan bir şey. Şöyle anlatayım Türkiye'de mevzuat gereği tüm bankalar kasasına giren paranın bir kısmını Merkez Bankası'ndaki zorunlu karşılık hesaplarına yatırmak zorundadır. Bu paraya TL, USD, EUR, Altın cinsinden mevduatlar dahildir. Bu hortumlamaya karşı alınan bir önlem aslında, devlet bir şekilde vatandaşın parasını koruyor.
Fakat bankalar kazandıkları paranın bir kısmını zorunlu karşılık olarak ayırdıkları için yani kendi paralarını kullanamadıkları için o parayı kazanabilmek adına vatandaşa yüksek faizle borç verirler. Zorunlu karşılıklar ne kadar azalırsa bankanın kullanacak o kadar parası olur ve rekabetçi bir yaklaşımla daha düşük faizle borç verebilir hale gelirler. Zorunlu karşılığın faize etkisi yalnızca budur. Zorunlu karşılıkların artırılıp azaltılması da olağan bir Merkez Bankası politikasıdır. Çok basit bir şekilde anlatmaya çalıştım umarım olmuştur.
Üstat,
Özgür Demirtaş, ülke gerçekten batarken (kur çok daha düşüktü) çıktı konuştu, bunların olacağını, olmaması için neler yapılması gerektiğini, hepsini, bir televizyon programında olabilecek detay seviyesinde anlattı bir kaç kez.
Aslında anlattığı şeyler öyle uzay bilimi vs de değildi ama gel gör ki hükümetin politiklarıyla ötüşmeyen gerçekler olduğundan hiç dikkate alınmadı ..
Şu an içinde yapılacak şeyler, çok teknik bir kaç konu dışında (mesela faizin ne kadar arttırılması gerektiği gibi) aynı ..adamın çıkıp diyecek çok yeni bir şeyi yok büyük olasılıkla ... hoş zaten dediğini yapacak veya en azından dikkate alacak bir devlette yok ..
Adam ülke batarken, çıkıp bunları söyledi.. bu ülke şimdi batmadı.. daha o zamanlar batıyordu ..
O zamana göre şimdi dibe baya bir daha yakınız...
Bankalar sağlam (bir bankada çalışıyorum) ... siyasi bir kaç polemiğe dayalı bu gün için gereksiz yüksek bir kur var, .. ABD ile işleri yoluna koyarsak, biraz da merkez bankasını rahat bırakırsak kısa vadede bu sorun atlatılır... ama bu demek değilki batma eylemi biter... sadece ivmesi azalır... gün sonunda ciddi oranda fakirleştik, Allah çalıştığımız kurumlara zeval vermesin de, şimdilik sadece bu şekilde kalalım ... bir çok şirket batacak, ortalık gerçekten ısınacak..
Üstat,
Özgür Demirtaş, ülke gerçekten batarken (kur çok daha düşüktü) çıktı konuştu, bunların olacağını, olmaması için neler yapılması gerektiğini, hepsini, bir televizyon programında olabilecek detay seviyesinde anlattı bir kaç kez.
Aslında anlattığı şeyler öyle uzay bilimi vs de değildi ama gel gör ki hükümetin politiklarıyla ötüşmeyen gerçekler olduğundan hiç dikkate alınmadı ..
Şu an içinde yapılacak şeyler, çok teknik bir kaç konu dışında (mesela faizin ne kadar arttırılması gerektiği gibi) aynı ..adamın çıkıp diyecek çok yeni bir şeyi yok büyük olasılıkla ... hoş zaten dediğini yapacak veya en azından dikkate alacak bir devlette yok ..
Adam ülke batarken, çıkıp bunları söyledi.. bu ülke şimdi batmadı.. daha o zamanlar batıyordu ..
O zamana göre şimdi dibe baya bir daha yakınız...
Bankalar sağlam (bir bankada çalışıyorum) ... siyasi bir kaç polemiğe dayalı bu gün için gereksiz yüksek bir kur var, .. ABD ile işleri yoluna koyarsak, biraz da merkez bankasını rahat bırakırsak kısa vadede bu sorun atlatılır... ama bu demek değilki batma eylemi biter... sadece ivmesi azalır... gün sonunda ciddi oranda fakirleştik, Allah çalıştığımız kurumlara zeval vermesin de, şimdilik sadece bu şekilde kalalım ... bir çok şirket batacak, ortalık gerçekten ısınacak..
Özgür Demirtaş'ı severim ama iyice magazinsel oldu. Mesela Uğur Gürses baya yazıyordu, sonucunu Hürriyet'te atılarak gördü.Bunlari bir vatandas olarak ben bile ongorebilirken bir zahmet o kadarini konussun. Ekonomi bilmene gerek yok, konunun uzmanlarini takip etsen yine bir fikir edinirsin. Kendisi su anda mevcut durum ile alakali bir analizde bulunmuyor. Liseli gibi twit atiyor, Yildiz Tilbe’ye falan cevap veriyor..
Allah kimsenin calistigi kuruma zeval vermesin, hangi bankada calisiyorsunuz bilmiyorum ama bankalarin saglam olduklarini dusunmuyorum. Bir cok banka kuculmeye gitti, kredi vermeyi kesti. Merkez bankasini rahat biraksak bile mevcut doviz rezervi belli, en iyi ne olabilir ki ? Dolarin 3 TL’ye inebilecegi dusuncesi kimde var ? Her 10 kurusluk artisin ulke borcuna 50 milyar TL’lik artisindan bahsediyoruz. Gunesi balcikla mi sivayacagiz ?
ABD ile arayi duzelttik diyelim ne fark edecek ki ? Cari acigimizi ABD ile aramizi duzelterek mi kapatmayi dusunuyoruz ?
Umarım sağlam adımlar atılır da bir daha böyle tabloları yaşamayız..
https://www.google.com.tr/amp/www.h...ndi-2-bin-655-bankaci-isini-kaybetti-40660136
Haberin tarihi gecen senenin son ceyregi, bu sene tablo bundan daha kotu olacak muhtemelen.
Ben bu tabloyu iyi yorumlayamiyorum maalesef. Su anda bankalarin yaptiklari maliyetlerini dusurmekten baska bir sey degil. Bunu da sube kapatip calisani isten cikarmakla sagliyorlar @atoprak
Ha bir de CDS'nin durumu var ki tabloda batık Yunanistan'dan kötü durumdayız https://www.bloomberght.com/cds/turkiye-cds
Bunlari bir vatandas olarak ben bile ongorebilirken bir zahmet o kadarini konussun. Ekonomi bilmene gerek yok, konunun uzmanlarini takip etsen yine bir fikir edinirsin. Kendisi su anda mevcut durum ile alakali bir analizde bulunmuyor. Liseli gibi twit atiyor, Yildiz Tilbe’ye falan cevap veriyor..
Allah kimsenin calistigi kuruma zeval vermesin, hangi bankada calisiyorsunuz bilmiyorum ama bankalarin saglam olduklarini dusunmuyorum. Bir cok banka kuculmeye gitti, kredi vermeyi kesti. Merkez bankasini rahat biraksak bile mevcut doviz rezervi belli, en iyi ne olabilir ki ? Dolarin 3 TL’ye inebilecegi dusuncesi kimde var ? Her 10 kurusluk artisin ulke borcuna 50 milyar TL’lik artisindan bahsediyoruz. Gunesi balcikla mi sivayacagiz ?
ABD ile arayi duzelttik diyelim ne fark edecek ki ? Cari acigimizi ABD ile aramizi duzelterek mi kapatmayi dusunuyoruz ?
Umarım sağlam adımlar atılır da bir daha böyle tabloları yaşamayız..
Açıkçası ben şunu diyorum bizim batmamız Amerika ve Suudi Arabistan hariç kimsenin işine gelmez. Brunson bencede verilmeyecek bu kadar gerdikten sonra R yapmaz yaparsa destekleyenleri hayal kırıklığına uğrar. Rusya da aynı bizim gibi zor günlerden geçiyor...Euro doların yükselmesi fakirlesmemiz ekonominin belediyeciler tarafından yönetilmesi vs derken krizin geleceği zaten belliydi. Lakin son dönemdeki çine rusya ya İran'a Türkiye'ye yönelik yaptırımlar bundan dolayı strese giren avrupa ile olay çok farklı yönlere evrilebilir. Yarın brunsonun verileceğini düşünmüyorum bence tarihi günlerden geçiyoruz dünya düzeninde köklü değişimler olabilir mi acaba ? Putin ve trump ın danışıklı dövüşü ile amerika dünya üzerinde yalnız bırakılmaya çalışılıyor olabilir mi ? Sürekli kafamda komplo teorileri dönüyor siz neler düşünüyorsunuz ?
Açıkçası ben şunu diyorum bizim batmamız Amerika ve Suudi Arabistan hariç kimsenin işine gelmez. Brunson bencede verilmeyecek bu kadar gerdikten sonra R yapmaz yaparsa destekleyenleri hayal kırıklığına uğrar. Rusya da aynı bizim gibi zor günlerden geçiyor...