BMW E46 Compact 3.16ti

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan mete25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
zıncırı ne kadara degıstınız acaba bide nerede hocam
Hocam ben tek zincir değiştirmedim, aslında zincir değişmek gibi amacım da yoktu. Bu N40,N42,N45,N46 motorlarındaki kronik supap lastiği sorunu vardı. Onları değiştirmekti amacım. Ustam da bana zinciri de değiştirmem gerektiğini söyleyince değiştirdim. O yüzden sadece zincir değişim işçiliği ne kadar bilmiyorum. Zincir setini febi marka aldım megaparça sitesinden 3600 tlye. İşte Supap lastiği, krank keçesi, zinciri, külbütör kapağı contasına işçilik olarak 15.000 TL verdim. Yaptırdığım yer de Tuzla Işık BMW performans. Üst kapak sökülmeden Supap lastiği değiştiren bulduğum tek yer.
 
  • Beğeni
Tepkiler: mete25
@Emyr Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Subap lastikleriyle alakalı geçen aylarda yine bu forum üzerinde aşağıdaki yazıyı paylaşmıştım. Arayınca üst kapak revizyonunu tabiri caizse müşteriye kitlemeden subap lastiği değiştiren servis bulunabiliyormuş demek ki😅
IMG_20240824_212729.jpg
 
Ben de bulabilmek için çok uğraştım ya Mete hocam. Kime sorsam yapmıyor. Kendini en usta ilan eden adam bile yapamam demişti. Yaptırdıktan sonra bile inanmıyorlar :D Subap lastiği gerçekten çok önemli. Subap lastikleri ile eş zamanlı yağ da değiştirmiştim zaten ister istemez değişiyor. Şuan 3.5 bin km oldu. Arabaya yağı nasıl koyduysam hala aynı seviyede. Bu motor sahipleri kesin değişmeli bence.
 
  • Beğeni
Tepkiler: mete25
İstanbulda olsanız gözünüz kapalı arabanızı emanet edeceğiniz bir ustam var ama izmir içinde bir soruşturayım.