Boya sorunsalı

Hakanakyol5573

Senkromeççi
8 May 2019
22
18
70
51
Marka
Mercedes
Arkadaşlar ülkemizdeki bu boya takıntısı nereden geliyor birisi anlatabilir mi. Sırf boyanacak diye güneş yanıklı arabalarla dolaşanlar var. İyi bir yerde komple boyat. Ayrıca araba da yenilenmiş olur görüntü olarak... bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum
 

ercanalhan

Yusuf Ercan Alhan
Profesör
22 Şub 2019
391
1,141
2,395
istanbul
Marka
Opel
otomobil kültürünün ülkemizde emekleme döneminde olması

ekspertiz firmalarının işlerini dzgün yapamamaları, onlara olan güvensizlik

genel anlamda eski araç alım satımı yapılması ve bu yüzden yaşlı arabadaki kaza risklerinin yüksekliği

insanların birbirlerine olan güvensizliği

komple boya lüksdür, lpg de 0,21 kuruş ile 0,23 kuruş yakıtı arabanın gidişinden anlayabilecek kadar cimri insanların arabalarını komple boyatmaları ! başka insanlardada kuşku bırakmaktadır.
 

Munferit

Panpa
Destekçi
Beta Programı
21 Eyl 2018
1,719
6,738
4,070
Kocaeli
Marka
Volkswagen
Benim hiç bir zaman öyle bir takıntım olmadı. Komple boyalı arabada aldık, sattık. Değişeni bol arabada aldık, sattık. Şasesinde, tavanında vs. gibi yerlerinde işlem olmaması kafi benim için. Yine denk gelsem, yine alırım. Hatta eski arabada boyalı tercih ederim.
Ama buna takılan insanlarıda anlayabiliyorum sebeplerini zaten @ercanalhan detaylıca belirtmiş. Bu şekilde takıntısı olan insan zaten aramıyor bile aracı, gelip bakmıyor bile. Eğer bir adam boyalı olduğunu bile bile gelip, araç başında boya değer düşürür tiratları atmaya başlayıp, sağdan soldan fiyat kırma işine girişiyorsa, kendisinin boya takıntısı olduğundan değil, ülkemizdeki ileri düzey bir ölücü olduğundandır. Kovunuz gitsin.

Şu boyatmama, aracın parçasını değiştirtmeyip macunla doldurma işleri falan hep alım/satım kısımları düşünülerek yapılıyor. İnsanlar 2 kuruş fazla paraya, 1 haftada satacağım diye içine sinmeyen araçları kullanıyor. Bunlarıda normal karşılamaya başladık.
 

umitoz

Ümit Öz
Elit Apaçi
9 May 2019
120
72
785
32
Marka
Honda
Boya takıntısı bana da saçma geliyor. Bence de ülkemizde araba kültürü henüz emekleme döneminde.
 
Son düzenleme:

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,824
26,079
5,720
Ankara
Marka
Skoda
Ülkemizde düzgün bir araba piyasası yok. Bir arabanın orjinal kalanı ile boyalı-değişenlisi aynı fiyat olmamalı. Macundan arabalar ile değişenli arabalar aynı para olmamalı. Bunlar henüz oturmuş değil. Bir de bi araba boyandıysa neden boyandığını bilmemiz gerekir. Ülkemizin dürüstlük ortalaması da buna müsade etmiyor malesef. Misal bi arabanın tavanına balkondan taş saksı falan düşse işlem olsa kaçımız inanırız? Fotoğrafı falan yoksa kaçımız doğru olduğuna inansak bile risk alır o aracı alırız?
Güven oluştuktan sonra her aracın bi değeri vardır ve satılır-alınır
 

Mt.Akina

Reis
Beta Programı
18 Ocak 2017
5,579
1
22,226
5,670
Ankara
Marka
Ford
Kendi aracımızda güneş yanığı mevcut kaput-tavan bagaj ve direkler yanmış şekilde alırken yanıkları bilerek ve hoşumuza giderek aldık, herhangi bir boyası dahi yoktu araçta çünkü. Macun banyosuna girip çıkmış araçtan ise güneş yanığı olup kavrulup bitmiş fakat boya yüzü görmemiş araçları tercih ederim.Aracın kaporta geçmişi hakkında bilgi verirler.Eğer yeterli ekipmanınız-ölçme aletiniz-expertiz yeteneğiniz yoksa bu araçlar biçilmiş kaftan.
Araca 2 yıldır biniyoruz, bir güne bir gün hadi boyatalım dediğimi hatırlamıyorum.

Gel gelelim boya sorunsalına, arkadaşlar boya vaaar- boya var, güneş yanığından ya da çiziklerden, solmadan, vernik atmasından, reçineden, doludan dolayı komple fırın boya yapılmış araca niçin kızayım, niçin almayayım aksine daha fazla alasım gelir, çünkü hem satan kişi boyattığı için olası yaşayabileceğim değer kaybını yaşamıştır, hem de aracına baktığını gösterir.

Şimdi bu sebepten dolayı ben aracımı mı boyatayım, boyasam 3-4 bin tl masraf(fırın boya) olacak, hatasız boyasız aracı satarken edineceğim kolaylığı tek kalemde silmem gerekecek ayrıca oluşacak değer kaybını da göze almam gerekecek.Öteki türlü cebimden bir para çıkmayacak satarken de boyasız-hatasız olarak satacağım için daha kolay ve daha pahalı satacağım. Eee bu durumda isteyen alır boyar isteyen boyamaz beni rahatsız etmiyor.

Kısacası ülkenin anlaması gereken şu her boyalı araç kazalı değil, her boyasız araç da hatasız değil(Güneş yanığı, çürük, çizik vs vs).Fakat hem geçmişten gelen alışkanlıklarımız hem de ülkenin araba piyasasında ÇAKAL olmasından dolayı, varsın güneş yanığım olan araç olsun, varsın çiziği olan araç olsun...
 
Son düzenleme:

aklk

Senkromeççi
3 May 2019
10
8
70
34
Marka
BMW
Boya konusu benim için problem değil, hatta 2. el alırken bir nebze daha rahatlatıyor bile denilebilir. Çünkü alırken zaten daha uygun fiyatlı alınmış olacak ve sokakta park ederken tamamen boyasız arabada yaşayacağınız tedirginliği yaşamayacaksınız.

Buradaki tek önemli nokta boyanın nasıl yapıldığı. Beyazlarda problem yok ancak kırmızı araçlarda ton tutturamayan ustalar var.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Toprak

CetınHerıf

Düz Yol Gazcısı
12 May 2019
4
11
245
30
Marka
Honda
Parçayı değiştirmek yerıne tamir ettirip macun attıkları için sonradan kabarıyor patlıyor çatlıyor. Macun olmadıgı sürece komple boya olması sıkıntı değil işçilik güzel olsun yeter. Anlatamayız orıjinal yenı parça gibisi yok.
 
  • Beğeni
Tepkiler: umitoz
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım