Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mete Hocam Kullandığınız Rislone Gear Reapir ürününün şuan için diferansiyeldeki etkisi hala aynı mı? Ben de kullanmayı düşünüyorum. Halen daha memnun musunuz?
Selamlar Emir hocam. Evet ürünün etkisi hala aynı şekilde devam ediyor. Şahsen ben memnunum ve size de tavsiye edebilirim. Diferansiyel boşluğunuz yağ ile tolere edilebilir boyutlardaysa ürün ciddi fayda ediyor. Ancak şu noktayı bilerek almanızda fayda var; ürünün etkisini tam gösterebilmesi için diferansiyel ısınana kadar şöyle bir 10 km kadar yol katedilmesi gerekiyor. Dolayısıyla genellikle kısa mesafe kullanım yapıyorsanız sizi daha az memnun edebilir. Alternatif olarak yukarıda da yazmışımdır muhtemelen, katkı yerine liqui moly 75w140 yağ kullanmayı da tercih edebilirsiniz. O da sanıyorum ki aynı etkiyi yapacaktır.
Rislone veya 75w140 yağı deneyimlerseniz tecrübelerinizi paylaşmanızdan mutluluk duyarım.
Son güncellemede bahsettiğim kasnak ve kayışlardan gelen ötme sesine müdahale edildi. Her ne kadar sabit kasnağı kendim değiştirmekte zorlanmasam da gergi kasnağının sökülmesi için 1 adet alyan anahtarı yamulttuktan sonra bir servisten yardım almak durumunda kaldım. Zaten yenisinde yayı germek için farklı bir başlığa ihtiyacım olacağından yine mecburen servisin yolunu tutmak zorunda kalacaktım muhtemelen. 20 yıl ve 151.000 kilometrenin ardından bilya sesleri mevcut olan orijinal kasnaklarımız INA marka olarak yenilenmiş oldu. Böylelikle soğukta duyulan kayış sesi de giderildi. Aşağıya eski ve yeni kasnakların elimdeki fotoğraflarını ekliyorum.
Bunun yanında bir süredir sürücü kapısı fitilinin zamanla ezilmesinden dolayı bozuk yollarda gelen gıcırtı seslerinden şikayetçiydim. Hazır internet üzerinde bulabiliyorken yüksek puanlı bir ürünü sipariş edip sürücü kapı fitilimi sıfırlamış oldum. Böylelikle gıcırtı sesleri de yeni kapı fitili ile beraber giderilmiş oldu. Şuanda fitilin yeni olmasından ve şiddetli soğuklardan kaynaklı olarak kapının kapanması için kapıya biraz sert davranmak gerekiyor. Ama sanıyorum ki bu da sıcak havalarla beraber birkaç ay içerisinde daha iyi bir seviyeye gelecektir.
Bunlarla beraber geçtiğimiz günlerde aracım, sanıyorum ki bir sağa dönüş manevrası sonrası DSC uyarı ışıklarını yaktı. ABS sistemim aktif, o noktada herhangi bir sıkıntı yok ancak stabilite kontrolü sistemi çalışmıyor. Forumlarda direksiyon açı sensörü veya birkaç başka hata kaynaklı olabileceği yazmakta. Ankara'ya döndüğüm zaman aracı bilgisayara bağlatıp gerekli müdahaleyi yapacağım. Zira kendi elm321 cihazım herhangi bir hata kodu göremiyor.
Şuan aklımda yapılması gereken işlem olarak ön takımda salıncak arka burçları değişim işlemi var. Onu da Ankara'da DSC ile birlikte aradan çıkarmaya çalışacağım. Ama şimdilik birlikte zorlu kış şartlarının üstesinden gelmeye çalışıyoruz..