Ufak tefek derleme yapabilirim kendimce;
- Şerit değiştirirken önce aynaya sonra dikiz aynasına sonra tekrar aynaya bakmanı tavsiye ederim. Ben e-5 te iken şeridi değiştirirken 2-3 kez yapıyorum bu dediğimi. Çünkü e-5 ve tem yollarında genelde makas atanlar daha çok oluyor, aklında olsun. Hatta "qanqa e-5 te makaslayak" diyen tayfalar çok var.
- Otoyolda 130 a çıkıyorum demişsin. Yeteri kadar tecrübe edinmeden 90-100 bandını geçmeni tavsiye etmem. Önüne çıkan birisi olur, köpek atlar vs. ne yapacağını kestiremezsin.
- Trafikteki her hareketinde kararlı olmalısın. Ancak bu dediğim bir araç sollarken, sol şeritten hızla gelen aracın önüne geçmek kararlılık değildir.
- Dört yollarda, ışıklı, ışıksız kavşaklarda, sokak aralarında her an araba gelecekmiş gibi düşünmen gerekir. Kırmızıda çok geçen, dört yollarda frene basmadan geçen çok insan var.
- Uykulu araç kullanmamak olası durumları önler.
- Ani ve fevri hareketlerde bulunmak karşındakine hata yapma ihtimali doğurur.
- Şerit değiştirirken aynaları kontrol ettikten sonra omzunun üstünden geçeceğin şeride bakabilirsin. Araç yanında olur ve kör noktanda olabilir.
- Mümkün olduğunca az kavga et

İstanbul trafiğinde kimseye dalaşma. Yanlışı yapan yaptığıyla kalsın, sakin kalmalısın.