Bunu ben de geçenlerde uyguladım. 3 şeritli yolda boşsa en sağdan giderim genelde, huyumdur. Hızım 80 civarı. Tali yoldan birinin geldiğini gördüm, baktım yavaşlamıyor atlayacak, ben de inadına yol vermedim. Neyse bu yola atladı, ben tabi feryat figan fren yavaşladım, adamın yarım metre arkasında 30'la falan seyretmeye başladım. Birkaç saniye sonra frene abandı. Durduk ikimizde. Arabadan indi "ne götüme giriyorsun" falan diye. Ben de indim. Biri haksızsa ve sinirliyse direkt küfretmeye başlıyorum, sevmediğim bir özellik ama 7 senedir sadece erkeklerle okuyunca elden bir şey gelmiyor. Adam bücür ve tıfıl çıktı. Ben de bayağı atarlanınca geri bindi tabi arabasına.
İkincisi de dolmuşçuyla yaşandı. Sola dönmek için iki şeritli yolda haliyle solda bekliyorum. Sağımda da bir dolmuş var. Neyse ben biraz ilerledim, baktım dolmuş üstüme çıkıyor, güya görmüyor yani, kornaya bastım ufak. Dıtlattım resmen. Bu bir sinirlendi. Dönünce durdu. Ben de "hocam niye üstüme çıkıyorsun" falan diye medeni bir şekilde sordum. "Sola dönecem, sen niye kornaya basıyon" diye garip bir cevap verdi. "Üstüme çıkma diye" dedim ve tam ilerlerken "o kornayı ...ne sokarım" deyince benim şalterler attı. Önünde durdum indim bir hışımla. Bizim köpeğimiz var, dışarıda diğer köpekler salça olmasın diye arabada da elektroşok taşırız. Aldım onu da inerken. Çatara patara adamın yanına gittim. O anki korku ifadesini ben hiçbir zaman görmedim.
Sözün özü, hak yemeye çalışanlara çok sinir oluyorum trafikte. Adam akıllı sür arabanı işte. Özellikle dolmuşçular bu konuda çok sinir bozucu. Çıkarılması gerekense iki ders var bence:
1- Atarlanılacak adam iyi seçilmeli.
2- Arabada her zaman kendinizi savunacağınız bir şey taşımak lazım.