Tabiki hocam, Mazda 3 iyi bir araba, ona sozum yok, Japonlar sonucta.ondan değil hocam mazda gercekten ıyı bır araba oldugu ıcın o![]()

Tabiki hocam, Mazda 3 iyi bir araba, ona sozum yok, Japonlar sonucta.ondan değil hocam mazda gercekten ıyı bır araba oldugu ıcın o![]()
Hocam bahsettiginiz seyleri ben 5 senedir mazda sahibi olarak yasamadim. hatta bir vag grubundan daha kolay daha ucuz daha cabuk parca buluyorum . ikinci el muhabbetinde haklisiniz eger zora girdigimde araba satarim veya ticaret yapanlarin mazda volvodan uzak durmasi lazjmmazda muhabbeti bence evlenilecek kız eylenilecek kız işine benziyor gözü onda ama iş sahip olmaya gelince başka parçası servisi ikinci eli güzel olana dönüş yapılmasına benziyor
geçende bir tv kanalındaki haber programında vardı. yol kenarında ustanın dükkanının yanına çekilmiş beklemekten üzerini sarmaşıklar sarmış araç hakkında haber yapıyorlardı. Soruyor muhabir nedir bu aracın bu halde olmasının sebebi diye. usta da parçası yok blokta çatlaklar var parça bekliyoruz diyordu. muhabir de bu araç yeni bir araç diye ekleyince usta ülkemizde parçası bulunmuyor diye ekliyordu
2. Nesil Mazda 3 dediğiniz gibi Ford altyapısıC segmenti sedan denildiğinde f/p aracı olarak bence skoda octavia ancak seçeneklerde göremedim. anketteki seçeneklere dönersek bildiğim kadarıyla focus ile mazda 3 aynı altyapıyı kullanıyor. Focusun yol tutuş ve sürüş dinamiklerinin çok iyi olduğunu biliyorum, Mazda 3 de testlerden öle olduğunu biliyorum ancak focus daha geniş bir motor yelpazesi sunmakta gerek yeni 1.5 dizeli gerek 1.6 atmosferiği(lpg uyumu için yada atmosferik sevenlere)gerek 1.0 turbo su gerekse 1.6 dizel daha düşük güçlü seçenekleri olması bnce bu karşılaştırmada onu hepsinin önüne geçiriyor.
Aynen abi sedan deyince insanın aklına ilk gelenlerden Honda yani hele yeni civic muhteşem donanımı çok iyi rakiplerine göreListede Hyundai Elantra yok Honda Civic yok Skoda Octavia yok Renault Megane yok. Bu ne biçim anket??!! Nerede bu yahninin soğanı??!!
Mazda 3 Kral ama Alınabilirliği,işletme maliyeti daha fazla..Ben alacak olsam Elantra alırdım.
Hangi Honda 9,7 sn'de hızlanıyor?Baktığımızda Honda, Mazda ve Hyundaı'ya kıyasla 9,7 saniyede hızlanıyor (mazda 11,6 ve Hyundai 10,1). Mazda'nın beygir gücü düşük bikere ve daha pahallı yani anlam vermek zor.
Ayrıca Honda donanım olarak çok daha zengin.
Mesela Mazda'da yokuş kalkış desteği yok. Hyundaida LCD multimedia ekran yok, yağmur sensörü, park sensörü, hız sabitleme gibi donanımı özellikleri var honda'da.
hocam nasıl yokus kalkıs yok 2011 modelınde bıle var. head up dısplay olan arabada yokus kalkıs tabıkı var. donanım olarak mazda en fazla ıvır zıvır veren alet. beygır gucu dusuk ona lafım yok ama.Baktığımızda Honda, Mazda ve Hyundaı'ya kıyasla 9,7 saniyede hızlanıyor (mazda 11,6 ve Hyundai 10,1). Mazda'nın beygir gücü düşük bikere ve daha pahallı yani anlam vermek zor.
Ayrıca Honda donanım olarak çok daha zengin.
Mesela Mazda'da yokuş kalkış desteği yok. Hyundaida LCD multimedia ekran yok, yağmur sensörü, park sensörü, hız sabitleme gibi donanımı özellikleri var honda'da.
hocam nasıl yokus kalkıs yok 2011 modelınde bıle var.
Mazdanin ozeti budurEe hepsinden öte otomobil oldukça eksiksiz. Malzeme kalitesi, işçilik, tasarım, konfor, yalıtım, yol tutuş, sürüş zevki, altyapı kalitesi, donanım, iç hacim, dayanıklılık ve uzun ömürlük.. otomobilde hemen hemen çoğu kriter belli seviyenin altına inmiyor. Genel olarak kaybettiği noktalar ise motor seçenekleri çok zayıf, satış sonrası hizmetleri çok zayıf. Bunca artısına rağmen sadece bu iki eksiği bile satışların düşük olmasına yetiyor bizim ülkemizde.